שלום לכם ידידי (אני מקווה)...

SaberTooth

New member
שלום לכם ידידי (אני מקווה)...

שלום לכם ידיד, אני שמח להודיע על רצוני להצטרף לקהילתכם הקטנה. אני כבר עוסק במאגיה חצי שנה לערך ואני מקווה להיות שמאן ביום מן הימים, בכל אופן, אני חבר בפורום "מאגיה וכישוף" כבר זמן רב והתאקלמתי שם יפה, אני מקווה שאוכל להתאקלם כאן באותה צורה. אז אנשים, ברכו אותי לשלום...

adam_a

New member
שלום../images/Emo140.gif

הסתכל במאמרים ובקישורים (אם לא עשית זאת עדיין). מצא "זרם" שאיתו אתה מזדהה (או אל תמצא) והחל ללמוד את מהותם של דברים. מקווה שכל נושא שתבחר יעניין אותך ותחכים ממנו. שלך, בברכת שלום וברוך הבא אדם

היי סייבר!:)

זה מוזר לי שמישהו עוסק בכישוף לפני שהוא בוחר לעצמו דת, אבל כל אחד ואיך שנוח לו!:) בהצלחה לך!:)

adam_a

New member
זה לא מוזר בכלל

"דת" זה דבר יחסי... ו"כישוף" לא נובע מ"דת" כמו ש"דת" לא נובעת מ"כישוף"... הכל בא מהאדם, הוא הספק, הוא הקבל הוא הכלי...הוא בעצם הכל... יש אנשים שסביבה "דתית" או מערכת של אמונות גורמת להם להתרכז טוב יותר או להוציא מתוכם את המירב ויש גם כאלו שלא... אין שום דבר אבסולוטי בחיים... אין חוק מסויים שלפיו נעשים דברים... כל אחד בדרכו שלו... אדם

רמץ

New member
אני לא מוצא במילון. אבל אני די בטוח

שהתרגום של Saber-Tooth הוא נמר שן-חרב. אבל אני יכול לקרוא לך שן-תער אם אתה רוצה, שן-תער.

...

לי זה נראה מוזר. אבל כמו שכבר אמרתי, כל אחד והדרך שלו. אתה ויקאני או משהו?

Blackice

New member
מה כל כך מוזר בזה?

(ואני מתנצל על שאני מתפרץ ככה באמצע הדיון שלכם אבל זה כן משהו שראיתי כמה פעמים ואני לא מבין את העיקרון שלו) מאגיה זה להשפיע על המציאות בעזרת הרצון שלך, בד"כל מתייחס לשינוי באופן מטאפיזי. דת זה מערכת חוקים ומנהגים המתבססים על אמונות. אתה יכול להאמין ביכולת של מאגיה ללא שום קשר לדת. אתה יכול להאמין בהמון דברים ולא להיות דתי. וויקה היא דת ניאופגאנית שעוסקת באל ובאלה ובעבודה שלה היא משתמשת גם במאגיה. אז? זה לא אומר שמאגיה גורר וויקה. אני הגעתי לוויקה מתישהו בזמן שחקרתי את הנושא של כישוף. אהבתי שם המון רעיונות ותפיסות לגבי הטבע; אבל לא אהבתי את התפיסה האלילית. ואת החגים. עצם זה שאני מאמין בקשר לטבע ולמחזורים שלו לא אומר שאני חייב להאמין בישויות או לעשות טקסים מסויימים שאין לי שום קשר אליהם חוץ מעניין בכמה אספקטים של הדת המסויימת הזו. ללא קשר, אם נכנסים לפרקטיקה של כישוף, רק ל devine magik צריך להשתמש באלים. כישוף שבו אתה מטיל מעגל ומתקשר לאלוהות ומשתמש באנרגיה של התפישה של הדת. באנרגיה הדתית. בכישוף של נרות, אם ניקח את הסוג הכי פופולארי, אתה רק צריך להאמין בכוח של הכישוף עצמו. או בכישוף ללא עזרים, רק ריכוז כוח רצון ותשומת לב, בכלל אין קשר לדת. עצם זה שזה פורום שדן בדת (שאמאניזם ופאגאניזם) יכול אולי להטעות, אבל כאשר מדברים על מאגיה לאו דווקא מתייחסים למאגיה אלוהית. יש גם סוגים אחרים, אתם יודעים. ארז נ.ב. אני לא כאן בשביל לבקר אותכם ואני מתנצל אם הטון שלי אולי היה כזה... אני פה בכלל בגלל שאני מתעניין בשאמאניזם. אבל מאגיה זה כן דבר שאני מתעניין בו והתעניינתי בו רבות ולפעמים הפאגאניזם מתייחס בצורה מאוד צרה לתחום כל כך רחב..

למעלה