שלום לכם מאמנים

3תיתי

New member
שלום לכם מאמנים

אני חשה צורך לשתף כמה שיותר אנשים, במה שעבר עלי באימון. בטוחה שיש ביניכם מאמנים נפלאים, היודעים את עבודתם, וגם את מגבלותהיכולת שלהם. לצערי, נפלתי לא טוב, ואשמח שתקראו על מבט של מאומנת (לשעבר) כועסת מאד מאד. יום אחד, אחרי שצפיתי בתכנית הטלויזיה "משפחה חורגת" חשתי בצורך עז באימון עיסקי. פניתי ל"תות", שמנכ"לה, אדם נשגב מאד (הסבר יבוא) הופיע בתוכנית, וביקשתי: הבו לי מאמן עיסקי!. חיש קל שודכה לי מאמנת נמרצת. כמה יעיל! בתחילה הוגדרו יעדי פתיחת עסק, אך לאחר פגישה אחת, הודעתי על שינוי יעדים. זקוקה לייעוץ שיווקי. שאלתי בפרוש את המאמנת, האם היא מסוגלת לתת עזרה בתחום ספציפי זה. המאמנת הביטה בי בעיניים בוטחות ואף הסבירה, כי באמצעות קשריה הענפים של "תות" עם עולם המדיה, אופיע (כחלק מהשיווק) בתוכניות טלויזיה. מכוון שכל פגישה עולה מחיר "צנוע" של 150$. עברו חלפו שלוש פגישות, ואני מתרשמת, שאותה מאמנת מבינה בשיווק, כמוני, ואולי פחות. החלטתי לבדוק את תחושתי ולברר אותה. אולי אני טועה? או שמא יש להחליף מאמנת? לא התעצלתי. הרי בידי "תות" הפקדתי את גורלי. לא היתה בעיה לטלפן ל"תות". אף תחקירן של תוכנית טלויזיה לא תפס את הקו. ביקשתי לדבר עם המנכ"ל הנחשק. ננזפתי קשות. הוא אדם עסוק! המזכירות והפקידות עמדו כחומה בצורה, עד כי החלטתי שמדובר באל, לא פחות! כולם מדברים עליו בהערצה, עובדים אותו בקפידה,משלמים לו קורבן ממון לא קטן, אך לראותו, או חלילה לדבר עימו בטלפון, נשגב מפלבאית שכמותי (או שמא מי שמוכן לאימון כזה מוכיח את טיפשותו, וחוסר ההתיחסות אליו מוצדק?) כשרוח הנדיבות שרתה על התותים, ענתה לי אירנה, הסמנכ"לית. היא שמעה בכובד ראש את סיפורי ופסקה מידית: "תות" אינה עוסקת בשיווק. פניתי לכתובת הלא נכונה (אוהו!) ולכן דמי שאר הפגישות, ששולמו מראש ולא התבצעו, יוחזר לי. כל שעלי לעשות, הוא לפנות לאותה מאמנת, ולדווח לה. אפילו לא התכוונתי לדרוש את מחיר הפגישות שכבר בוצעו, אם הוטעיתי. תפסתי טימטום? אשלם "שכר לימוד" וזהו. פניתי למאמנת. היא הודיעה, כי העניין הועבר למדור הכספים התותי. המתנתי בסבלנות. כזו אני, קטנה ונחותה. כזו שלא יאה למנכ"ל הוירטואלי. עבר שבוע ושבועיים. ואני מטלפנת. במדור הכספים, היעילות כבר לא מרשימה כבעבר. הצ'ק בדרך. ואחרי כשבוע נזיפה: המנכ"ל (האם קיים?) היה בחופשה. לכן לא חתם. ביום רביעי האחרון, התקשרתי שוב. אינה הודיעה, כי הנושא בברור. כשהתעצבנתי מאד, הועברתי לסמנכ"לית אחרת. היא הודיעה שהיא נוהגת לעמוד במילתה (להבדיל מהאחרים שם?) ותחזור אלי ביום חמישי עם תשובה. תשובה למה? ההודעה כי אקבל את כספי הפגישות שלא בוצעו היו הצעה של התותים ואירנה בראש סלסלתם. ובחמישי? לא תות ולא יער. ואני אומרת: טוב תות בסלסלה מתות עם הנהלה.

