שלום לכם יוצאים בשאלה

שמואליק

New member
שלום לכם יוצאים בשאלה

מה שלומך אלי איך אתה מחזיק מעמד ראשית אני רוצה למחות על ההכללות שעשיתם פה בפורום על החיים שלהחרדים שהוא חיים משעממים ולא יפים שזה פשוט שקר וכזב יכול להיות שאתה ודער רוסישע היו לכם חיים משעממים ואפילו מטופשים וכן האתיאיסט עם ציצית אותו דבר מכיון שאני כאדם חרדי לא מענין אותי כלל וכלל מה אמר רב פלוני או מה עשה רבי פלוני זה לא רק נראה לי משעמם אלא טפשי בדרך כלל זה נובע מבטלה אנשים שאין להם מה לעשות עם זמן וכל חברים החרדים הסובבים אותי גם מחזיקים באותו דעה בקיצור אי אפשר להגדיר חיים חרדים רק על אברכי כולל או אנשי מאה שערים הפאנאטים אלא צריכים להסתכל על ציבור החרדי הרחב כולל בתפוצות ומאידך אין שום הנאה של חיים שיש לחילונים מה שאין לי הרבה הנאות אתם לא תגיעו לזה בחיים שלכם למשל להמשפחה שלי יש מקום נופש בהרים הכי יפים בשויץ ובצרפת ראיתי כל אירופה וגם קצת מארצות הברית אנחנו נהנים ומטילים כל שנה במקומות הכי אטרקטיבים חוץ מזה יש לי יותר תוארים מכל החוזרים בשאלה ביחד שכותבים בפורום הזה ומתפרנס בכבוד רב אותם חילונים ברמה שאני מתעסק בהם שמנשקים אותי ואוהבים אותי לא היו מסתכלים אליכם בכלל אני מבטיח לכם זה בכלל לא תלוי עם אתה חרדי או חילוני זה תלוי ברמה אישית שלך ולכן זו לא הסיבה לחזור בשאלה ואתם יודעים את זה טוב טוב אם חיתם במגזר פאנאטי מידי אתם יכולים לעבור למגזר יותר מתון למשל אני מכיר בלונדון ראש הנטורי קרתא אדם הכי קיצוני ופאנאטי שאני הכרתי והבן שלו חזר בשאלה וזה נבע מן הקיצוניות שחי בה שלא היה יכול לסבול אחרי כמה שנים הוא התבגר חזר בתשובה מהדלת האחורית כחרדי מודרני באזור יותר מודרני עם השכלה ופרנסה בכבוד והיום הוא מאושר ואני מכיר עוד מקרים כאלה ולכן אל תאשימי את החיטוטים ומשעממים במגזר החרדי בהחזרה בשאלה שלכם מכיון שאפשר לחיות כחרדי אחרת ולסיום אני כותב לאלי אם אתה מפקפק באמיתיות ובנכונות של הדברים שכתבתי אני מוכן לדבר איתך ואפילו לפגוש אותך להוכיח על אמיתת הדברים אני לא אדם אינטרסנטי שסתם כותב שקרים אלא כתבתי בכנות ובתמימות

כפתור לך ופרח, שמיל,

אתה יכול להיות צודקת, יכול לא להיות, זה לא מעניין אותי כל כך. מה שכן מעניינת אותי: איך הכינוי שלי הגיע לההודעה שלך? אולי התכוונת למישהי אחר? יוינע

G.O.D

New member
שמוליק, ידידי.

