שלום לכם אנשים טובים!

שלום לכם אנשים טובים!

יש לי שתי בקשות מכם: 1. כל מי שיודע משהו על משמעות הטריקווטרה (אני מצרף תמונה) - אנא שתפו! 2. ויותר חשוב - אני צריך למצוא חומר (כתוב, מפוסל או מצויר) על משמעות העורב בתרבויות שונות ובמיתולוגיות שונות. אם תוכלו לעזור לי בזה זה יהיה נפלא. תודה רבה ויום טוב!

תודה רבה. זה עונה על השאלה שלי.

אבל אני עדיין צריך עזרה בנושא השני - אלמנט העורב במיתולוגיות שונות. - מי ראה? מי שמע? מי יודע?

itai90

New member
עורב

מה שאני יודע עורב במיתולוגיה עורב החוכמה והזכרון אם אני לא טועה היו של אל בבריטניה לא זוכר את שמו יש גם את האמונה שעורבים מסמלים רשע אבל עדיין לא נתקלתי את זה אני יחפש במיתולוגיות ויחזור אליך בברכת האור פם

יטבת

New member
העורב לפי האינדיאנים

המלל הוא תרגום חופשי שלי מתוך ספר שנקרא medicine cards והוא מדבר על כך שלכל אדם יש חיה שהיא הטוטם שלו ומהם תכונותיה. יש סיפור על העורב (עורבת במקרה הזה) שהיתה מוקסמת מהצל שלה. היא היתה מסתכלת עליו, מגרדת אותו, מנקרת בו, עד שהצל קם לתחיה ואכל את העורב. ומאז העורב הוא עורב מת. אם תסתכל בתוך עינו של העורב תמצא את השער לעל-טבעי. העורב יודע אתמסתרי הבריאה והוא השומר על החוקים המקודשים. בגלל שהעורב הוא השומר של החוקים המקודשים הוא יכול לכופף את החוקים של העולם הפיזי ולשנות צורה. היכולת היא נדירה ויחודית. קיימים היום מעט מאד אנשים בעולם שעדיין שולטים באמנות העורב של שינוי הצורה. העורב רואה בו זמנית את העבר, ההווה והעתיד. רואה את המציאות הפנימית והחיצונית.

hadaraviram

New member
העורב במיתולוגיה היוונית

העורב במיתולוגיה היוונית הוא צפור מבשרת אסונות, שמעופו בישר כל מיני דברים רעים לטרויאנים במלחמת יוון-טרויה. למעשה, הרמן מלוויל, בספרו "מובי דיק" המלא וגדוש רמזים פאגאניים, "רותם" לעזרתו את שני ה"מבשרים" הגדולים במיתולוגיות העולם - היונה שלנו והעורב היווני - כדי להזהיר את קפטן אחאב מהמפגש עם הלוויתן הלבן. הבלדה "העורב" של אדגר אלן פו - מלאת בלהה, כמובן - מוסיפה עוד נדבך של מידע על העורב, הגם שקראתי אותה מזמן ואצטרך לעיין בה שוב כדי להיזכר.

Cath

New member
במיתולוגיה אירית..

העורב הוא צורת התגלמות של אחת משלושת האחיות, אלות המלחמה: בייב Badb אשר מופיעה בשדה הקרב בתור עורב עטויי ברדס. שמות שתי האחיות האחרות הם Morrigu ו-Macha למאות שיש הסבורים כי מדוברים בהבטי אופי שונים של אלה אחת (מוריגו).

Cath

New member
ותוספת קטנה..

ניתן למצוא תאורים שליליים רבים של דמות העורב במיתולוגיה האירית, לרוב תפקידו הוא כתפקיד הנחש בסיפור הבריאה התנכ"י. לדוגמא אוכל לחפש את המיתוס בו העורב הוא חברו הטוב של לוג Lughהבוגד בחברות שלהם למען נשיקתה של אישה. אני פשוט לא זוכר אותו בשעות כאלה לפרטי הפרטים ולא רוצה להרוס סיפור נחמד:)

romharel

New member
אצל שאמאנים בנפאל יש תקשורת עם עורב

השמאן לומד איך "לדבר עם עורבים" ולפרש את מסריהם כמסרים קוסמיים [החיוניים למצב השבט או השאלה שעומדת על הפרק]

למעלה