שלום לכם וערב טוב

TRANSFER

New member
שלום לכם וערב טוב

יש לי כמה שאלות. למי שלא מכיר אותי, התגייסתי במחזור מתנדבים של חודש אוקטובר. מאז עבר חודש וחצי ואני רוצה לעבור למקום שאני רוצה מאוד, מצ"ח.[למרות שטוב לי מאוד בבסיס שלי]. מה הפרוצדורה של לעבור יחידה? אני יודע שצריך לקחת ממש"קית ת"ש טופסס 55. ומה חוץ מזה? האם יש סיכויים שלא יאשרו לי לעבור? צריך לדבר עם אחראית מתנדבים? האם צריך אישור של המפקד? [מה במקרה שהמפקד לא יאשר לי]? כמה זמן התהליך הזה לוקח? האם מישהו מכיר או שמע על מתנדבים שהיו במצ"ח? שמעתי שכדי להתקבל למצ"ח צריך קודם כ לעבור את הטירונות של מ"צ. האם מתנדבים יכולים לעבור את הטירונות הזאת[ רובאי 02]. תודה מראש לכל המגיבים כל פרט יכול לעזור לי מאוד. שבוע טוב לכולם.

TRANSFER

New member
מה שהלך בוועדה רפואית היה ביזיון

בסוף הפרופיל שלי נשאר. הם אמרו שבעוד שנה יעלו לי אותו. לפני הגיוס הייתי בוועדה רפואית בלשכת הגיוס והם אמרו לי שצריך תקופה של חצי שנה כדי לעלות את הפרופיל ובוועדה רפואית בחר"פ אמרו לי שנה. איך זה הגיוני?

LordNor

New member
תשובה

אפשר להגיש טופס 55 רק אחרי 3 חודשים בתפקיד, כך קובעת פקודת מטכ"ל (אני מניח שתוכל לנסות בכל מקרה). הפרוצדורה מאוד פשוטה, קובעים פגישה עם מש"קית ת"ש, אתה מסביר לה למה אתה רוצה לעבור והיא מגישה לך טופס 55 ואתה חותם ומוסיף מכתב אישי משלך (עם הסיבות למעבר) ומכאן מש"קית ת"ש עושה את כל העבודה ואתה מחכה לתשובה ממנה (במידה ויש חדש לגבי זה). המפקד הישיר ומפקד היח' צריכים לחתום (ממליצים או לא ממליצים) ואח"כ זה מגיע למדור פרט בבקו"ם והם אחראים להעביר את זה לתא מתנדבים וזה כבר נתון לשיקולם (ייתכן ויזמינו אותך לראיון). למתנדבים יש יחס מועדף בהגשת טופס 55, לרוב מאשרים את זה. התהליך לוקח בין שבועיים במקרה הטוב לבין חודשיים במקרה הכי גרוע. מצ"ח זה "משטרה צבאית חוקרת", לא נראה לי שצריך לעבור טירונות לשם כך אבל אם בכל זאת חפצה נפשך בטירונות תוכל לציין זאת בטופס 55 ולשלוח במקביל בקשה לאישור מעבר טירונות 02 לתא מתנדבים ולקוות ששני האישורים המיוחלים יגיעו. בכל מקרה, המפקדים שלך חייבים לחתום על הטופס (הם יכולים רק להמליץ או לא להמליץ) - במקרה שלי שני המפקדים לא המליצו ולמרות כך אישרו לי ת'קורס ומעבר בסיס.

TRANSFER

New member
תודה רבה.

מאיפה לך המידע שכדי להיות במצ"ח לא צריך לעבור טירונות? אני בכלל לא רוצה לעבור את הטירונות. אבל שמעתי שחייבים לעבור את הטירונות כדי לנסות להתקבל למצ"ח. אשמח לדעת אם אני טועה. האם שמעתם על מתנדבים במצ"ח? ספר לי על המקרה שלך.. אחרי כמה זמן הגשת טופס 55? למה המפקדים שלך לא המליצו? כמה זמן זה טופל בסה"כ[מרגע הבקשה]. איזה קורס רצית לעשות?

מעיין©

New member
לפי דעתי

צעד ראשון שלך זה להתקשר לתא מתנדבים ולדבר עם מרי- הקצינה. כבר ב"טירונות" היא אמרה לנו שבדברים כאלה אנחנו אמורים לפנות אליה.

TRANSFER

New member
יש לך במקרה את מספר הטלפון

שלה?[אני לא יודע איפה הוא] זה מאוד חשוב. תודה מראש.

LordNor

New member
תשובה

כתבתי שאינני בטוח שצריך טירונות, יכול להיות שאני טועה.. מציע לך לבדוק את הנושא מול מרי הקצינה החדשה בתא מתנדבים, היא נחמדה
המקרה שלי: הגשתי אחרי שנה וחצי בצבא לאחר שהרגשתי שמיצתי את עצמי בתפקיד, כמובן שהמפקדים לא המליצו כי רצו שאני אישאר ואמשיך באותו תפקיד. זה לקח בערך חודשיים אחרי נדנודים רבים למש"קית הת"ש, ככל שתנדנד יותר תקבל תשובה יותר מהר. קורס מנהלי רשתות.

למעלה