שלום לכם חובבי הג´אז

Uri T

New member
שלום לכם חובבי הג´אז

זאת הפעם הראשונה שלי כאן בפורום ואני חייב לציין שאני נהנה מכל רגע אני סקספוניסט מתחיל (אני מנגן שנה). ואני חייב לציין שם של סקספוניסט לא כל-כך מוכר - בן וובסטר (WEBSTER) הוא הסקספוניסט עם הסאונד הכי מיוחד שאני מכיר (ניתן לשמוע את המנגינה THAT´S ALL שלו בפתיחה של התוכנית המדהימה ברדיו - סקסופון 88FM). אני שומע את הדיסקים שלו 24/7 ואני אשמח לשמוע המלצות על דיסקים שלו וכמו-כן אני אשמח להמליץ עך דיסקים שלו שכבר שמעתי. עוד סקסופוניסטים שדומים לבן בסאונד: דון ביאס (BYAS) וג´וני הוד´ס (HODGES). אני מעוניין בכל תגובה

דיצון

New member
בן וובסטר

אני תובע את עלבונו של בן וובסטר - הוא מאד מוכר!!!! .... אם אתה אוהב אותו, בוודאי תאהב את קולמן הוקינס (hawkins) שהיה מורו ורבו של בן וובסטר. מקובל לחשוב שהניגוד של קולמן הוקינס ובן וובסטר (שנחשבו לבעלי סגנון HOT) הוא לסטר יאנג שניגן COOL. אם תרצה להבין COOL מהו נסה את סטאן גץ (GETZ) שנחשב לאחד מאסכולת לסטר יאנג אשר פנה לכיוון הג´אז הברזילאי של ז´ובים. המלצה נוספת (ואהובה עלי במיוחד) - GENE AMMONS.

Uri T

New member
תגובה../images/Emo45.gif

הכן אני מאוד אוהב את הוקינס, פשוט שחכתי להזכיר אותו. יש לי תקליט שלו עם בן וובסטר תקליט פשוט מדהים. ובקרוב מאוד אני מקבל עוד תקליט שכולל בו את לסטר ואת הוקינס. זהו תקליט מוכר ואולי שמעת עליו (Lester Young-Pres and Teddy and Oscar) נכון, אפשר להרגיש הבדל רב בין הצליל המתוק של גץ ויאנג והצליל השמן של וובסטר הוקינס וביאס, אני אישית מתחבר יותר לקבוצה השנייה.

למעלה