שלום לכם חכמים. אפשר עזרה?

talya22bar

New member
שלום לכם חכמים. אפשר עזרה?

אולי אתם יודעים איזו עוד מילה יש לחומר שהוא כמו סוג של נוזל? אני יודעת שאני לא ברורה... אולי עוד מילה למצב צבירה נוזלי? חוץ מהמילה "נוזל" יש עוד משהו? מישהו רוסי שאל אותי ולא ירדתי לסוף דעתו... הוא לא הצליח להסביר לי בדיוק... אולי אתם יודעים על מה הוא מדבר?

Liquid Crystal ?

אגב, גם זה וגם פלאזמה הם לא מצבי צבירה בצורה שאנחנו מכירים הם מצבי ביניים כלשהם Liquid Crystal הוא חומר בעל תכונות של נוזל (למשל, זורם כמו נוזל), וכמו של מוצק (האטומים שלו מסודרים בצורה מסויימת) פלאזמה זה מצב של גז מיונן

לא מסכים עם חלק מהקודמים

פלסמה הוא מצב צבירה "מעבר לגז", זהו גז מיונן לוהט, מה שננרא באנגלית Superheated, וזה לא נוזל, 'צטערת. גם תמיסה לא חייבת להיות נוזל (יש המון תמיסות מוצקות למשל) לצערי אין לי ממש רעיון, הדבר היחיד שאני שעולה על דעתי כרגע הוא "חומר קוהזייטיבי" (מלשון קוהזיה, ה"אחיזה" בין המולקולות האופיינית לנוזל) אולי הכוונה למשהו בשפה אחרת? אנגלית או לטינית?

קרא את התגובה שלי

אלו נקראים מצבי צבירה אפילו שהם מצבי ביניים http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A6%D7%91_%D7%A6%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%94 כמו שכתוב שם - פלסמה מוגדר כמצב צבירה

סורי, לא קראתי נכון את התגובה שלך

Tiki Torch

New member
מממ גם בעלת דעות קדומות על חנונים

וגם גזענית.... אולי אממ AQUA? או liquid כי אני די בטוח שזה לא מסובך כמו הדברים שאמרתם עד כה

אם כבר,

מישהו יכול להסביר לי למה פלזמה זה מצב צבירה רביעי? זתומרת, לידע כללי, כי אף פעם לא הבנתי את זה

זה ברור לי.

אבל מאיזו סיבה? עומר אמר שזה "חומר בעל תכונות של נוזל (למשל, זורם כמו נוזל), וכמו של מוצק (האטומים שלו מסודרים בצורה מסויימת)" וזה מה שיש בתוך טלויזיות? כאילו, זה לא מוזר? וגילו את זה רק עכשיו או שזה קיים כבר הרבה זמן? וממ. במה בדיוק זה שונה מגז נוזל או מוצק?

Tiki Torch

New member
קודם כל

החומר הזה הוא קיים בידיוק כמה זמן שהיקום קיים זה אחד המצבים שלו שהוא לרוב נפוץ בחלל החיצון ומהווה חלק גדול מאוד ממנו בקיצר זה גז מיונן

זה לא אומר לי כלום>>

עכשיו הדבר היחיד שהבנתי זה לא שיצרו אותו, אלא שהוא קיים בטבע. אבל עלו עליו רק עכשיו או שזה חומר שהיה ידוע וכאלה? ומה זה מיונן? ><" ונשאנו גם עם: במה בדיוק זה שונה מגז נוזל או מוצק? וזה מה שיש בתוך טלויזיות? טחח איך יש לכם כוח אלי>>

אני אענה

למרות שהתשובה שלי לא מהימנה אבל הרגזתם אותי עם התשובות הלקוניות האלה אי אפשר להבין מהן כלום ואתם יודעים את זה, אז עדיף שכבר לא תגידו כלום. למה צריך לרדת על הברכיים בשביל תשובה פה? אטום מיונן הוא אטום שהפרידו ממנו אלקטרון/ים. ניתן להפריד את האלקטרונים מהאטום בטמפ' גבוהות מאוד (הטמפ' הדרושה עולה ככל שמתקרבים לגרעין). לכן גז שמעלים לו עוד ועוד את הטמפ' יכול ליהפך לגז מיונן בסופו של דבר. מצב הצבירה הזה נקרא פלסמה. זה נוצר בטבע אבל אפשר ליצור את זה גם במעבדה, בתנאים המתאימים. אני לא יודעת אם זה מה שיש בטלויזיות פלזמה או בכלל אם זה שימושי למשהו ועלו על מצב הצבירה (ולא החומר) הזה כבר במאה ה-19.

guy017

New member
ממ מדהים..

ידע כללי או שפתחת עכשיו אנציקלופדיה?

יש מקום לתיקון

יון הוא אטום שמספר האלק' בו שונה ממספר האלק' באטום נייטרלי, בכל תרכובת/מולקולה יש יונים. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%95%D7%9F http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%9C%D7%A1%D7%9E%D7%94_%28%D7%9E%D7%A6%D7%91_%D7%A6%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%94%29 אדם

Tiki Torch

New member
מסכים איתך אדם

קוראים לי יוני אז בשיעורי כימיה שנה שעברה שיגעו אותי עם זה ועדיין הכינוי השגור בפי די הרבה מחבריי הוא יון אז אני יודע די הרבה עליהם... ד"א טלוויזיות פלזמה ממש לא קשורות למצב צבירה

למעלה