שלום לכם. אשאל גם אתכם בנושא "על האש"

shula23

New member
שלום לכם. אשאל גם אתכם בנושא "על האש"

בעלי מארגן -כהרגלו- טיול אופניים (אופניי שטח) והם רוצים לעשות "על האש" בערב. אשמח לדעת מהי כמות הבשר לאדם. יהיו גם סלטים וכמובן פיתות. הם רוצים גם פסטה, אבל לא בטוח שתהיה להם גזיה גדולה. תודה רבה למומחים
 
אם מדובר בקרניבורים אז 700 גרם לאדם

זה בגבולות הסביר. אם מדובר בסתם אנשים, לכו על 300 גרם בשר נטו [ללא עצמות] לאדם. תמיד צריך להביא בחשבון פחת וכאלה. אם הם הולכים על פסטה, מומלץ רוטב בולונז עם בשר טחון [איך לא] שכבר מחושב בתוך ה - 300 גרם לאדם.
 

shula23

New member
יופי, תודה רבה ../images/Emo24.gif

הרגת אותי
עם ה- 700 גר'. אני כ"כ לא מכירה את זה.... זה בשבילי לשבוע או יותר
.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif לדעתי בין 200-250 גר' למבוגר

ביחוד אם יש הרבה סלטים, פיתות ופסטה. אבל כמו שאנטיפסטה כתב לפני.........תלוי מאד למי עושים על האש.......כי אצליע למשל אני מחשב כחצי קג' לאדם בחבר'ה שלי
 

sjarjar

New member
מחזק את צחי ומוסיף

כפי שלמדתי מהמייסטר רפי אהרונוביץ, ומאז זה מהווה כלל ברזל שתמיד עובד: בכל ארוחה גדולה, משקל המנה העיקרית צריך להיות 200-250 גרם מוצקים לאדם מבוגר. אם יש מנות ראשונות מושקעות (בהגשה אישית וכו') אפשר להפחית מעט מהכמות הזו. אם עושים ארוחה בסגנון "על האש" או בופה, ניתן להגדיל את הכמות ל-350 גרם. הכלל הזה תמיד עובד. כשמתחילים לחשב את התוספות הקטנות שלא שמים אליהן לב (לחם, נשנושים), ואת השתיה והקינוחים, מגיעים לקיבולת הקיבה של אדם בוגר. כשאני מכין ארוחות גדולות, אני תמיד מחשב לפי הכלל הזה, ולפי זה גם קונה את חומרי הגלם. מאז שלמדתי אותו הוא לא הכזיב, והחברים והאורחים קמים שבעים, לא מפוצצים, ואני לא נשאר עם שאריות לחודשים.
 
למעלה