שלום לכם אנשי פסיכומטרי

שלום לכם אנשי פסיכומטרי

אז ככה יש לי בקשה שתסבירו לי שאלה: זוהי השאלה: נחמן אוהב לקרוא בלדות שקולות או מחורזות. חיים אוהב לקרוא בלדות ארוכות ומטאפוריות. איזו יצירה לא תבחר על ידי חיים ונחמן לערב קריאה? 1."העכבר", בלדה מטאפורית ולא מחורזת. 2. "הפרפר", אודה קצרה ולא מטאפורית. 3."הנקר",בלדה קצרה ומחורזת. 4."הצרצר", בלדה ארוכה אך לא שקולה. תודה רבה עם תענו לי

הסבר

התשובה הנכונה צריכה להיות יצירה שלא מתאימה בוודאות לאחד משניהם. יצירה מס´ אחת יכולה להיבחר ע"י שניהם מכיוון שבלדה מטאפורית ולא מחורזת לא סותרת אף אחד מהתנאים של שניהם. את לא יודעת אם היא ארוכה/קצרה, שקולה/לא שקולה. כנ"ל לגבי יצירה מס´ 2. היא בכלל לא בלדה, אלא אודה, ואת לא יודעת מה התנאים של נחמן וחיים לאודה. התשובה הנכונה היא מס´ 3. ברגע שראית שמדובר בבלדה קצרה, את יודעת שהיצירה הזו לא מתאימה לערב הקריאה, מכיוון שחיים קורא רק בלדות ארוכות. מקווה שעזרתי, מושבניקית.

תמיהה

בס"ד נראה לי שהתשובה נכונה עם זאת אודה-הכוונה בלדה רק טעות של הסופר חיים טובים!!!

טעות בידך.

הכוונה היא כן לאודה, ולא היה אמור להיות רשום בלדה במקום. זו לא טעות של הסופר. אם היה רשום שם בלדה, אז גם התשובה הזאת יכלה להיות נכונה. מכיוון שבלדה קצרה ולא מטאפורית גם לא מתאימה לתנאים של חיים. לא צריך ישר לצאת מנקודת הנחה שהסופר טעה. רוב הפעמים יש גם תשובה מהסוג הזה כדי לבדוק שהבנת שאין מידע על התנאים לשום דבר אחר חוץ מבלדה.

למעלה