ממבט קצר בהודעותיך הקודמות אני רואה שאתה רציני, ולא סתם עושה טרולינג. לכן אענה לך בצורה רצינית: אני אמנם לא חרדל"ש אלא דתל"ש אבל יש לי כמה השגות על מה שאמרת, זה שאתה ממשפחה עשירה ויש לכם הרבה רכוש בעולם לא אומר שיש לך יותר אושר... יש לך חיים יותר נוחים בגלל שהתמזל מזלך אבל עדיין... אני לא יודע בן כמה אתה ואם אתה נשוי או לא אבל נניח שאתה צעיר בן 20-25 ורווק אם אתה חרדי ומגיע לכזה אתר נופש, מה עיקר הבילוי שלך? קצת סקי ארוחה טובה ביקור באיזה אתר יפה ו...? בעוד שהאדם החילוני יוכל גם לאכול ממטעמי המקום (שכמובן אינם כשרים) לבלות עם צעירות מקומיות (או צעירים אם מדובר בבחורה או...) ועוד הרבה הנאות שלחרדי אין. כלומר למרות העובדה שאתה חתיכת בר מזל עם כל הרכוש הזה עדיין חילוני מקביל אליך "יהנה" יותר. אני יודע שמייד תאמר שזה לא הנאה בשבילך אבל אני מגיב באופן ישיר להודעה שלך שבא אמרת, ואני מצטט "הרבה הנאות אתם לא תגיעו לזה בחיים שלכם למשל להמשפחה שלי יש מקום נופש בהרים הכי יפים בשויץ ובצרפת ראיתי כל אירופה וגם קצת מארצות הברית אנחנו נהנים ומטילים כל שנה במקומות הכי אטרקטיבים" אז זהו שלא, אתם לא מבקרים במקומות הכי אטרקטיביים כמו כנסיות עתיקות או מועדונים אירופאים (שמניסיון אני אומר לך שזה חתיכת אתר בילוי...). עוד דבר, ציינת שיש לך יותר תארים מלכולם פה, מה זה?????? למה מי אתה? אתה מכיר פה כל אחד ואחד? וגם נניח שכן ויש לך יותר תארים מלכולם, אז מה? אתה עדיין יוצא דופן בחברה החרדית מאותה סיבה שציינתי לעיל שאתה תוצא למישפחה עשירה. אתה כותב בנונשלנטיות "אם אתה רוצה תעבור לחברה חרדית מודרנית" כאילו זה נעשה בצ´יק, מה אתה אומר??? אתה חושב שמי שיעבור מחברה לחברה יזכה לתמיכה כלכלית כמו שלך? מאיפה הכסף להחזיק את עצמו לביצוע המעבר? לסיכום אני שוב אומר, יכל להיות שניתן לחיות כחרדי בצורה מעניינת אבל אתה לא יכל לתת דוגמה כי אתה עשיר, ומי שאינו עשיר קשה לו למצא את העינין כמוך כי אין לו את הביקורים בשוויץ ואת הטיולים באירופה... ועדיין אם מישהו מוצא את סיפוקו בלימוד תורה יום יום כל היום שיבושם לו. רוב החרדים לא כאלו, למרות שהם מתיימרים להיות כאלו ומציגים עצמם ככאלו. עניתי בצורה עיניינית אם כי חטאתי פה ושם בציניות, זה לא נאמר בשביל ליפגוע, אז אם פגעתי סליחה. שיהיה בהצלחה בכל מקרה, G.O.D

haimcn

New member
הכללות וקבוצות!!

אני מבין שיש חילונים ברמה וחילונים שלא ברמה... יש חרדים פאנאטים וחרדים אחרים... אבל יוצאים בשאלה הם אנשים שכל מטרתם בחיים זה להנות... אז, זהו! שלא! יש יוצאים בשאלה טובים ורעים, יש נהנתנים ויש פחות, יש קיצונים ויש מתונים. אבל זה כמו בכל חברה. גם אצל החרדים יש את אותו הדבר וגם אצל החילונים... כולם בני אדם... ואצל רוב החוזרים בשאלה - הנהנתנות היא רק נספח! אחרי שמגיעים למסקנה שהם לא דתיים מסיבות אלו ואחרות מנצלים את החילוניות גם לנהנתנות, אבל זה לא העיקר. שיהיה לך יום כתום!!! חיים