גלעד63

New member
לא רואה את הקשר

אם הבנתי נכון, מה שביקשת מהמאמנת שלך לא היה אימון - יותר יעוץ וקידום בתחום השיווק. ואם לומר את האמת, גם מה שעושה אלון גל בתוכניתו לא נראה לי כמו אימון - יותר כמו אימון שאת רשאית לצפות לו ממ"כ בצנחנים
. בכל מקרה, מי שעבד עלייך ראוי שישלם אבל אני בכובע שלי פה לא יכול לעזור לך - אולי בכובעי האחר, כעו"ד. ורק הערה אחת קטנה, ברשותך - זה שאת "קטנה ונחותה" כהגדרתך זה מצויין - זה אומר שיש לך כל כך הרבה לאן לגדול - אני מקנא בך. בהצלחה.

3תיתי

New member
מאמנים יקרים

ראיתי בתכנית, שאלון גל (הוירטואלי) מתייעץ עם חבורה שלמה ממבחר הדיסיפלינות הכלכליות. חשבתי שכך מתנהל כל אימון. הגדרתי בברור את צרכי. מכוון שכל השכלתי בענייני אימון נרכשה בערוץ השני באותה תכנית, לא ידעתי, כי יעוץ וקידום בתחום השיווק אינם אימון. גם אותה מאמנת לא טרחה להסביר לי את טעותי (הלא משתלמת מבחינתה). כשפניתי לברר, משום שהרגשתי שפגישות האימון הללו אינן רציניות,ואינן מקדמות אותי, הסבירה לי אותה מנכ"לית את העניין, אך כספי מתוק-מתוק בין עלי התות. אני מאמינה שמי שנוהג כך בי, לא יבחל בהתנהגות נלוזה כזו גם באחרים וגם בעובדים-המאמנים. לכן אני טורחת ומביאה את הסיפור. פשוט כי אני משוכנעת שיש מאמנים משובחים (או לפחות מקצועיים דיים לא לאמן מה שאינם יודעים) וכולי תקווה שאנשים לא יכוו כמוני. כמו כן אני מקווה שאף מאמן לא יטעה לחוש כל כך חשוב, עד כדי לא להסכים לדבר עם לקוחותיו, אפילו אם הוא ממש מנכ"ל. כל טוב ותודה על ההתייחסות

גלעד63

New member
את מתנסחת כל כך יפה -

באמת - בחן, בשטף, באירוניה, גם עצמית (חשוב מאוד). חשבת לעשות עם זה משהו מלבד לכסח נותני שירות בעיתיים
?

3תיתי

New member
כן. יש ספר בקנה

ומנסה גם להכנס ככתבת לעיתון. תודה על המחמאה. היה שווה כתם התות!

גלעד63

New member
לא רוצה לקלקל לך

אבל מה שנתתי לך למעלה לא היתה מחמאה - סתם אבחנה פשוטה. היכולת להבחין בין מה שאת לבין מה שאת עושה ואיך את עושה את זה היא כלי רב עוצמה - מאמן אמיתי יכול להראות לך את זה.

Y A R A

New member
3תיתי היקרה

צר לי לשמוע על חוויתך עוד יותר צר לי שהאימון לא ענה לצרכייך. עם זאת, אם את עדיין חשה שאימון שיווקי/עסקי או אישי הוא מה שאת זקוקה לו- אל תוותרי. יש מבחר גדול של מאמנים- עצתי לך- בקשי אימון לדוגמה מכמה מהם עד שתרגישי את הקליק הנכון. בהצלחה בכל יערה

tlingit

New member
3תיתי יקרה ../images/Emo140.gif

מאד עצוב היה לי לשמוע את הסיפור שלך ואת תחושות ההחמצה והעלבון העולות מתוכו. וכמו שאמרה כבר יערה, עוד יותר עצוב לנו כמאמנים לשמוע שחוויית האימון מבחינתך היתה מאכזבת. אני מצטרפת לתקוותך שתות עוד יחזירו את הכסף, גם אם ייקח עוד זמן - אם הבנתי נכון, לא מתקיימות פגישות שעליהן שילמת מראש, נכון? רוב העסקים בישראל מחזירים כסף עבור שירות שלא בוצע. אם כי לעיתים אכן לוקח זמן עד שזה קורה. אני רוצה לעודד אותך למצא לעצמך בכל זאת את הדרך לקדם את העסק שלך, למרות האכזבה הראשונה. ואם באימון אישי בנושא השיווק את מעוניינת, אמרי לנו, ואני בטוחה שחברי הפורום ישמחו לסייע ולשלוח לך המלצות במסרים הפרטיים. הנה גם כמה הצעות לגבי בחירת מאמן/מאמנת שיתאימו לך. אני מקווה שהן יסייעו לך. אני מאחלת לך
נשמח לשמוע איך הולך לך

