שלום לכם, ושאלה לי

שלום לכם, ושאלה לי

לכבוד חנוכה אני רוצה להכין סופגניות עם ילדים. האם יש לכם מתכון מוצלח שאפשר להכין יחד איתם? תודה רבה
 
ממש לא מציעה להכין סופגניות../images/Emo4.gif

לקאסיות עם ילדים. זה גם לוקח הרבה זמן והדבר שיותר מטריד אותי: שימוש בשמן עמוק (ב-170 מע"צ). אפשר כמובן להכין את הבצק, להתפיח ואז לטגן בחדר אחר (ולדאוג שמשהוא ישאר עם הילדים). יש מתכון של סופגניות באפיה בתנור, או סופגניות קלות יותר - אולי זה מה שאת מחפשת? במקום זה אפשר גם להכין לביבות תפוחי אדמה, לביבות גבינה, או לביבות תירס ויש לי גם מתכון נפלא של אלינוער רבין ללביבות אפרסימור. רוצה? אסנת
 

orly co

New member
מתכון

הי אסנת אני רוצה מתכון של סופגניות בתנור וסופגניות מהירות. תודה אורלי
 
מתכון של סופגניות מהירות

לא בדקתי. אבל נראה לי טוב: מיני סופגניות מחבר/ת : שני.ב© הנה מתכון שאני כל שנה עושה- והוא טעים מאוד.... חומרים: 2.5 כוסות קמח תופח 2 אשל שמנת חמוצה 4 כפות סוכר 1 שקית סוכר וניל 2 ביצים אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים הנ"ל בקערה עד לקבלת תערובת אחידה. מחממים שמן בגובהה 4 ס"מ ויוצקים בעזרת כף מרק . *ניתן לעשות בכל צורה שרוצים - רק צריך להיות זריזים..
 
סופגניות אפויות של רות יולס

גם את אלו לא ניסיתי... סופגניות אפויות - רות יולס 30 סופגניות 4.5 כוסות קמח רגיל 50 גרם שמרים טריים וכפית סוכר 1/4 כוס סוכר 2 ביצים טרופות קלות 1.5 כוסות חלב 1/3 כוס מים פושרים 70 גרם מרגרינה בטעם חמאה כפית מלח 2 כפיות אגוז מוסקט טחון 100 גרם חמאה מומסת להגשה ממיסים את השמרים בקערה קטנה עם המים הפושרים וכפית הסוכר. מכסים במגבת מטבח ומשהים במקום חמים למשך 10 דקות, עד שהתערובת תופחת. מכניסים את החלב והמרגרינה לסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית עד להמסת המרגרינה, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש ומצננים לחום פושר. יוצקים את תערובת השמרים לקערת מערבל ומוסיפים את תערובת החלב. מערבבים פנימה את רבע כוס הסוכר, המלח,אגוז המוסקט, הביצים ושתי כוסות קמח. מערבלים עד שהתערובת מתאחדת היטב. מוסיפים את שארית הקמח וממשיכים לערבל עד שהבצק חלק. מכסים במגבת ומשהים במקום חמים למשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. מקמחים היטב משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. הצק יהיה רך ודביק מעט, ולכן יש להשתמש בכמות נדיבה של קמח על משטח העבודה. בכרית כף היד משטחים את הבצק לעיגול בעובי של כסנטימטר ורבע. יוצרים צורת עיגולים בעזרת כוס או חותכן. אם רוצים דונטס, יוצרים חור בעזרת כוסית קטנה. מניחים את הסופגניות במרחק מה זו מזו על מגש אפייה מרופד בדף האפיה. הסופגניות אינן מתרחבות אלה רק תופחות לגובה. משהים את הסופגניות 20 דקות עד שיתפחו. בינתיים מחממים תנור לחום של 200 מעלות. אופים כעשר דקות או עד שהסופגניות מזהיבות. מוציאים ומברישים בחמאה, מגלגלים בתערובת הסוכר והקינמון ומגישים מייד.
 
למעלה