שלום לכם. חדשה פה ולי שאלה

רבקית2

New member
שלום לכם. חדשה פה ולי שאלה

אשמח לשמוע את דעתכם על נושא הכעס . אני מרגישה שכל חיי אני צריכה ללמוד שיעור בנושא הכעס . אצלי הוא תמיד נישאר בבטן. לא יודעת להוציא כעס החוצה . ויש כעסים.... אז איך עושים את זה ??

dejami

New member
../images/Emo123.gifכעס!

רבקית! כולנו סובלים מכעסים,וזה נובע מתיסכולים, שאלה שאנו באים איתם במגע,אינם בדיוק נוהגים כמונו. מי אמר,שמא שאנו חושבים זה נכון לאלה שלא חושבים כמונו? מי אמר,שאנו צודקים? אולי הם צודקים ןלא אנו? ולמה הרצון או המסקנה או החלטה שלנו נכונה וצודקת? לפעמים כדי להרגיע את הכעסים שלנו,טוב שנחשוב על האחר, ולא עלינו.כדאי מאד (ברגע של כעס) לפנות מקום לזולת, ורק אז יהיה לו מקום בתוכינו,וכשיהיה לו מקום נוכל להקשיב לו,ואם נקשיב לו,גם נבין אותו,ואם נבין אותו, אז לא יהיה מקום לכעסים שלנו. מקווה שעזרתי לך,ולו במעט. שבת-שלום

רבקית2

New member
../images/Emo51.gif. ואכן קיבלתי תשובה . ועוד

משהו. לפעמים - שאני עושה כך . - מפנה מקום לאחר , באיזה שהוא שלב אני מרגישה שאני מבטלת את עצמי איך אני מתמודדת עם התיסכול הזה??? בטוחה שיש דרך .

dejami

New member
ביטול עצמי!../images/Emo50.gif

כשאת מפנה מקום לאחר לעולם אינך מבטלת את עצמך,ההיפך הוא הנכון. רבקית,אני חושבת שהמושג "ביטול עצמי" אינו ברור לך מספיק.נכון,הוא יוצר תחושה שלילית של ביטול האני לגמרי.אין מדובר "באני" אלא "בעצמי". "האני" שומר על מקומו באופן שאינו חורג מגבול "הגאווה" אלא,בבחינת "כבוד האדם" שקיים בבסיס הקיומי.לגבי "ביטול העצמי" למען הזולת,הוא לעולם אינו מתבטל.ההיפך,הוא מעלה את האדם למדרגה רוחנית גבוהה,וככול שהעצמי עולה למדרגה רוחנית,כך גם אין מקום לכעסים. אני חייבת לציין,שלא כל אחד היה עוסק בסוגיית "הכעס".יש כאלה שאינם מייחסים לה חשיבות כמוך,וזה אומר שאת אדם מדהים ביותר. אני בטוחה שתוכלי להתגבר על מידה רעה זו,אמנם לא במעט עבודה קשה,אבל זה אפשרי. רבקית! חכמים אומרים,כשאדם כועס הוא מתמלא באנרגיות שליליות שאין הנשמה יכולה לדור בגופו של האדם הכועס,ולכן כשהנשמה יוצאת אין האדם שולט במעשיו,והוא מתנהג באופן שאין הוא אחראי למעשיו. עוד נקודה למחשבה. שבוע טוב, וחודש טוב, לך ולכל בית ישראל

רבקית2

New member
תודה - אז כמה דברים...