3תיתי

New member
הטיפים אכן חכמים

ובאמת לא נהגתי בחכמה, ולא נעזרתי בכם לפני בחירת מאמן (אם בכלל). כרגע, אני כל כך צינית בתחושותי לגבי אימון,(בודאי לא בצדק) שעדיף לחפש דרך אחרת. תודה על ההתייחסות, המאמר החשוב והאמפטיה.

לתיתי, אלון גל חיפש רייטינג ולקוחות

הרבה מאד מאמנים מסתייגים מדרכו. כתבה כאן אחת המאמנות בצדק,שהוא היה חיקוי עלוב לתוכנית של פיני גרשון. לא הופתעתי ממה שתארת.הכתובת היתה על הקיר.

isaacm

New member
שלום לך.

קראתי את כל מה שכתבת. קראתי את התגובות שקיבלת. אני מאד מזדהה עם התחושות שלך. ישנם כל מני ארגונים שמתיימרים ללכד, לארגן, ולעשות כל מני דברים כדי שלא תהיה שרלטנות בנושא האימון. הייתי ממליץ לך לנסות ליצור קשר עם אותם אירגונים. אני באופן אישי אשמח לשמוע ממך איך את מרוצה מהתגובות שתקבלי מהם. אני באופו אישי יודע על איקא ועל לשכת המאמנים. אולי יש כאן עוד מאמנים שיודעים על עוד אירגונים עם יומרות כאלה. אני חושב שבהחלט חייבת להיות במה למי שחש נפגע - במיוחד במקצוע שלנו. מה שאני בכל זאת רוצה להציע לך זה לקצוב את משך העיסוק שלך בעניין. למשל תחליטי שאת במשך חצי השנה הקרובה משקיעה את כל מרצך ויכולתך לגרום שכל העולם ישמע וידע. אחרי הזמן הזה את משחררת את העניין ועוברת הלאה. תקני לך את כל מה שמתאים לך, משך הזמן המוקצב, עומק הפעולה, גודל ההשקעה. ואח"כ - קדימה, להמשיך את החיים הנפלאים. בהצלחה לך, מכל הלב איציק

Y A R A

New member
התיעצות חשובה עם כולכם

יש לי דילמה כבר זמן רב מאד ונראה לי שזה הזמן להעלות אותה- יצא לי לעבוד עם אדם נוכל (על פי הגדרות חוקיות) שאימץ לעצמו תארים שונים ומשונים כגון פסיכולוג, מאמן, מומחה במודיעין ושאר בדיות. את העבודה איתו עזבתי לאחר שהבנתי שאני עוזרת לו למכור אשליות כאלו ואחרות לאנשים וארגונים. אני יודעת בודאות שהוא מתפרנס מאימון ואף מוזמן לכנסים והרצאות. הדילמה: אני לא קליינטית שנכוותה אלא עובדת לשעבר שלא מרוצה. מול- איש לא ישר שאימון הוא בשבילו כלי להשגת פרנסה נוספת ללא שום הבנה ערכית ואתית של המקצוע. מעבר לזה שיש אנשים שכן היו מרוצים משירותיו (וזאת שוב,לעומת אנשים שהיו מאד מאוכזבים וחשו מרומים). את האמת? לא בא לי לפתוח את זה בכלל. זה מזמין לי הרבה תחושות שכבר אינן מקדמות אותי היום. אבל למען האמת , אכפת לי מאותו לקוחה כמו 3תיתי שעלולה להכוות ולראות באימון חוויה מאכזבת. אז מה דעתכם?

isaacm

New member
תמיד יהיו הלקוחות שנכווים.