שמואליק

New member
מסכים ולא מסכים

אין לי עכשיו מספיק זמן להגיב אבל יש נקודות אמיתיות בדבריהם של G.O.D אבל אני בשום פנים ואופן לא מסכים עם דבריהם של HAIMCN רוב ריבו של יוצאים בשאלה זה רק בשביל נהנתנות והם בכלל לא מעונינים בויכוחים פילוסופים של יהדות בדיוק אתמול ישב אצלי אחד כזה שהוא בדרך לצאת בשאלה הוא לא מעונין לדבר על כלום רק על כסף כסף ועוד הפעם איך עושים כסף ואני באמת מנסה לעזור לו אבל הוא ממש ברמה אפס הוא סיפר לי שלפני יומים שכר חדר בבית מלון ושכב עם בחורה חילונית אבל הוא לא נהנה איתה הוא רוצה משהו יותר טוב והוא גם מסכים על דתייה מבני עקיבה אין לו מושג מה זה חיים הוא לא מעונין בכלום רק להנות ולהנות וגם פה אני מאשים ההורים שלו שזרקו אותו מן הבית ולא קרבו אותו כשאמר להם שהוא לא רוצה ללמוד בישיבה וכן הסביבה דרכו עליו כאילו הוא סמרטוט זה התוצאות הוא מרוקן מתוכן וזה עיקר הבעייה של החוזרים בשאלה בעיקר ודווקא מהמגזר החרדי ולא מן המגזר הדתי לאומי שהם בדרך כלל הרבה יותר משכילים ול GOD אני אומר לך שמה ציינת נכון אולי עד גיל עשרים כשהוא רווק ולומד בישיבה ותלוי אך ורק בההורים שלו אבל אחרי כשמתחתן ויש לו אישה ומבסס את החיים לבד אז אפשר לו מיד לקחת את עצמו לחסוך או ללכת לצבא ואחרי כשמשתחררים מקבלים היום שבע עשרה אלף שקל לצורך לימודים אני אישית לוויתי שני צעירים חרדים אותו סכום שילכו ללמוד מקצוע על סמך שאני יקבל את הכסף אחרי זה מהצבא ברוך השם שניהם השתחררו כבר אחד כבר שילם לי ואחד יקבל את הכסף מהצבא תוך חודש והם כבר בדרך הנכונה יש להם כבר מקצוע מיד עכשיו יש להם חצי שנה שמקבלים אבטלה מן הצבא ויש להם זמן לחפש עבודה אחד בחשבונאות ואחד במחשבים ברוך השם אני רואה פירות ואני מכיר המון כאלה שמגיעים ממשפחות עניות ומיד אחרי שהם מתחתנים לוקחים אחריות החיים על עצמן בהתחלה זה לא קל אבל אם רוצים מסתדרים כל אחד עם הדרך שלו

עברית רבותי החרדים, עברית!

שמתי לב לתופעה מעניינת. ידידינו החרדים שמואליק וUUUAAA מתקשים מאד להתבטא בעברית. הם כותבים בלי פסיקים ונקודות ,הניסוחים שלהם לא תמיד ברורים ואין קשר ברור בין המשפטים השונים. לעומתם רוב היוצאים בשאלה מתבטאים בעברית סבירה. זה מזכיר לי גם את השפה העילגת של הרב עובדיה יוסף שנהנה מאד להתבטא בשפת הרחוב אך גם כשהוא מנסה להתבטא בעברית נכונה זה לא בדיוק מצליח לו. אז רבותי, אולי זו עוד הוכחה שהעגלה החילונית אינה דווקא ריקה.אגב, איני מתיימר לטעון שהציבור החילוני בכללו, ובפרט הדור הצעיר, שולט בכל רבדי השפה,ועל כך (ועל חדירת האינגליזמים לשפתנו)אני בהחלט מיצר אך עדיין דומני שככלל, בוגרי התיכונים הממלכתיים, ובעיקר הממלכתיים - דתיים שולטים יותר בשפה העברית מבוגרי הישיבות.מה דעתכם ?

למעלה