שלום לכם. מספר שאלות לי.

נוי נוי

New member
שלום לכם. מספר שאלות לי.

1. כיצד יש לומר- שוטרים הונגרים או שוטרים הונגריים? 2. להנות? להינות? ליהנות? 3. מצוין? מצויין? 4. האם ו' החיבור אחרי פסיק אסורה בתכלית האיסור או רק במקרים מסוימים? [יש מקרים שפשוט אי אפשר אחרת] תודה

1 2 3 4

1. הונגריים (יחיד: הונגרי, נכון? לרבים הוסיפי ים) 2. ליהנות 3. מצוין (י עיצורית נכתבת בשתי יו"דים אם אין לפניה או אחריה אם קריאה. כאן יש ו לפניה ולכן: מצוין) 4. מה פתאום? במה שנהוג לכנות משפט כולל (או בשפה פשוטה: ברשימות "מכולת") ה-ו באה רק לפני המילה האחרונה ואין פסיק לפניה. למשל: קניתי בשוק תפוחים, תפוזים, תותים ומשמשים. אבל ו' החיבור באה גם באה אחרי פסיק כאשר היא פותחת חלק משפט (במשפט המחובר למשל).

shlox

New member
כמדומני

ליהנות=לחוות תחושת הנאה להַנות=לגרום הנאה לאחר

עִידן

New member
1- לא נכון! ../images/Emo48.gif

לפני כמה זמן קראתי ב"אקדם" על כך. כשמדובר בבני-אדם - בריבוי תהיה רק י' אחת: עולים הונגרים, אך אגוזים הונגריים.

האמת היא

שאחרי שכתבתי (שימו לב לשעה) חשבתי שאולי לא דייקתי, אבל לא היה לי היום זמן לבדוק. אם זה מה שכתוב ב"אקדם" זה ודאי נכון. השאלה היא אם דובר שם על שימוש במילה כשם תואר או כשם עצם. ודאי שכאשר מדברים על "אלפי ישראלים הנוסעים בקיץ לטורקיה" או על "האנגלים ששלטו כאן עד 48" וכו' כותבים י' אחת כי הם מתפקדים כשמות עצם ולא כשמות תואר. לעומת זאת בצירופים כמו "ארמנות מלוכה אנגליים" או "סרטים ישראליים" יש שני יו"דים. השאלה היא מה עם מה שבאמצע: שוטרים הונגרי(י)ם, תלמידים ישראלי(י)ם וכו'. את בטוחה שדובר שם על מקרים כאלה?

היא דווקא לא

עידן צודקת אף שאין זו הנחיה מסוג חוק בל יעבור, זו הדרך שמצאו לניסוח עיקרון (פחות או יותר לתת כלל למה שכבר רווח בציבור). כך אמר לי ידידי המלומד משם ועל זה נאמר: השכלתי. תודה עידן

עִידן

New member
דיברתי מלכתחילה ../images/Emo48.gif

על שמותואר. אני יודעת להבדיל.

shellyland

New member
שמעתי היום בקפיטריה:

"רומנים לא מתים, הם רק מתחתנים". את יודעת שהשוטר שלי הונגרי, כן?

עִידן

New member
והמורה שלי למתמטיקה, ../images/Emo48.gif

במסגרת שיעור המתמטיקה האחרון, אמרה ש"אנחנו יוצאים מהשיקולים ש..." אבל היא גם אמרה שכל חלומותינו יתגשמו, ושנהיה תמיד בסביבה אוהבת.

shellyland

New member
החלומות שלכם כבר התגשמו, לא?

זה היה השיעור האחרון...

גנגי

New member
באמת ראיתי פרסומות

על איי החלומות - וחלמתי אפילו לנסוע, אבל אי אפשר ואי יכולת עמדו בדרכי.

למעלה