שלום לכם, ביום חמישי האחרון אבא שלי קנה צמיד פנדורה

anatdav

Well-known member
שלום לכם, ביום חמישי האחרון אבא שלי קנה צמיד פנדורה

מחנות תכשיטים, והצמיד הואחיקוי של הפנדורה, בזמן שזה מה שטענו שמכרו לו.

אבי אדם מבוגר, ולא ממש מבין.

הוא שילם בכרטיס אשראי, ואיבד את הקבלה, אבל יש לי אישור מהחנות ותאריך.

מה עושים במצב כזה, האם אני יכולה לבטל את העיסקה, לבטל את החיובים?

תודה

ביטול עסקה

ככלל ניתן לבטל עסקת רכישת תכשיט -מכל סיבה - עד שני (2) ימי עסקים ממועד הרכישה ובתנאי שמחירו של התכשיט הינו נמוך מ-3,000 ש"ח (למעט שעונים שלגביהם המחיר אינו משפיע על זכות הביטול).

לצורך הביטול ניתן להציג כל הוכחת קנייה ולא רק קבלה שהנפיקה החנות, אך בתנאי שבמסמך שתציגי יופיע מועד ביצוע העסקה, סכום העסקה ואמצעי התשלום. חשוב לציין כי ישנם עסקים אשר מדיניות ביטול העסקה שלהם הינה "נדיבה" יותר מהמינימום הנדרש בחוק ועל כן הייתי ממליץ לבדוק תחילה האם אכן קיימת מדיניות כזו כאמור.

יחד עם זאת, בנוגע לטענתך כי הצמיד שנמכר לאביך הינו מזויף, הרי שככל והדבר נכון מדובר בהטעיה צרכנית אשר מקנה לך זכות לבטל את העסקה תוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לך על ההטעייה כאמור.

תשומת ליבך כי ככלל רק בעל הזכויות (פנדורה במקרה הזה) ו/או מי מטעמו מוסמכים לקבוע ראייתית כי מדובר במוצר מזויף.

לסיכום העניין, במידה וטרם עברו שני ימי עסקים ממועד הרכישה, ביכולתך לבטל את העסקה מכל סיבה שהיא בהתאם למה שצוין לעיל. ככל ומועד זה חלף וככל ולחנות אין מדיניות ביטול עסקה רחבה יותר, הרי שתוכלי לבטל את העסקה רק אם תבססי את טענת ההטעייה הצרכנית.

בברכה,

אסף כהן צידון, עו"ד
דוא"ל: [email protected]
050-5515559

למעלה