שלום לכם חברי פורום יקרים !

Rossi46 ®

New member
שלום לכם חברי פורום יקרים !

יש לי שאלה די חשובה. מישהו מכם מכיר את העבודה שמציעים באלסקה ? זאת של ה50 אלף דולר בחצי שנה, לעבוד על ספינת דיג כל היום. מישהו מכיר עוד דילים כאלה בחו"ל ? כמו למשל ספינות נפט או דברים כאלה שצריך לקרוע בהם את התחת, אבל הכסף ממש משתלם ? תודה רבה לכל העונים !

odedee

New member
סתם רמאים.

באמת נראה לך שמה שהכי צריכים באלסקה זה להביא ישראלים שיעזרו לדוג?

Rossi46 ®

New member
מה הקשר ?

אנשים מכל העולם טסים לשם בשביל לעבוד.. אל תגיע למסקנות מהר מדי. הדברים האלה קיימים.

odedee

New member
יש קשר.

אתה רוצה תשובות, או שאתה רוצה רק תשובות שנעים לך לשמוע? מה לעשות, ארה"ב לא מעניקה ויזות עבודה לאנשים כדי שיעזרו בדיג. מכאן נובע שכל עבודה כזו היא בלתי חוקית. מי שמבטיח הרים וגבעות בעבודה שהיא בלתי חוקית הוא רמאי.

לי הציעו עבודה באלסקה אבל

בתחום היהלומים לעבוד ברשת חנויות שם. גם היה הרבה סף וממה שהבנתי אנשים לא רוצים כ"כ להיות שם בגלל מזג האוויר וזה ייתרון בשבילם להביא אנשים תוצרת חוצ גם בגלל השפה וגם כי הם מעוניינים. בכולופן זה לא יצא לפועל....

odedee

New member
לא הבנתי.

איזה יתרון זה בשבילם "להביא אנשים תוצרת חוץ בגלל השפה"? יש קהילת ישראלים משגשגת באלסקה שלא אוהבת לקנות יהלומים מדוברי אנגלית? נו באמת. העלות למעסיק להביא עובד מחוץ לארה"ב (באופן חוקי) יכולה בקלות להגיע ל- $20000, ומדובר בהליך שלוקח חודשים ארוכים. מעסיק צריך סיבה טובה מאד לעשות את זה. כשמדובר בעבודה שלא דורשת מומחיות אין סיכוי שחברה תעדיף לשלם הון ולחכות חודשים כדי להביא עובד מישראל, כשיש מספיק מובטלים בארה"ב שישמחו לעבוד בדיג/יהלומים/נפט ולקבל "הרבה כסף". וזו הסיבה למסקנה שכל העבודות ה"משתלמות" האלה הן לא חוקיות.

לא יודעת אבל

הבוס ממש התלה שאני ישראלית ושחבר שלי אוסטרלי והוא אמר שכל שנה הוא שולח אנשים מכל רחבי העולם לשם...והשכר כלל מגורים ועלות טיסה הלוך חזור ומשכורת ממש טובה...

בוא נגיד ככה...

איזה מידע יש לך עליהם? יש עם מי לדבר? לך יש נתונים? או שכרגע השאלה היא בגדר שאלה באוויר וכל מה שנאמר פה זה כל מה שאתה יודע...

i c

אז ככה שמעתי על המון... ממש הרבה אנשים שמחפשים את העבודה הכלכך מדוברת הזאת... יש עליה כלכך הרבה שמועות וכלכך מעט מידע מבוסס... לפני 4 שנים 2 חברים שלי היו אמורים ללכת לעבוד על ספינת נופש כזו.. הכסף לפי מה שאני הבנתי לא היה אמור להיות ממש טוב וממה שהם שמעו היחס לעובדים הוא משפיל מאד... הם לא הלכו על זה בסופו של דבר דווקא מסיבות אחרות ככה שאני לא יודעת אם זה אכן היה מציאותי ואם היו דברים בגו... בזמן שעבדתי בטקסס (אני בעלת אזרחות אמריקאית ואני חושבת שאולי זה לא יהיה רלוונטי אליך לצערי) יצא לי לפגוש כמה חברה שעובדים על מעיין סירה של נפט בים (לא ממש נכנסית לפרטים)... הם עובדים המון שעות ולא חוזרים ליבשה במשך שבועות ולפעמים חודשים.. הם באמת מרוויחים סכומי עתק של כסף אבל הם אמריקאים וגם כשהם דיברו איתי ושאלו אותי לגבי אנשים שאני מכירה שאולי ירצו לעבוד הם מפורשות ציינו שהם מחפשים רק אזרחים אמריקאים... מצטערת לאכזב... נראה לי שהסיפורים על עבודות כאלה "הומצאו" על ידי "חברות השמה" של ישראלים מהארץ בארה"ב... כאלה שמבטיחות עבודה והרבה כסף וכמובן ניירות מסודרים ולוקחות כסף מאנשים בארץ כדי להבטיח להם עבודות מפתות כאלה.. כי חוץ ממקורות כאלה לא שמעתי על אנשים שאי פעם באמת עשו את זה...

למעלה