שלום לכם חברי פורום יקרים

שלום לכם חברי פורום יקרים../images/Emo70.gif

שלום לכולם
, הפעם, אני רוצה לדון בסוגייה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן, מקווה שתתפנו אלי ותוכלו לעזור, בכל מקרה,
מראש
אני בת 14 וחודש, כלומר-בגיל החכם עשרה(
), ומצב פני אינו מזהיר במיוחד... אני משתמשת בכל מיני משחות שאמא שלי קנתה לי. היא דואגת מאוד למצב פני ואף מציקה לי בעניין ולפעמים אפילו קצת מעליבה אותי(אבל זה כבר לפורום ייעוץ או משהו...
) בכל מקרה, היא קבעה לי למחר תור לרופאת עור. אתם יודעים, בשביל משחה אנטיביוטית, ואולי אפילו כדורים אנטיביוטיים ש"מרפאים" מבפנים. אני קוראת כבר זמן מה בפורום זה, ואני חושבת שכבר די הפנמתי בתוכי את הדיעה, שרפואה מערבית לא תמיד עוזרת, ולפעמים אף מקלקלת, בשעה שרפואה משלימה/הומיאופתית או תרופות סבתא למיניהן יכולות לעזור... הייתי רוצה לדעת האם כדאי לי ללכת לרופאת העור, או להשתמש בשיטה אחרת לריפוי פצעי. כפי שציינתי, אני קוראת הרבה זמן בפורום(ועכשיו גם מצאתי מה לכתוב בו, הידד לי
), וקראתי פעמים רבות תשובות של גולשים, שכתבו, שהרפואה המערבית לא מרפאת את הגורם, אלא מטפלת בצורה שטחית וחיצונית בלבד, ואילו הרפואה המשלימה שאתם מציעים, מטפלת בגורם עצמו. לכן, רציתי לדעת, האם ישנה שיטה יעילה במיוחד על מנת למנוע את התופעה הכואבת (והמכוערת-יש לציין
) - האקנה השנוא עלי
. אם כן, מה ניתן לעשות כדי להשתמש בה, במה זה כרוך, וכן, אולי מעט טיפים כיצד ניתן לשכנע את אימי שזאת באמת הדרך העדיפה יותר. מקווה שהיה לכם כוח לקרוא את הכל,
אם כן, אני סוגדת לכם, ומקווה שתוכלו לעזור לי, לוויתן

diday

Member
../images/Emo18.gif תופעות לואי

איני חסיד של תרופות כאלה לריפוי מבפנים. אלה תרופות עם תופעות לואי קשות. איני אומר שתופעות לואי אלא הם חובה. יתכן שאצלך לא יופיעו. את חייבת לדון עם הרופאה על כל תופעות הלואי האפשריות ועל הסיכוי והסיכון שתסבלי מהם. אם ראייתך, למשל, אינה טובה כדאי שתתרחקי מתרופות אלה. משהו לעדוד: כאבי המחזור, שעליהם דיברת בהודעה אחרת, והאקנה הם דברים שהולכים ביחד. כשהאחד יעלם, יעלם האחר גם כן. לשניהם יש קשר עם התחברות לנשיות, שעליה כתב לך כבר (אאל"ט) דניאל האחר בפורום. אקנה באה מאותו מקום. הפצעים מרחיקים אותי מבני המין השני וכך אין סכנה שאגע במיניות שלי (מתאים לגברים ונשים כאחד). בנתיים, את צריכה לשמור שהפצעים לא יגרמו לצלקות. טיפול פסיכולוגי (עם פסיכולוג "אלטרנטיבי") או טיפול הומאופתי יכולים לעזור.

תן לי להבין....

משחות וכדורים אנטיביוטיים למיניהם יכולים לגרום לבעיות ראייה? הראייה שלי טובה אני חושבת. אין לי משקפיים ובינתיים לא נראה לי שאני זקוקה לזוג. בקשר להתחברות לנשיות... למה התכוונת כשכתבת שהפצעים מרחיקים מבני המין השני ולכן אין סכנה שגע במיניות שלי? כתבת שטיפול פסיכולוגי או הומיאופתי יכולים לעזור.. כיצד אני יכולה להגיע לטיפול הומיאופתי? אי לי מושג קלוש בדברים האלה... ומה זה אומר פסיכולוג אלטרנטיבי? אני באמת מצטערת על אי ההבנה הגדולה שלי, מקווה שהדברים יתבהרו בהמשך... בכל מקרה,
רבה
לוויתן

