שלום לכם,זקוקה לעצות מיוחדות

• פותח הנושא orlu
  • פורסם בתאריך

orlu

New member
שלום לכם,זקוקה לעצות מיוחדות

בסוף החודש אהייה בבודפשט למשך מספר ימים,חובה עלי להציג את העיר היפיפיה בפני שותפי לעבודה ,ולא מהכוון העיסקי אלא המכייף.מכאן שמי אם לא אתם ידידיי יעזור לי לתכנן זאת.כל רעיון יתקבל בברכה,טיול באזורים יפים, טיולי אפניים (לא שאנחנו מי יודע מה ספורטאים,אבל אתם יודעים חלה עלי חובת ההוכחה וההונגרים אנשי מיים וספורט לא?)בריכות ,מסג"ים,מסעדות, גלריות,יהדות,הכל מכל תדחסו תדחסו מחכות לי כמה נסיעות בזמן הקרוב אשתדל לרצות כל מציע ומציעה. תודה מראש

lili5

New member
טיפים להונגריה ובודפשט ../images/Emo160.gif

בבודפשט: בית הכנסת הגדול שעבר לאחרונה שיפוץ והוא כעת המפואר ביותר בכל אירופה. בקרבת מקום נולד תאודור הרצל. השוק המקורה גם הוא אתר מלא חן וצבע, המון מפות רקומות, עבודות עץ, מזון הונגרי כגון נקניקים. בקומה השניה ישנה מסעדה בשרות עצמי ממש טעימה. לאנץ היד- גשר השרשרת שמקשר בין בודה לבין פשט, מומלץ לעבור אותו רגלית. בית הפרלמנט גם הוא עבר שיפוץ וכעת הוא ניגלה במלוא הדרו. חובה לאכול פרוסת עוגה אחת לפחות בקונדיטורית ג´רבו, זול מאד וטעים ובעיקר האוירה המלכותית והמיוחדת. לא לשכוח את האופרה ואת מצודת הדייגים. חובה טיול רגלי בואצ´י אוצה (רחוב ואצ´י). ביום ראשון מטיילים שם כל המי ומי של בודפשט בלבוש טיפ טופ עד כדי כך שבני זוג מתואמים בצבעי הלבוש שלהם בצורה מושלמת, ממש לא להאמין. לא ראיתי תופעה כזו בשום מקום אחר..

lili5

New member
טיפים לסנטנדרה נתתי בעמוד זה

וכמובן שיש עוד המון מה לראות. כרגע אני נזכרת באי מרגיט שכולו פארק אחד גדול עם פרחים ועצים ומדשאות וגם ספא מפואר. האי נמצא בנהר הדנובה בבודפשט. לא לשכוח ביגוד חם חם. טיול נעים

טומי*

New member
הנה הכתבה של לילי5 על סנטאנדרה

זוהי עיירה במרחק חצי שעה נסיעה ברכבת מבודפשט. יש שם מוזאון מרציפן מקסים ביותר: ריהוט ממרציפן, חיות, דמויות ואפילו תחרה ממרציפן. חובה לקנות פסלי מרציפן כמתנות. לא ממש יקר. גם את מוזאון הקרמיקה חובה לראות. המסעדות בסנטנדרה טעימות וזולות. ניתן להשקיף לדנובה אם עולים לגבעה. המון חנויות לעבודות יד בעיקר מפות רקומות מקסימות. אולם נדמה לי שבשוק המקורה בבודפשט יותר זול לקנות עבודות יד.

טומי*

New member
והנה ההמשך....../images/Emo26.gif

ואני מצרפת תמונה של עציצים ממרציפן שצילמנו במוזאון

ישRאל

New member
lili5 הבוקר חזרתי,,מבודפשט

וכל מה שציינת נכון,,רק הערה לגבי קונדטורית ג´רבו,העוגות והקפה "לא משהו",,אבל לא יכול להיות אדם שיבקר בבודפשט מבלי להכנס ל"ג´רבו",ורק בגלל האווירה,,

bat51

New member
הג´רבו החליף בעלים ומאז זה לא

מה שהיה . המקום מפואר אך העוגות לא משהוא.אימי עושה אותן הרבה יותר טוב אם מותר לי לא להצטנע לרגע.

B T1

New member
לא הגיוני שהעוגות בז´רבו...

לא טעימות כמו בעבר. אולי החליפו בעלים אבל פרודוקתים יש להם עוד מלפני המלחמה. אגב, סיפור הז´רבו חזר על עצמו גם במסעדה של Gundel ב-Varosliget.

lili5

New member
ישראל, הדובוש היה טוב מאד ../images/Emo96.gif

והמחיר כל כך זעום. כאן בארץ אכלנו בקונדיטוריה הונגרית והתאכזבנו: הדובוש היה יבש !! והמחיר פי חמש !! איך היה מזג האויר? היינו בבודפשט באפריל לפני שנה וחצי והיה קר כל כך עד שגם ההונגרים היו מופתעים ובמטרו שמעתי אדם מבוגר שאמר: "איזה קור אכזרי" (בהונגרית כמובן). עד לאותו רגע חשבתי שרק צברית שכמוני סובלת מקור.

lili5

New member
דובוש= עוגת שכבות

השכבות הן משני סוגים (או יותר, לא ממש בקיאה במתכון): שכבת טורט דקיקה ושכבת קרם דקה, וחוזר חלילה. אולי יש כאן מישהו שיתן לך את המתכון.

טומי*

New member
דובוש=מתופף בהונגרית העוגה../images/Emo26.gif

הכי מפורסמת של הונגריה השם מגיע מיזה שמעל יש סוכר שרוף קרמל שאפשר לתופף עליו.מדובר במאסה של לקח פשוט 6-8 שכבות שביניהם קרם שוקולד קליל ומעל הסוכר שרוף.

הטיZרית

New member
יאמיי....זה נראה טוב......

תקפיץ מתכון......... ננסה להכין בבית....... {כן כן.......ערקית תאפה הונגרי}

מיפ

New member
עוד המלצה

רכבת הילדים - רכבת שמופעלת כולה על ידי ילדים בני אותה משפחה. לא ממש תיירותי ורצוי מאוד להיות דוברי הונגרית כי אנגלית זה לא בדיוק הצד החזק... הרכבת נוסעת במשך כשעה בנוף יערות, ממש נחמד ותמיד אפשר לפקנק איפשהו. יש גם איזו כנסיה בצד של בודה שחצובה בתוך הסלע, נמצאת ליד מלון גלרט וגם מהווה אטרקציה חביבה.

למעלה