שלום לכם. חדשה פה

meytall0

New member
שלום לכם. חדשה פה

לאבי, בן 55 התגלתה מזותליומה בטנית. הוא החל לפני שבוע בטיפולי כימותרפיה של אלימטה+קרבופלטין.
הוא סובל מחולשה, עייפות, חוסר תיאבון ופצעים בפה.
מכיוון שלצערנו "אין חכם כבעל ניסיון" אודה לעצות אם ידוע לכם מה יכול להקל על הפצעים בפה - הרופא והאחות המליצו על גרגור מים ומלח, אבל זה לא עוזר..
האם הפצעים אמורים לעבור בקרוב? האם בד"כ נשארים לאורך הטיפולים?

תודה מראש,
מיטל

עמנואל64

New member
סיוע לפצעים בפה

שלום מיטל
מנסיוני הכי עוזר גרגור מי חמצן אך זהירות ! יש להוריד את הריכוז מ 3 אחוז שקונים בבית מרקחת לחצי אחוז ולבדוק רגישות
אפשר לנסות גם גרגור מים עם מעט סודה לשתייה
בהצלחה כל טוב

meytall0

New member
תודה רבה. שאלה לגבי עזרקאין

פשוט למרוח בחלל הפה על הפצעים?

אני מרחתי דבש

זה עזר לי מאד לפצעים ואני מאחלת לו שיעבור בקלות הכול והרבה כוח ואופטימיות.

אפשר לגרגר בטראומיל נוזלי

זה ניתן לרכישה במקום שמוכרים תרופות הומופטיות
מגרגרים בזה מהול במים ויורקים את זה לא בולעים
תנסה לברר בעמותה של עזר מציון הם מכרו אמפולות של החומר לאילו שעברו השתלות מח עצם בעבר

meytall0

New member
תודה לכולכם מצטערת שלא עניתי קודם

המצב שלו לא משהו- חולשה קיצונית, נויטרופניה, הוא מדוכדך מאוד..
פשוט נקרע הלב. לא יודעים כיצד לתמוך בו- רואים שהוא שבור פיזית ונפשית ודועך מול עיננו- וזה בסה"כ הטיפול הראשון.
ביום רביעי אמור להיות טיפול מס' 2 אשר ככל הנראה יידחה עקב התמונה בבדיקות הדם.
תודה על העצות, הפצעים כמעט ונעלמו. דבש אסור לו בגלל הנויטרופניה. כולי תקווה שהתופעות יהיו חלשות יותר בטיפול הבא.
תודה
מיטל

אם יחזרו הפצעים גם שמן קוקוס עוזר

מיטל יקרה- לא להתיאש!

שמן קוקוס אורגני עולה 35 שח בערך לצנצנת גדולה (שמן שקוף שאפשר גם לבשל איתו סתם ככה אם בא לך, מעל 24 מעלות השמן מתקשה אז זה יכול להיראות גם לבן), לי זה עזר לרכך ולרפא פצעים שרק התחילו. אם המצב יותר קשה כדאי לנסות שמן מיד אחרי חיטוי רציני בסודה לשתיה או במשהו שמותר.

איך המרגש שלך ושל המשפחה?
אני שואלת כי זה משפיע גם עליו ועל המצברוח שלו- וכל דבר נפשי גם משפיע על המערכת החיסונית.
אני אצטט את ד"ר דויד סרווואן-שרייבר שעוד בטח תיתקלי בו "תאי הדם הלבנים של המערכת החיסונית - תאי NK ולימפוציטים T ו-B - רגישים במיוחד לרגשות חוסר ישע ולאובדן הרצון לחיות כתוצאה מכך"

- לגבי החולשה הגופנית כדאי להתייעץ עם הרופא (נחושתן אני מניחה?)
- לגבי הדיכאון כדאי לחשוב על משהו שישמח או ייתן לו כוחות - משחק עם הנכדים, מוזיקה, חברים שלו, יצירה אומנותית, הגשמת חלומות שתמיד תכננן לפנסיה כשיהיה לו זמן.... (אפשר גם לטייל... עם בלון חמצן
)

הרבה הצלחה ותתקשרי מתי שבא לך
XOXO
מקווים ומתפללים לטוב, ומתכוננים לגרוע...

למעלה