שלום לכם באתי לביקור קצר...

siven16

New member
שלום לכם באתי לביקור קצר...

משהו ששמעתי מידיד שלי... האם זה נכון שוויקאנים מתחתנים ע"י כך שהם רצים יד ביד וקופצים מעל מטאטא(זה נשמע יותר נורמאלי מאיש שכותבת שטר בעלות על ארוסתו...)... ואם זה נכון האם אדם שהחליט להתחתן כך עם אהובתו נחשב נשוי במדינת ישראל?

Remirat

New member
בואי, שבי, שתי קפה...

*מושפעת מהמפגשים האחרונים בסטרבאקס...* בכל מקרה, חלק מטקס "קירוב לבבות" (handfasting - יותר נכון שילוב ידיים) זה באמת קפיצה מעל מטאטא. מנהג זה נלקח מהמסורות האנגליות בהן המטאטא סימל את משק הבית. פעולה זו סימלה נישואין חוקיים לכל דבר לאלו שלא היה בידם הכסף לשלם לכומר או לחתונה בכנסיה. לשאלתך השנייה, לא. כיום הנישואים המוכרים בחוק בישראל הם אלו שנעשו על ידי רב אורטודוקסי, ואושרו על ידי הרבנות הראשית, או נישואים אזרחיים בחו"ל . מקווה שעזרתי.

mehashefa

New member
אז אפשר

לעשות את הטקס עם המטאטא בחו"ל ואז לבוא לארץ וזה מאושר?

Justin Angel

New member
לא את לא יכולה.

דבר ראשון, שלום שלום ברוכה הבאה לפורום. דבר שני, אני מבין שאת שמחה ומתעניינת וזה פשוט מגניב, אבל בכל הרצינות, את בת 16, אל תתחילי להתעניין בלוגסיטיקה של תכנון חתונות. דבר שלישי, אז את מתעניינת וזה אחלה, אבל פשוט די. את מדבר תעל מנהג שיש לו סימבוליות מאוד מאוד גדולה עבור כל המעורבים בו ולבקש מאתנו שנסביר כזה דבר ברמה, ואני מצטער, שילדה בת 16 שאולי קראה שני מאמרים על וויקה תוכל להבין זה פשוט בלתי-אפשרי. לפחות זה מעבר ליכולות האישיות שלי, ואני מניח שמחוסר-התגובה של חברי הפורום שזה גם קצת יותר ממה שהם יכולים לעשות. ברכות זוהרות ובתקווה שתמצאי את דרכך

TheBlueOne

New member
סליחה.. אבל... אפשר?

למה בדיוק התכוונתי באומרך: (אהם אהם ... ) את מדבר תעל מנהג שיש לו סימבוליות מאוד מאוד גדולה עבור כל המעורבים בו ולבקש מאתנו שנסביר כזה דבר ברמה, ואני מצטער, שילדה בת 16 שאולי קראה שני מאמרים על וויקה תוכל להבין זה פשוט בלתי-אפשרי 1. לאיזה מעורבים במנהג יש סמבוליות גדולה?? (התחתנת ולא הוזמנתי??
) 2. המממ מנהג- לא ידעתי שזו רמה כזו גבוהה.. מעניין כמה אנשים באמת חוגגים את המנהג הזה (כלומר "מבינים אותו".. כי הרי הור ברמה... ) 3. בלתי אפשרי? אני לא חושב... "את הבלתי אפשרי אנחנו עושים מייד.. ניסים לוקחים קצת יותר זמן.." .
אההה. כן.. ברוכה הבאה!
, את מוזמנת להישאר, לקרוא להתעניין ולצאת למסע...

TheBlueOne

New member
אני../images/Emo35.gif

ברברי
*מרים את האלה הגדולה שנמצאת לידי* מה פתאום...
זאת רק ציניות כלפי ההודעה..
יום טוב!

L e s t a t

New member
ג´סטין, אולי כדאי שתרגיע קצת?

אז היא בת 16, אז מה? זה אומר שעל פי החוק אסור לה להתעניין בענייני חתונות? זה אומר שהיא לא מסוגלת להבין במה מדובר? בחייך ג´סטין, היא בת 16, לא בת 6 ולא בת 3... ולא צריך רב או להתחתן בחו"ל, שמעתם פעם על נישואים אזרחיים? מקיימים טקס ואז הולכים ונרשמים כנשואים.

Justin Angel

New member
אני לא.

