שלום לכם, אני רוצה לאמץ כלב ויש לי כמה שאלות.

שלום לכם, אני רוצה לאמץ כלב ויש לי כמה שאלות.

אני מאזור המרכז, אני רוצה לאמץ כלב, כלב חמוד עם מראה תמים.. סגנון נראה לי לברדור או גולדן רטריבר או לא יודע מה .. אני לא ממש מבין בסוגים של הכלבים למרות שניסיתי לעבור קצת בלוחות ולהבין וללמוד .. אני רוצה גם שיחסית הכלב שלי לא ינשיר שערות.. והכי חשוב שלא יהיה בגודל גדול.. אלא בינוני איזה כלב מתאים לי ? אשמח לקבל את עצתכם ברצינות רבה... אני בן 21 דרך אגב.. ואשמח לקבל חו"ד כמה עולה להביא כלב כזה, כמה עולה להחזיק אותו בחודש פחות או יותר וכמה בשנה בממוצע, כולל וטרינר, אוכל וכל שאר הדברים שכלב זקוק להם.. תודה

rockarin

New member
אין לי מושג בקשר לשאר השאלות,../images/Emo29.gif

אבל אני יכולה להגיד לך שלכל כלב יש תקופת נשירה.

LeeKo

New member
אז ככה:

אני מציע ללכת לעמותה הקרובה(איפה במרכז...?) ולהתאהב בכלב. אני מציע לקחת כלב בוגר(שנה+) כי לרוב כלבים אלה מחונכים לצרכים ומורגלים לבית. במקרה שלך,אני חושב שגולדן הוא בחירה גרועה מאוד מכיוון שיש לו נשירה חבל על הזמן,ואם אני לא טועה גם ללברדור יש פחות או יותר. כלבים שמשירים פחות הם טריירים ופודלים(גם המעורבים) והם משירים בצורה של תלתל כך שיותר קל לנקות,נשבור את המיתוס ונגיד שכמעט שאין כלב שלא משיר,עם קצת סירוק-הכל יראה ורוד! כלב(או כלבה) מסורס(או מעוקרת),מחוסן\ת,משובב\ת שמאומצים מעמותה עולים בסביבות ה300-600 ש"ח (שה600 זה לכלב גזעי). ובאם היית עושה את הטיפולים האלה בעצמך הם היו עולים לפחות פי 2!!! כלב בשנה הראשונה זה בערך 1000 ש"ח(הערכה דיי גסה),כי צריך תשלום על כלב מעמותה-300 כלי אוכל-50 (לפעמים נכלל בדמי האימוץ) אוכל- 150 ש"ח X 12 חודשים= 1800(לפעמים נכלל שק בדמי האימוץ) רצועה+קולר=100 (לפעמים נכלל בדמי האימוץ) טיפול נגד פרעושים וקרציות=400

LeeKo

New member
זה פחות או יותר

תמחק את "הערכה דיי גסה"=התכוונתי שזה משתנה מעמותה לעמותה...!

תודה רבה על ההתייחסות אבל עוד שאלה קטנה..

פודלים בעיניי זה כלב קר ומנוקר, יש לו מראה טיפש והוא לא חכם וטוב לב כמו לברדור לדעתי... אולי אני מגזים ומכפיש טיפה אבל התרשמותי באופן יחסי כמובן... יש לכם סוגים של כלבים שדומים ללברדור רק יותר קטנים .... להציע לי ..?

יש המון כלבים מעורבים שמתאימים לדרישות שלך

פנה לעמותות הקרובות למקום מגוריך. הכלב שאתה מחפש נמצא בדיוק שם.

Bakura

New member
אתה יכול לחפש

כאן, אם יש כלב שמצא חן בעיניך. :) אנחנו פתוחים לרגל יום העצמאות ביום שלישי מ11 עד אחת. וגם שם, מלא בתמונות של כלבי הכלבייה.

הי

דווקא ללברדור וגולדן יש נשירה מאסיבית יחסית לכלבים אחרים. מסכימה עם העונים לך לגבי חיפוש בעמותה- נצל את המתנדבים שמכירים את הכלבים ויוכלו לעזור לך לבחור. אחזקה של כלב היא לא זולה- אני אתייחס רק למחירים שאני משלמת על כלבה אחת מתוך השתיים- אני משלמת רק על המזון 220 ש"ח אחת לשלושה שבועות. (מזון איכותי במחיר מעולה) עצמות וצעצועים, יכול להגיע למשהו כמו 100 ש"ח. וטרינר - מינימום של 220 ש"ח- לא כולל תילוע, שזה לפחות 20 ש"ח לכל 10 ק"ג והשימוש הוא לפי מצב הכלב (תולעים=צריך טיפול). פרעושים וקרציות- מקס' 40 ש"ח לחודש. (יצא לי כמעט 5000 ש"ח שנתי) הוצאות על בלאי (מעבר לקניה ראשונית)- רצועה, קולר, מברשת.... ??? מעבר לכך, הוצאות על טיפולים לא צפויים יכולות להרקיע שחקים (אילוף או חלילה וטרינר)- לפני פחות משנה שילמתי על ילד יקר שלי- 4,000 ש"ח על 25 שעות אישפוז שבסופן הוא מת.

למעלה