סופגניות אפויות של רות יולס
גם את אלו לא ניסיתי... סופגניות אפויות - רות יולס 30 סופגניות 4.5 כוסות קמח רגיל 50 גרם שמרים טריים וכפית סוכר 1/4 כוס סוכר 2 ביצים טרופות קלות 1.5 כוסות חלב 1/3 כוס מים פושרים 70 גרם מרגרינה בטעם חמאה כפית מלח 2 כפיות אגוז מוסקט טחון 100 גרם חמאה מומסת להגשה ממיסים את השמרים בקערה קטנה עם המים הפושרים וכפית הסוכר. מכסים במגבת מטבח ומשהים במקום חמים למשך 10 דקות, עד שהתערובת תופחת. מכניסים את החלב והמרגרינה לסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית עד להמסת המרגרינה, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש ומצננים לחום פושר. יוצקים את תערובת השמרים לקערת מערבל ומוסיפים את תערובת החלב. מערבבים פנימה את רבע כוס הסוכר, המלח,אגוז המוסקט, הביצים ושתי כוסות קמח. מערבלים עד שהתערובת מתאחדת היטב. מוסיפים את שארית הקמח וממשיכים לערבל עד שהבצק חלק. מכסים במגבת ומשהים במקום חמים למשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. מקמחים היטב משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. הצק יהיה רך ודביק מעט, ולכן יש להשתמש בכמות נדיבה של קמח על משטח העבודה. בכרית כף היד משטחים את הבצק לעיגול בעובי של כסנטימטר ורבע. יוצרים צורת עיגולים בעזרת כוס או חותכן. אם רוצים דונטס, יוצרים חור בעזרת כוסית קטנה. מניחים את הסופגניות במרחק מה זו מזו על מגש אפייה מרופד בדף האפיה. הסופגניות אינן מתרחבות אלה רק תופחות לגובה. משהים את הסופגניות 20 דקות עד שיתפחו. בינתיים מחממים תנור לחום של 200 מעלות. אופים כעשר דקות או עד שהסופגניות מזהיבות. מוציאים ומברישים בחמאה, מגלגלים בתערובת הסוכר והקינמון ומגישים מייד.