מחזק את צחי ומוסיף
כפי שלמדתי מהמייסטר רפי אהרונוביץ, ומאז זה מהווה כלל ברזל שתמיד עובד: בכל ארוחה גדולה, משקל המנה העיקרית צריך להיות 200-250 גרם מוצקים לאדם מבוגר. אם יש מנות ראשונות מושקעות (בהגשה אישית וכו') אפשר להפחית מעט מהכמות הזו. אם עושים ארוחה בסגנון "על האש" או בופה, ניתן להגדיל את הכמות ל-350 גרם. הכלל הזה תמיד עובד. כשמתחילים לחשב את התוספות הקטנות שלא שמים אליהן לב (לחם, נשנושים), ואת השתיה והקינוחים, מגיעים לקיבולת הקיבה של אדם בוגר. כשאני מכין ארוחות גדולות, אני תמיד מחשב לפי הכלל הזה, ולפי זה גם קונה את חומרי הגלם. מאז שלמדתי אותו הוא לא הכזיב, והחברים והאורחים קמים שבעים, לא מפוצצים, ואני לא נשאר עם שאריות לחודשים.