שלום לכם בקשת עזרה

• פותח הנושא su12
  • פורסם בתאריך

su12

New member
שלום לכם בקשת עזרה

אני לא משוכנעת שאני במקום הנכון,כי מה שיש לאבי לא הוגדר ע"י אף רופא (והוא היה אצל הרבה)כאלצהיימר.למעשה אף אחד לא מוכן לנקוב בשם.הבעיה העיקרית שלו שאנו במשפחה מוטרדים בעיקר בגינה היא קשיים בנהיגה ותפישה מרחבית בכלל. היינו רוצים להציע לו להפסיק לנהוג,אבל לא יודעים איך.האם יש כאן מישהו שהתמודד עם בעיה דומה?וגם אם לא ,יש עצה? תודה

ידידים

New member
תשובה

בן כמה הוא והאם הוא נוטל תרופות. בשם המחלה כמעט ולא נוקבים מפורשות. אני הפסקתי את הנהיגה לבן המשפחה בטענה שכרגע אסור לנהוג בתקופת נטילת התרופות, נראה כאשר נפסיק. צריך לעשות זאת בצורה עדינה מאוד ולתפוס רופא שגם הוא יסביר זאת בצורה יפה. שמעתי וקראתי על מקרים מחפירים. תדיעי לך - שהפסקת הנהיגה היא סיום תיפקוד חשוב והחולה עדיין לא מבין שהוא מסוכן לעצמו ולציבור. כך שהעדינות והחשיבה של ההפסקה צריכה תיכנון וחשיבה.

su12

New member
תודה

הוא בן 57 ולגבי התרופות איני יודעת את שמותיהן.אני חושבת שהוא יודע שיש לו בעיה בנהיגה אבל חושב שבכ"ז הוא יכול. גם בלי בעיית התמצאות מאוד מסוכן בכבישים....

אנימו

New member
נהיגה ותפיסה מרחבית

כדאי לשוחח עם הרופא המטפל ולבקש ממנו להסביר לחולה את הסכנות והמצב. בדרך כלל הרופאים משתפים פעולה והחולה מושפע מהם יותר מאשר מבני המשפחה.

ענתי44

New member
נהיגה

נכון מאוד כך היה אצל השכן שלי. הוא נהג באופן מסוכן ובני המשפחה שחששו לחיו ולחיי שאר הנוסעים בכביש, ניסו לשכנע אותו בנועם. אמרו לו שהחזקת רכב זה עול על התקציב, ושבאשדוד תחבורה ציבורית מעולה וכשזה לא עזר הם נעזרו ברופא. צריך לעשות את זה בכמה שיותר טקט ועדינות ולהשתמש בשקרים לבנים אבל להיות החלטיים כי זה , למרות הפגיעה בחולה, סכנת נפשות. בהצלחה!

ענתי44

New member
ועוד על נהיגה

כרגע קראתי בחדשות כי אדם בן 81 התנגש במשאית מסיבות שאינן ברורות. בתאונה הקטלנית נהרגו הוא, אשתו בת ה-66, ושתי קרובות משפחה. בתו מספרת בבכי "ביקשנו מאבא להפסיק לנהוג... חששנו שיקרה אסון". האיש קשיש וגם אם לא חלה באלצהיימר ודימנציה התפקוד על הכביש לא נשאר אותו דבר. קל וחומר לגבי יקירנו, שהגורל התעמר בהם והם חולים באלצהיימר. במקרה של נהיגה אין פה מקום להתלבטות! צריך רק לחשוב איך מצמצמים את ממדי הפגיעה הרגשית.

אנימו

New member
ענתי-ברגע שקראתי הידיעה עברה

המחשבה בראשי איך אפשר היה למנוע התאונה הנוראה , אם ואם ואם... מסכימה עם כל מה שכתבת. מקוה שמשרד הבריאות יתעורר גם הוא ויגביל גיל הנהיגה ויחמיר בבדיקות. לו יהי רצון.

מני בר

New member
נכון שמעט קשישים מעורבים בתאונות

אבל בלי קשר לאלצהיימר..מהירות התגובה פוחתת..נוסעים במהירות איטית..עוברים נתיבים בלי להביט..אני נתקל בזה יום יום

למעלה