שלום לכם. זו פעם ראשונה שאני בפורום וסליחה

לילית83

New member
שלום לכם. זו פעם ראשונה שאני בפורום וסליחה

מראש אם שאלה כגון זו שלי דנה כאן בעבר. סבתי שתחיה בת 70 פלוס (אינני יודעת את הגיל המדויק), ומזה כשנה מתקיימים אצלה תסמיני האלצהיימר - היא שואלת את אותם הדברים שוב ושוב, שוכחת המון, מתנהגת מוזר, ובקיצור - מהגברת הבריאה והצלולה שהייתה הפכה פתאום לאדם שהקשר בינו לבין המציאות הוא מקרי בהחלט לעיתים קרובות פחות או קרובות יותר. אימי סבורה שהמצב הזה החל לפני כשלוש שנים (יכול להיות שאני טועה בתקופת הערכת הזמן) - שאז מצאה סבתי את אחותה מתה בביתה, ונראה לה שאותו מקרה השפיעה על כל חייה ומאז היא אינו אותו אדם שהייתה. ממה ששמתי לב - הזיכרון שלה מטווח הארוך בסדר, אבל הטווח הקצר מבולבל לחלוטין. ביום שישי האחרון, בארוחת שישי בערב, קרה מקרה שממש תסכל אותי כי לא ידעתי איך אני אמורה לעזור לה, ואימי חשה את אותו הדבר. אנו לא יודעים איך לפנות אליה ולגרום לה להבין שהיא זקוקה לעזרה, היא האדם העקשן ביותר שאני מכירה (תמיד הייתה כזאת..) וכעת, ככל שעובר הזמן, המצב שלה מחמיר יותר ויותר וכל פעם שמנסים לומר לה שאולי כדאי לה רק ללכת לעשות בדיקה קטנה אצל רופא כדי שיראה מה מצבה הבריאותי - היא מתגוננת ורבה עם כולם שהכל בסדר איתה ושאנחנו אלה שלא בסדר. אנחנו מתוסכלים ובטוחים שגם אותה המצב הזה מבלבל, ולא יודעים כיצד לעזור לה. מה עושים עם אדם מבוגר שמסרב בכל תוקף להבין שיש לו איזושהי בעיה ושכדאי לו לקבל טיפול? המון תודה.

ברוכה הבאה למועדון

של משפחות חולי האלצהיימר, שהם הסובלים העיקריים מהמחלה. שאלת כמה שאלות ולדעתי, את רק בתחילת הדרך ואפילו עוד אין לך מושג מה לשאול. עצתי לך, פני לעצמך שעתיים, הכיני כוס קפה עם משהו מתוק להמתיק את הגלולה המרה ושפוט קראי אחורנית. קראי וקראי וקראי עד שתביני איפה, מי, כמה ולמה.

ronnyw

New member
שלום לך, וברוכה המצטרפת.

מסכימה ומחזקת כל מילה של אפס-שתיים. את ומשפחתך נכנסתם בעל כורחכם לעולם חדש. יש המון מה לדעת ... החל מנושאים אדמיניסטרטיביים (למשל - מי מטפל לה בכסף? ), דרך כללי התנהגות יומיומיים של החולה (למשל: האם נוהגת לטייל בעצמה? האם הלכה פעם לאיבוד - כי זה רק עניין של זמן עד שזה יקרה...), ועד איך המשפחה מתנהגת עם החולים... תמצאי התיחסות לכל בעיה במסרים בפורום הזה, מסרים שנכתבים מתוך נסיון אמיתי בשטח, בהרבה המית לב... יש גם ספרים טובים ואניניים, יש קבוצות תמיכה של העמותה ועוד ועוד. ספציפית לשאלתך: בעיה קשה, וצריך להתאים את הפתרון לבנאדם... מיד אתן דוגמאות, אבל לפני כן: לימדו לשקר !! כן, כן, לשקר לה, לסלף עובדות, לאמר חצאי אמת, לעשות קומבינות לטובתה. זה חשוב בשבילה !! ו הינה הדוגמאות: נסו למשוך אותה לבדיקה רפואית בתואנות שווא: האם אוהבת כסף? ספרו לה שזה משהו כדי לקבל קיצבה מוגדלת מביטוח לאומי. האם חרדה ממחלות? תגידו שזה בעקבות התפשטות השפעת וכו'. האם מושפעת ממישהו ? (רב - אם היא דתיה, בן משפחה שנחשב לאוטוריטה, עורך דין, נכד או בן זקונים שחביב עליה במיוחד, רופא בחלוק לבן וכו' ) אם כן - רתמי אותו למשימה שינסה חהשפיע. אם הולכת לרופא מסיבה כלשהיא אחרת (חיסון שפעת, בדיקה שגרתית) -תאמו עם הרופא שירחיב את הבדיקה ללא ידיעתה וכו'. זה לא תמיד עוזר ולא תמיד קולע, אבל הרעיון הוא להפעיל מניפולציות. דעי לך שכל הסימנים שתארת "צועקים אלצהיימר", ונכונה לכם, לצערי, עוד דרך ארוכה...

לילית83

New member
תודה לכן על התגובות והתמיכה ../images/Emo20.gif

חשבנו על דרך המניפולציה, אבל היא מטבעה מאוד חשדנית ופחדנו לאבד את האמון שלה ואז בכלל לא תהיה שום דרך לעזור... גם ניסינו לחשוב על אדם קרוב שעשוי להשפיע עליה מכולם, אבל שוב - היא כל כך עקשנית וחשדנית ובטוחה בעצמה שאף אחד לא הצליח להביא אותה להסכים. יותר מזה אומר: עד שהצלחנו להביא אותה לעשות לה בדיקה - התוצאות יצאו בסדר ואז הייתה לה ההוכחה שאנחנו טעינו, אבל כשהרופא ניסה לומר לה שהוא רוצה לעשות לה בדיקות נוספות משום שהבדיקה הספציפית עשויה להיות לא-מדויקת - היא פשוט קמה והלכה... אנסה שוב לנקוט את הצעדים שנקבת בהם. שוב תודה.

למעלה