diday

Member
אני סבור שזה לא כדורים אנטיביוטים

אלא הכוונה לתרופה נגד אקנה. כדורים לבליעה שמפסיקים את האקנה אבל גורמים לבעיות אחרות. כשאת הולכת לרופאה אל תלכי לבד אלא עם אמך, וכפי שכתבתי בהודעה הקודמת תבררי על כל תופעות הלואי, לפני שאת מחליטה על טיפול כזה. מצטער שעניתי כפי שעניתי. התשובה שלי מתאימה יותר למטפל מבוגר מאשר לילדה בת 14 (ואיני מנסה להפחית מערכך כהוא זה). כיצד את יכולה להגיע לטיפול הומאופתי ולמצא הומאופת טוב בישראל, את זה אולי יוכלו לומר לך אנשים אחרים בפורום. נתנו כאן מספר פעמים קישורים לאגודה הישראלית להומאופתיה קלסית, שם תוכלי למצא הומאופתים במקום מגוריך. פסיכולוג אלטרנטיבי זה כבר יותר מסובך. אין לי מושג אם יש בארץ מישהו עם התמחות כזו. אולי מישהו אחר בפורום יודע. את לא צריכה להתנצל על אי ההבנה שלך. שכשהייתי בגילך לא ידעתי אפילו שיש דבר שנקרא רפואה אלטרנטיבית.

ליויתנית ודניאל שלום

התרופות הפנימיות הן בטטרציקלין, מינוצין, דוקסילין, אחת מהן וכן רואוקוטאן. נהוג לערוך בדיקת דם לפני תחילת הטיפול, שבועיים אחריו וכל חודש כדי לשלול בעיות כבד או שומנים. זה מייבש מכל מיני בחינות. הומיאופת קלאסי יכול לשמש גם "כפסיכולוג אלטרנטיבי" כמובן שאם הוא ברמה הנכונה. המומנטום שמושג בעת השיחה הוא גדול. הומיאופת קלאסי טוב אמור לדעת להיות בהתאם למתבקש תינוק, ילד, מבוגר או נערה תלוי מי יושב מולו. אבל לא על זה יקום ויפול הריפוי. רק הבנה את האדם שיושב ממול הבנת תפקודי הגוף והתמונה הכללית של הנסיבות, והתאמת הרמדי הנכונה, קובעים. אנחנו ההומיאופתים רואים מצבים שונים בעיניים מטפוריות. הכוונה היא שכל סימפטום שהגוף מייצר אומר משהו על האדם. לא סתם זמר מצטרד, אתלט חוטף דלקת בגידים, דוגמנית שמשמינה מכלום, או אפילו אקנה על הפנים. אין לעולם שני מקרים זהים של אקנה. מאחרי כל פרצוף עומד אדם אחד יחיד ומיוחד. ולכן בחירה של תרופה חייבת להתבסס על כל האדם. אמא שלך רוצה רק את טובתך. את יכולה ללכת איתה לפגישה עם הרופא ולא תענשי על כך. לכי הקשיבי, תהנהני בנימוס, תשאלי על מהות הטיפול והשלכותיו וכו'. בדרך כלל הטיפול הכימי ימשך זמן רב, חודשים ארוכים. תני לאמא לשמוע את זה ואז תאמרי לה ששמעת על אופציה אחרת. תוכלי להגיע לטיפול יחד איתה בקופת החולים שם אתם מבוטחים במחלקה לרפואה משלימה, זה זול מאוד יחסית וגם יתן לה הרגשה טובה. תוודאי שההומיאופת יהיה קלאסי ולא אחר. אני קלאסי. אני שמח לקרוא שאת מגלה כאן ענין וכמו כן אני רואה שאת חדשה בתפוז, אז ברוכה הבאה אלינו. אני שמח לדעת שיש ביננו נערה, יש איתנו גם את צליל שהיא בת גילך פחות או יותר, היא בעניינים אחרים. אז תשארי בסביבה ואם תרצי ספרי לאימך שתכנס לקרוא קצת ואולי תתרצה. הרגע אמרו שהליויתן הכחול הוא הכי גדול בכדור הארץ, שכחתי בכלל. יש תרופה הומיאופתית מעניינת שהכינו מהעמבר שפולט הלויתן. כל טוב. אלישוע

דם קפוא

New member
תודה רבה רבה לך../images/Emo24.gif

נקווה לטוב, בכל מקרה, אדווח בהמשך מה קורה...
לוויתן

למעלה