שלום לכם אנשים חביבים!

pumiky18

New member
שלום לכם אנשים חביבים!

טוב, אז קוראים לי נועה, ואני עושה עבודת גמר בסוציולוגיה על הקשר בין הרגשת דחק בשירות הצבאי לבין נסיעה למזרח... אז אני מבקשת שתי טובות שאשמח אם יענו להן: א. לספר לי אם לדעתכם יש קשר...ואם אתה מכירים קישורים בנושא אז להעביר לי. ו-ב. אני אשלח אם אפשר, שאלון לאנשים שנסעו להודו... טוב? אז תודה בינתיים. יום נעים. נועהההה

זה כולל ג'ובניקים שלא סבלו מדחק../images/Emo35.gif

כי אני נהנתי מהשירות הצבאי שלי לא פחות מאשר מהטיול שלי.. אבל - כן. כולם אומרים שיש קשר. ושגם בגלל זה כל הישראלים מתחרפנים שם, אבל תאמיני לי - אני נתקלתי בחבורה של אנגלים מחורפנים - לא פחות. ככה זה כשנעים בקבוצות. לא יכולה לעזור לך עם הודו - לא היגעתי לשם עדיין

agnostic

New member
דחק ?!?!

יש לדעתי הבדל בנישה בין המטיילים הישראליים לבין האירופאים אמריקאים וכו'... הם מגיעים כדי לבחון את עצמם עד כמה נמוך הם יכולים לחיות, ( אוהל ,חוסר שירותים וכו'...) ואילו רוב הישראלים כבר חוו זאת בצבא ( ברוב המקרים לצערם
...), ומחפשים להשתחרר.

לפי דעתי הרבה חברה טסים למזרח

"כי כולם הולכים לטייל לשם...." זה כמו הסלסה אני מכיר אנשים שממש לא מעניין אותם הריקוד והם לא כל כך אוהבים אותו אלא הם הולכים כי זו מעין אופנה חדשה וכל הקטע זה להגיד "אני לומד סלסה בשלישי וחמישי" אבל אני לא חושב שזה קשור לדחק אלא זה יותר להשתחרר לראות עולם מה שנקרא בין אם אתה בגולני או אם אתה שקמיסט שחוזר כל יום הבייתה עדיין הקטע הוא להשתחרר לנקות את הראש לתקופה בלתי מוגבלת מעין הפסקה של זרימת החיים בין הצבא לאזרחות. ומה קורה עם השאלון להודו? את יותר ממוזמנת לשלוח אותו...

pumiky18

New member
היי, תודה על התגובות...

בקשר לשאלון- אני עוד לא סיימתי לבנות אותו...אז אני מקווה שעד סוף שבוע הבא (מקס') אני אשלח אותו... בשקר להבדל בין נוער אירופאי לבין נוער ישראלי. נכון להודו\ למזרח באים מכל העולם...אבל יחסית למדינה הקטנה שלנו באים יותר צעירים ישראלים מאשר צעירים ממדינות אחרות... ועוד שאלה שאפשר להעלות...למה דווקא הודו הפכה למעין מודה חדשה? ואיך אני מקשרת את זה לדחק....הרי כהווי הישראלי בפרט יש לנו מסלול מאוד ברור- לימודים, צבא, לימודים גבוהים, עצמאות כלכלית, בניית משפחה וקריירה...אני חושבת שהמסלול הזה מאוד מפחיד לחלק מהאנשים...והמקום היחיד בו אפשר "לברוח" מהמסגרת הוא בין הצבא לשאר...הזמן היחיד שאתה יכול לבחור לא להות מחוייב לשום מסגרת...והרגשת הדחק היא לאו דווקא רק מהצבא אלא מהאוריינטציה הכללית של תיכוניסטים ומשוחררי צבא....

ישראלים יש בכל מקום

אני לא מסכים עם השאלה "למה דווקא הודו הפכה למעין מודה חדשה" אולי הטיול של אחרי הצהא הפך למעין מודה. אחרי הצבא הרבה הולכים לטיול ארוך בין אם זה ארה"ב אוסטרליה דרום אמריקה והמזרח ואירופה. אנחנו מדינה די קטנה ולכן אחוז המטיילים שלנו כה גדול לעומת שאר המטיילים בעולם שבאים מדינות אחרות. אין צורך לעשות השוואה בין חמישה מיליון לתשעים מליון ואני לא חושב שיש לדחק קשר לכל זה.

pumiky18

New member
אוקיי

אני מסכימה שבכלל טיול אחרי צבא הוא משהו שכיח, לא קשור לאו דווקא למזרח...אני אישית החלטתי לתמקד דווקא על המזרח, בגלל שאני מכירה הרבה אנשים שהיו שם ועדיין שם... לדעתי יש צורך לעשות השוואה, כי אז אפשר לראות את הכמות היחסית של אנשים שנוסעים בגילאים 20+ מישראל לעומת הכמות היחסית של אנשים מגרמניה למשל שנוסעים לטיולים ארוכים של חצי שנה+ במדינות אקזוטיות... ואת ההשוואה הזו אפשר לקשר היישר לצבא, רוב הנוער הגרמני לא עושה צבא כיוון שאין לא את המחויבות של הישראלים...מכאן שחייב להיות קשר בין צבא לטיול...אולי לא דחק...אבל כן קשר.. גם אם בסוף העבודה לא אמצע קשר בין הרגשת דחק לבין נסיעה, זה לא יהיה נורא...גם זו אפשרות... אז רק עוד שאלה קטנה, אם לא הדחק משפיע רבות על הנסיעה, אז מה כן (חוץ ממודה)?

שכחת משהו מאוד יחשוב

נכון ישראלים עושים צבא,אבל זה ההבדל היחידי בינינו לבין האירופאים?לא!! אנחנו חיים בעידן של מלחמות ואסונות מתמידים ולכן יש צורך חזק יותר להשתחרר ולצאת מהמדינה לכן אחוז המטילים גדול כל כך אני יכולה לומר לך שאני אחרי הצבא עשיתי טיולון של 10 ימים לפריז לונדון ואפילו לא חשבתי על המזרח ועכשיו אחרי שנתיים וחצי שאני משוחררת קפצתי לתאילנד לחופשת סימסטר,ופגשתי המון שהיו בני 26 עד 30 שהיו בהלם שאני מופתעת,נסעו לאחר סיום התואר, אז תלוי איפה את מבצעת את הסקר שלך. ובהצלחה

קלוזו

New member
זה לא קשור בכלל לגיל או לצבא..אחרי

הצבא יש מצבים של לחץ ודחק לא פחות אם לא יותר מהצבא ויש הרבה שלא מרגישים צורך ליסוע למזרח להתפרק. אני נסעתי הרבה הרבה אחרי הצבא לתאילנד.... להשתחרר מלחצי האזרחות

agnostic

New member
well , about the europeans

as someone that lives in europe for more then 2 years by now, i can tell u that the youngsters here , don't go to the army , but they start university ( most of them )at the age of 18 , and when they finish that imidiatly start to work , simply because they don't have money , that is why the don't go for 6 months to the far east. besides they go every year for 1 month vacation.. so i guess they don't need it so badly like we.

למעלה