יהיו אלה שנכווים כיון שהמאמן אינו מאמן. יהיו אלה שנכווים כיון שהמאמן לא מצא את הדרך לתקשר איתם. יהיו אלה שנכווים כיון שהציפיות שלהם מהמאמן היו מעבר ליכולתו של המאמן. ויהיו אלה שנכווים ולא נדע מדוע. כיון שאוכלוסיית המאמנים בעולם מתרבה, נתחיל לראות בקרוב תביעות משפטיות של אלה שאינם מרוצים כנגד המאמנים מהם הייתה להם חוסר שביעות רצון. איך בדיוק הדברים יתחילו להיות, מה יקרה, כל זה העתיד יגיד. אף שה - Integrity שלנו מושכת אותנו לפעול כדי לחשוך מלקוחות פוטנציאליים את כאב הלב, התסכול והתחושות הקשות שהן תוצר ישיר של תחושת הרמיה, אם בכך נעסוק - אימון לא יהיה. אם עבדת איתו - לא נותר לי אלא להציע לך לרכוש ביטוח מקצועי מהר, ולקוות שלא תבא תביעה על התקשרויות שהיו לך איתו. מצטער, הייתי רוצה להציג דברים אחרת, לעודד, להזדהות. איציק

מה זאת אומרתצ מאמן?..

מכיוון שאין הגדרה מה זה מאמן.. אין בעיה שהוא יקרא לעצמו ככה.. יש הרבה מאמנים שעובדים באימון מתוך רצון להשיג פרנסה נוספת.. ראי ערך גלעד
..ואין לי בעיה איתם.. ויש הרבה מאמנים שלא למדו אימון בשום מקום והם מאמנים מעולים.. לא רואה עם זה בעיה.. יש לי בעיה עם שקרים.. לומר שהוא למד כאשר לא למד.. שהשיג תואר בפסיכולוגיה כשלא השיג.. ראי ערך אסתרינה טרטמן
אם הוא מאמן טוב.. שימשיך.. אם יש לו מתאמנים שלא היו מרוצים.. טוב זה יכול לקרות לכולנו.. ושוב לא רואה בעיה.. הבעיה היחידה שאני רואה זה באמינות.. אור ואהבה

תודה שבחרת לשתף

תודה גם שבחרת לשתף מבלי לשפוך קיטונות של רותחין על התחום כולו ומבלי לשפוך את התינוק עם האמבטיה. תודה - כי חשוב לנו, כאנשים שעוסקים באימון, ככאלה שרוצים לקחת חלק בבנית פלטפורמה אמינה, מקצועית ורצינית - חשוב לנו לדעת גם כשדברים אינם מתקיימים באופן הזה. אני מייצגת אמנם רק את עצמי ומה שמעניין אותי בסיפור הוא לא אלון גל ולא תות. אין לי, ואני גם לא רוצה לקחת אחריות, על התנהגות של קולגות. (נדמה לי שלא נמצא עורך דין שנע בחוסר נוחות על כסאו כשהוא שומע על קולגה שלא התנהג כראוי או רופא שמרגיש כי המקצוע נמצא בסכנה, כי עמית שלו מתנהג לא נכון). חשוב לי לשמוע את הסיפור לא כדי להשמיץ את אלון גל או לסמוך לאידו. חשוב שנשמע כולנו את הסיפור כדי שנוכל ללמוד ממנו מה לא לעשות... כדי שנוכל להבין כמה חשוב שנהיה קרובים למהות ורק אחר כך לשכר. כדי שנדע כמה מתוסכל יכול להיות מתאמן שנופל לידיים מסחריות/לא מקצועיות ואחרות וכדי שנבין עד כמה חשובה ההתמחות. התמחות באימון והתמחות בתחום רקע. רבותי, אנחנו עוסקים בתהליכי חיים כמו גם נוגעים בארנקו של המתאמן. אם נהיה לא מקצועיים, תאבי בצע או בירוקרטיה אנחנו נהיה אלה שכורים את הבור לעצמינו. אני לא שמחה לאיד. לא משתתפת בחגיגה של "אמרתי לכם" ו"עכשו מגלים את האמת" לא האיש חשוב לי וגם לא החברה שבבעלותו. חשוב לי המקצוע הזה. חשובה לי המהות שלו וחשובים לי המתאמנים. בואו נחזור לשם ונפיק לקחים, איש לעצמו, כדי לא להיות במקום בו אחרים כשלו. רק טוב ענת

למעלה