האם הבנתי נכון- ה"אני" אינו קיים , כי אם האגו. העצמי- האם כוונתך לעצמי הגבוה? לגבי הכעסים - וזה הסיפור שלי . לפני כמה חודשים בעת כעס , לא שלטתי על עצמי ופגעתי בחברה טובה . היא מאוד ניפגעה. שבוע שעבר פניתי אליה ושאלתי ותו האם היא " ברוגז" איתי . ותשובתה היתה שלילית,אך הסבירה לי שפגעתי בה והיא בחרה להתריק ממני כדי לא להפגע - זו דרכה . כך הסבירה לי . כמובן והדבר כאב לי מאוד .: כאבתי כי הכאבתי לה . לאדם שאני אוהבת. ביקשתי סליחה וכו' ובמשך אותו היום הסתובבתי עם תחושה של כאב וצער והבנה לאן הכעס הביא אותי . והסוכריה של הסיפור - היום התקשרתי להודיע לה משהו ( אנו בקשרי עבודה ) והיא שוחחה איתי למעלה משעה כאילו הפסקנו לשוחח אתמול . כמובן היתה זו שיחה אמיתית של חברות נפש . שיחה בלי מחיצות . בלי בושה . תודה לך על תשובתך שמביאה לי תובנה חדשה ( אם הבנתי נכון...)

dejami

New member
שלום ריבקית

לא,לא לסופר אגו,אלא "העצמי" שאנו נוהגים לעטוף אותו בהרבה גאווה שמפריעה לנו לראות את הדבר האמיתי.כלומר: להיות יותר קשובים,וותרנים,נוחים לרצות ולא נוחים לכעוס. כל אלה ועוד אינם גורמים לנו להיתפס "כפריירים" כאשר העצמי אינו מכוסה בגאווה. מטרת בואינו לעולם היא לתת לכל אדם מהשפע האלוקי שניתן לנו. שמחתי מאד לדעת שעזרתי לך ולו במעט,אך דעי לך שהעזרה הזו לא היתה יכולה להתקיים אלא א"כ היית מוכנה לקבל אותה. את טיפוס נהדר,המשיכי להיות את. בידידות

י ו ב ל 21

New member
אין לנו שליטה על הכעס

על הכעסים שבתוכנו אין לנו שליטה, אבל יש לנו שליטה על מה שאנחנו בוחרים לעשות עם זה. כל פעם שאת כועסת לפני שאת מגיבה תחשבי רגע אחד שבעצם התגובה היא בחירה שלך, לכן את יכולה לשלות במעשים שלך.

להוציא את הכעס....../images/Emo122.gif

לדעתי יש להוציא את הכעס..אחרת הוא יעשה לנו שמות בנשמה ובגוף. אבל בצורה חיובית כמובן...כגון הליכה נמרצת...או אפילו לשטוף את הבית חחח

dejami

New member
היי פעמונית!

צודקת,גם פעילות ספורטיבית עוזרת מאד מאד להוצאת הכעס. ועוד צודקת מאד,אכן כן,כעס שיושב בתוכינו הוא הרסני ביותר.הוא לא מאפשר לנו להמשיך הלאה,לכן חשוב לנקות אותנו מכל אנרגיות שליליות,ביניהם מידת הכעס.

גריני

New member
רבקית - הציצי לשרשור עם :

GirlFromHell - בדיוק על זה אנחנו מדברים שם

לפני כמה זמן, עשיתי עבודה בנושא-כעס

הנה חלק ממנה: כעס – קח לידך את השליטה בעצמך! להתרגז פירושו להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים. הכישלון אינו קיים, היא פשוט דעתו של מישהו אחר על הדרך שבה יש לבצע פעולה מסוימת. הכישלון הגדול ביותר היא ההצלחה, מכוון שאינך לומד ממנה דבר. אם אתה מעוצבן כיוון שלא הצלחתה לעשות משהו שמישהו אחר עשה, נתת לו לשלוט בך. אתה זוכה לכבוד רב יותר מאשר אנשים הרוצים להביא אותך לכניעתך. כאשר אתה כועס על מישהו, אתה מעודד אותו להמשיך ולהתנהג כך. עובדות בכל פעם שאתה מגלה כי קשה לך לשלוט בעצמך, כאשר אתה מרגיש מתוסכל או מובס, אתה יכול להשתמש בכעס כדי לכוון את האחריות לרגשותיך אל אדם או המאורע עצמו במקום ליטול על עצמך את האחריות לאופן שבו אתה מרגיש. כעס מושך תשומת לב לכן אתה יכול להרגיש חזק וחשוב. הכעס עומד בדרכך... אין הוא עוזר לך במאומה!!!

למעלה