שלום לכם ידידי

שלום לכם ידידי

המון זמן לא היית כאן, וכבר הספקתי להחליף שם. שאלתי, האם יש אמת אבסולוטית, והאם יש לזה קשר למציאות האלוהים.

דעתי בעניין

אבסולוטי לא יכול להיות יחסי-אבל מהו דבר אבסולוטי, אנו קובעים ע"פ היחסיות. דוגמא: אם אמת מוחלטת היא בלתי תלויה שרצח זה רע אמת שלא משתנה מאדם לאדם, אזי סטירת לחי, שמידת הרוע שבה אם בכלל משתנה מאדם לאדם היא לא רעה אבסולוטית. אבל, אם הדברים כלל לא נמדדים מאדם לאדם, ואין מכנה משותף בין אחד לשני, אין אמת מוחלטת שמרחפת על פני תהום וכל שאינו דומה לה אינו אמת, אזי גם אכילת גלידת ריבת חלב בקצפת כרמל יכולה להיות טוב אבסולוטי. מסקנתי. יש טוב ורע אבסולוטיים. אגב, בלי שום קשר לאיזה מסקנה תגיעו אני טוב אבסולוטי _____________________________

preacher

New member
רגע, אמת או מוסר?

"אמת אבסולוטית" מתקשרת אצלי לדברים כמו "האם יש אלוהים" ולא לשאלות מוסר... אבל אם נדבר על מוסר, לדעתי מוסר הוא לא אבסולוטי. מוסר הוא דבר שהתפתח כמו שהתפתח בגלל איך שאנחנו, המין האנושי, התפתח - בעלי חיים שחיים בקבוצה קטנה שנקראה "שבט" ואח"כ הפכה ל"עיר" ול"מדינה". המוסר קשור מאוד לתנאי החיים ולטכנולוגיה שלנו, קשור למיניות האנושית ולהרבה דברים שרירותיים. אם נדמיין יצור כמו דבורים או דגים שהיו מפתחים תבונה, בטח היה להם מוסר שונה לחלוטין. הפוסט מודרניזם טוען שאם המוסר הוא יחסי אין לנו זכות לבקר חברות אחרות על המוסר שלהם כי הוא קביל בדיוק כמו שלנו. אני חושב שזה לא נכון. אני חושב שאני צריך להלחם על המוסר הסובייקטיבי שלי כאילו הוא כן אבסולוטי. אם אני חי בחברה, אני צריך לפעול ביחס לאנשים האחרים בחברה לפי המוסר שלי, ולנסות לשכנע אחרים בנכונותו ואם אפשר לכוון את חוקי החברה לכיוון שאני מחשיב כמוסרי. לגבי חברות אחרות, אני יכול לשפוט אותן, אפילו חובתי לשפוט אותן, לפי המוסר שלי בלבד.

למעלה