שלום לכם ובהצלחה לפורום החדש

ג עמית

New member
שלום לכם ובהצלחה לפורום החדש../images/Emo39.gif

ויש לי שאלה: אני נכה רפואי 76% אובדן כושר עבודה 100% {מקבל קיצבת נכות מלאה 2133 ש"ח ברוטו} ובנוסף מיגבלה בניידות 80% {מקבל גימלת ניידות בסך 2359 ש"ח} עד סוף אוגוסט 2005 עבדתי חלקית והשתכרתי בנוסף לקיצבה עוד 1800 שקלים ברוטו. עקב החמרה במצב בריאותי..פוטרתי {כאמור, סוף אוגוסט 05} ומאז אינני עובד. השאלה היא: האם בנוסף לקיצבת הנכות המלאה שאני מקבל וגם קיבלתי גם בזמן שעבדתי מגיעים לי גם דמי אבטלה? מה עלי לעשות? הפקידה בביטוח לאומי לא ידעה לבטח לענות לי..{בטלפון} תודה מראש..

אבטלה + נכות

עדיין אני מברר תשובה מלאה לשאלתך העיקרית, אולם, התנאי הבסיסי לצורך זכאות לדמי אבטלה היא התייצבות בלשכת שירות התעסוקה ושם (ככל הנראה מן הנתונים שתארת) תקבל פטור מהתייצבות מסיבות רפואיות.

גימלאות כפל

לדאבוני, נראה לי שהתשובה שלילי. לא מצאתי סעיף בחוק המאפשר את קבלת שתי הגימלאות בעת ובעונה אחת. לעומת זאת, קיים סעיף כללי העוסק בגימלאות כפל (סעיף 320) הקובע בסעיף קטן (ג): לא ינתנו לאדם, אם אין כוונה אחרת משתמעת: (1) קצבאות שונות לפי חוק זה בעד פרק זמן אחד

ג עמית אם קיימת החמרה במצבך

אתה יכול לגשת לוועדה רפואית במל"ל שתעלה לך את האחוזים ל-100 כמו כן אם אתה זקוק לסיוע בפעולות היומיום, אתה יכול לבקש שרותים מיוחדים. במקרה ואתה נפגע עבודה, אתה יכול לקבל קצבה וגם לעבוד.

למעלה