שלום לכם ולכן... ומזל טוב על הפורום

naty3

New member
שלום לכם ולכן... ומזל טוב על הפורום

"עברתי" לכאן מפורום מזכירות. קצת על עצמי: אני חילונית, בת 21 אחרי צבא. חזרתי עכשיו מסמינר יום, ואחד המלווים שלנו הוא חוזר בתשובה. דיברנו אתמול על נשמות וגלגול נשמות, והוא אמר ש-לגויים אין נשמה. לדעתי זה לא נכון. הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם, חילוניים וגם דתיים-שיתנו לי הסבר (כי הוא לא סיפק הסבר).

oren*

New member
לדעתי הוא צודק

לגויים אין נשמה, ליהודים אין נשמה, לאסקימוסים אין נשמה וגם לג'ירפות אין נשמה. המושג "נשמה" הוא מושג רוחני מופשט, הניתן לפירוש באינספור דרכים. חלק מאמינים שהנשמה מרחפת מעל הגוף, חלק מאמינים שהיא בתוך הלב, חלק מאמינים שהיא עולה לשמיים, חלק מאמינים שאפשר לכשף אותה, לכלוא אותה בתוך קופסא, לחלק בין נשמות טובות ונשמות רעות, שהן חוזרות בגופם של בעלי חיים, שהן אלמותיות ומתגלגלות בגופם של אנשים וכו... וחלק אחר (כמוני למשל) לא מאמין שהיא קיימת. מי שמעוניין לשלול את קיומה של נשמה בגופו של אדם, חייב להגדיר את המושג "נשמה" ולהציג קריטריונים מינימלים לפיהם ניתן לקבוע אצל מי היא קיימת או לא קיימת. גוי שהתגייר מקבל באופן אוטומטי נשמה? לעשרות אלפי חסידי אומות עולם שהצילו מאות אלפי יהודים בשואה יש נשמה? לאלפי היהודים הממלאים את בתי הכלא בישראל עד אפס מקום (חלקם מסורתיים/דתיים/חרדים/חוזרים בתשובה), יש נשמה?

טיפית

New member
נידמה לי שהמלווה שלך

התכוון לומר שלגויים אין נשמה יהודית - עם נצוצות אלוקיים. הרי הנשמה היהודית שלנו היא חלק אלוקה ממעלה, ולכל יהודי יש זיק רוחני בתוכו - שעל ידו הוא יכול תמיד להתקרב לה'. אותו ניצוץ יהודי לא קיים אצל הגויים.

למעלה