יש מצב שאולי הגזמתי, אבל לראות מישהו שרוצה לעשות מנהג דתי בעל כל-כך הרבה חשיבות רק כדי לצאת מידי חובה פשוט מעצבן. ורק בגלל שהיא בת 16 ומספיק מבוגרת להבין שמה שהיא עושה הוא טעות אני מדבר ככה, את הילדה הבת שש הייתי אומר כן ומקווה שהיא תשכח מזה.

L e s t a t

New member
לא המעטתי בחשיבות הטקס

אבל זה טבעי להתעניין בטקס הזה, במיוחד בגיל ההתבגרות, אינך חושב? ומאיפה לך שברגע שהיא תקבל תיאור של הטקס היא תלך ותבצע אותו? בספרות ובסרטים יש מיליוני תיאורים של חתונות אבל על זה לא שמים צנזורה כלשהי, נכון? והיום גם פחות על סרטים שיש בהם קטעים שנועדו לצפייה "תחת השגחת הורים". אם סקס הוא נושא שהיום יותר פתוח לדיון מאשר פעם למה שננסה למנוע מידע על טקסי החתונה הפגניים? אתה לא חושב שמעל לטקסים אלה יש להסיר את העלטה שסררה עליהם? אתה לא חושב שלא צריך להתנהג כאילו זוהי איזו עבירה על החוק? בחייך ג´סטין, היא בת 16 ולא בת 6, היא לא תלך ותתחתן אחרי שהיא תשמע קצת יותר על הטקס ודווקא כל עוד אתה תתנהג כאילו זה משהו שצריך להישמר בסוד אתה תעורר יותר רצון לדעת עליו יותר.

L e s t a t

New member
ואם אתה מתעקש

שיש להכיר בחשיבות הטקס הזה - ושהיא לא מכירה בחשיבות הזו, אולי תסביר לה מהי החשיבות הזו?

Justin Angel

New member
אתה מקשקש שוב...

אין לי מושג מאיפה הבאת את הדוגמאות הללו, אין להם שום קשר למה שאמרתי. אמרתי שהרעיון של לבצע טקס דתי קדוש שבו שני אנשים מאחדים קרמתית את עצמם רק כדי לצאת מידי חובה הוא פשוט מעצבן. שוב, העובדה שהיא בת 16 היא הסיבה שאני אומר לה שההתעניינות הסתמית הזאת לפי דעתי לא במקום.

L e s t a t

New member
אבל אף אחד לא דיבר על ביצוע

היא מתעניינת. וההתעניינות שלה מאוד במקום, זכותה להתעניין - מי אתה שתגיד לה מה היא צריכה לעשות?

Justin Angel

New member
אולי תשתוק, תקשיב ואז תבין כבר?

אמרתי שההצעה של "אז כל מה שצריך לעשות זה לטוס לחו"ל לקפוץ מעל מטאטא ולחזור לארץ" היא עשייה של משהו לשם יציאה מכדי חובה, וזה פשוט לא במקום לפי דעתי. לא אמרתי כלום על ההתעניינות. ללמוד את הטקס והמקורות זה עוד הגיוני, לבדוק מחירים של כרטיסים ולהתחיל לחפש מלונות זה קצת מוקדם מדי. ברכות זוהרות

mehashefa

New member
יו יו יו

מה עשיתם מזה, סתם שאלתי בתור התעניינות. ולא התכוונתי לצאת מידי חובה, פשוט להבין את המנהג והכל. אני בכלל לא מתכוונת להתחתן, יענו לא בזמן הקרוב וסתם רציתי להתעניין ולא מעבר... איזה עניין אתם עושים מדבר קטן.

מי אגם

New member
אין נישואין אזרחיים בארץ.

פשוט אין כזה דבר, אלא אם אתה מתחתן בקפריסין.

Justin Angel

New member
אני באמת לא מבין מה הבעיה...

כאילו אי-אפשר לשחד רבי שיגיד שהוא חיתן אותכם וישלח את האישור הלאה למשרד הפנים. (כמובן שעדיין צריך להגיע לרבנות כדי להוציא רישיון אם אני לא טועה).

gwizard

New member
האמת שזה כמעט אותו דבר...

אתה מזמין רב, משלם לו כמה אלפים ועורך חתונה. או שאתה משחד רב, משלם לו כמה אלפים ועורך חתונה

gwizard

New member
לא בדיוק....

את יכולה לבוא עם המטאטא לארץ, ללכת לרבנות ולקפוץ איתו על הרב
ברצינות, תעשי את הטקס בישראל או בחו"ל, ואז טוסי לקפריסין ותתחתני נישואין אזרחי (וחוקי). בברכה, אלון.

למעלה