שלום לכם, יש לי שאלת סקר...

zViper

New member
שלום לכם, יש לי שאלת סקר...

האם לדעתכם, חיבור מרץ לעבודה בבחירות הקרובות, יזיקו או ישפרו את מצבה של מפלגת העבודה? (עד כה,לפי סקרים, העבודה מקבלת 17 ומרץ מקבלת 9). הצפע.

shay or eli

New member
הדיעות די דומות - שמאל ציוני

אבל לדעתי זה ממש לא יעזור להם, להיפך. זה כניראה רק יבריח תומכי מרכז מהעבודה ושמאלנים ממרצ (לשינוי או משהו כזה).

EverMan

New member
רעיון מאוד טוב

אבל לא היום. אני בהחלט דוחף לכינון מפלגה נוסח מפא"י. וזה אומר לקחת את מימ"ד , הבחירה הדמוקרטית , שינוי , המרכז , ישראל אחרת , מרצ , וכמובן העבודה... ולהכין מפלגה שעיקרה הוא סוציאליזם טהור עם מטווה מדיני-בטחוני מתון , ויוני דיו (לא יותר מדי).

zViper

New member
אני חייב לציין...

בתור השואל, חובתי לענות עליה גם,צודק?
אז כך, די דומה לקודמי, אני מקווה ומאמין שיום אחד, מפלגת העבודה הישראלית, אכן תהיה בשלב מסוים באמת מפלגת לייבור כמו הלייבור המוכר מחו"ל! היכן נעלם כל הדמוקרט-סוציולי האמיתי במפלגה? אגב, רעיון האיחוד בין מפלגות ואישים חדשים, יכולה לעזור, כדוגמת "ישראל-אחת" של ברק דאז והתוכנית החדשה של "ישראל-אחת" מפי מצנע. אך האמת, שלא נראה שיצליח איחוד מרץ+העבודה, רצוי שמפלגת העבודה תשאר כמפלגה מרכזית(למרות שרבים רואים בה שמאל) ומרץ לדעתי, תקח אותה יותר מדי שמאלה. הצפע.

takeitez

New member
בדיוק!!!!!!

העבודה צריכה לחזור לשורשיה, לעמוד על סוציאל דמוקרטיות מלאה במובנים הפוליטיים כלכליים וחברתיים, גישה מתקנת כלפי חרדים (למנוע מהחרדים לנצל את העובדה שמדינתנו היא מדינת רווחה- להציב לחרדים גבולות), ולהיות יוניים מתונים! ההבדל שעליו כיום, במצב ביטחוני קשה, צריכה לעמוד העבודה לעומת הליכוד הוא הסוציליזם החברתי- כלכלי!!! (כי ממילא במצב כזה מבחינה ביטחונית אין הבדל בין המפלגות) בנוסף לזה, חייבת העבודה להתמקד באנשיה שעולים בהרבה בכישוריהם (ואני מדגיש כישורים- לאו דוקא דעות מדיניות) על אנשי הליכוד, כגון בייגה שוחט שהיה שר אוצר מדהים!, ביילין שהוא אחד האנשים המשכילים בכנסת (למרות שלפי דעתי הוא יוני מידי), שלמה בן עמי, דליה איציק, יולי תמיר וכו´.

למעלה