שלום לכם - חדש בפורום

Eyalg

New member
שלום לכם - חדש בפורום

שלום, השאלה היא כזו: עצם שנופל מגובה מסויים, מהירותו גדלה עד לגבול מסויים או שהיא תגדל עד שהוא יגיע לקרקע? כל זאת בהנחה שהוא מוטל מגובה מאוד גבוה. נראה לי שהתשובה היא עד לגבול מסויים, נכון או לא נכון? אין לי ידע בפיסיקה... לתשובותיכם אודה. אייל.
 

masorti

New member
אתה טועה...

בהנחה שמזניחים את חיכוך האויר, עילוי, וכיו"ב - מהירות הגוף תגדל עד שיפגע בקרקע. נתחיל מהחוק השני של ניוטון: F=MA . כלומר: כאשר כוח F פועל על גוף, הדבר מתבטא בתאוצה A (שינוי המהירות). במקרה שלנו, במשך כל הנפילה פועל על הגוף כוח הכובד. ולכן: מהירותו של הגוף תלך ותגדל.
 

vizini

New member
לא, הוא לא טועה.

הוא לא ביקש שתזניח את חיכוך אויר, ואכן אסור להזניח אותו כי הוא מאוד משמעותי. אם לוקחים בחשבון את חיכוך האויר, אז יש מהירות גבולית והיא תלויה בצורת הגוף.
 

masorti

New member
לי נראה שהוא התכוון לבעיה הפשוטה..

של גוף הנופל ב"ואקום" בהשפעת הגרביטציה. ברור שאם לא מזניחים כלום אז יש מהירות גבולית.
 

Eyalg

New member
רק עכשיו אני רואה את התגובה שלך...

"אם לא מזניחים כלום אז יש מהירות גבולית" תודה רבה, אייל.
 
אאאא....

נוסחת הנפילה החופשית היא v=gt כאשר g היא תאוצה קבועה השווה ל-9.8 , התנועה היא שוות תאוצה ללא כל קשר לגובה (כל עוד הגובה הוא לא עד כדי-כך גדול שהוא מחוץ לכו המשיכה של כדור הארץ). המהירות תלך ותגבר ללא גבול. טכנית המהירות הסופית היא מהירות האור, אבל אין תנעים על כדור הארץ כדי שזה יקרה, רק בחור שחור סופר מסיבי. עם בשאלתך התכוונת לשאול מדועה טיפות גשם או ברד הנופלות מין השמיים מגובה רב לא מרסקות את ראשינו, הגורם היחיד לכך הוא החיכוך עם האוויר. אמנם החיכוך נשמע גורם זניח אבל הוא בעל השפעה גדולה מאד. לדוגמא: כדור הנורה מרובה צלפים בזווית 45 מעלות כלפי האדמה, מהירותו התחילית כ 620 מטר\שניה, בחישוב מהיר המרחק אליו הכדור אמור להגיעה הוא כ-40 קילומטר וגובה מקסימלי של כ-10 קילומטר. במציאות הכדור יעבור כ-4 קילומטר בלבד, מכאן שכח זה הוא גורם חשוב ובכלל לא זניח.
 

Eyalg

New member
החיכוך לא נשמע לי כלל זניח

וזו הסיבה להנחה שהנחתי, שיש גבול למהירות שהגוף הנופל יצבור. אם ניקח דוגמה של אדם הנופל ממטוס, ופה נתעלם מהעובדה שהמטוס טס במהירות, בשניה הראשונה האדם יגיע בנפילתו למהירות מסויימת (שוב, כלפי מטה) שניה אחר כך מהירותו תגדל, השאלה היא האם לאחר 30 שניות לדוגמה, מהירותו עדין תגדל או שהיא תגיע לנאמר 200 קמ"ש ומפה האדם ימשיך ליפול עד לקרקע אבל במהירות קבועה. אני מבין שצורת הגוף הנופל היא מאוד רלוונטית והיא תקבע את המהירות הסופית שהגוף יגיע אבל אני שוב שואל, בתנאים של כדור הארץ, לגוף בצורה זו או אחרת, האם יש מהירות סופית או לא? תשובה אפשרית היא שהגובה המקסימלי שבכדור הארץ אינו מספיק שהשאלה שלי תתקיים. אייל.
 
כמה דברים

א) "ופה נתעלם מהעובדה שהמטוס טס במהירות" לעובדה שהמטוס טס במהירות אין שום קשר למקרה, המהירות שהמטוס מעביר לאדם היא אופקית בלבד ולא אנכית לכן היא לא תשפיעה כלל על מהירות הנפילה או זמן הנפילה. ב) נגיד ככה, טיפת גשם מקבלת תאוצה רק ב 10 השניות הראשונות לנפילתה, אחר-כך היא נופלת במהירות די קבועה. טיפת ברד מקבלת תאוצה רק ב 15 השניות הראשונות לנפילתה, אחר-כך היא נופלת במהירות קבועה!
 

Henryf

New member
עד כמה צורת הגוף משפיעה?

תוכל לשאול את הצנחן שלא נפתח לו המצנח. אך שאל אותו לפני שהוא מגיע לאדמה.
 

2_be

New member
ולי רק נותר להגיד באיחורברוך הבא../images/Emo13.gif

 
למעלה