שלום לכם ,עיצה מניסיונכם...

asher40

New member
לשרית...

איני מתכוון לשפוט אף אחד ולכן פניתי הבוקר למנהל המוסד ושטחתי בפניו את טענותיי והחשדות שלי. סיכמנו שתיעשה בדיקה והובהר כי הדבר יועבר ,כפי שמחייב החוק ,לפקיד הסעד ,ע"מ לחקור את העיניין. אני מוקיר ומעריך את המטפלים ואת עבודתם. בעבר אני גם עבדתי באותו מוסד למרות שאחי שם ונתתי את כל כולי לחוסים שם. אבל שנינו יודעים שיש לפעמים עשבים שוטים. להפתעתי ואולי גם להפתעתך ,סופר לי היום כי לפני חודש פוטרו באותו מוסד 3 עובדים שרק נחשד כי נהגו כלפי החוסים שלא כראוי ,אז מכך ומעוד מקרים אנו יודעים כי הדבר קורה! נחכה לחקירה ותוצאותיה. אשר.

asher40

New member
לתקווה שלום רב...

אומר לך מספר דברים: 1.מאחל לבנך כי יראה רק טוב בכל מקום שיהיה ואני בטוח כי את בתור אימא תשמרי אותו מכל משמר בכל מקום שיהיה ,ע"י שיחות עד כמה שהן אפשריות וע"י שימת עין על כל שינוי. למדתי עוד דבר ,ששמירת קשר רציף עם הרכזים והמדריכים גורמת למצב בו הם שמים לב יותר ומשגיחים יותר. משיחות רבות ועקרות ברובן שניהלתי עם אחי הצלחתי לדלות מעט מידע שעזר לי ולנוגעים בדבר להבין לפחות חלקית מה קרה. 2.את טועה בכך שחשבת שלא שיתפתי את הגורמים הנוגעים בדבר.הנושא נמצא בבדיקת פקיד הסעד מר אמיר שוורץ ואני בקשר רציף איתו. לידיעתך ,גם אם פונים למשטרה ,הדבר הראשון שהם עושים זה ,פניה לפקיד הסעד. 3.הובטח לי ע"י פקיד הסעד כי אם יהיה צורך (ואני מניח שכן) המשטרה תעורב. זו חובתם ואני סומך עליהם. לסיום אחזור ואומר לך ,גם אם תשימי את בנך במוסד או הוסטל לפי שיקולך ,הקשר הרציף הוא הכי חשוב! תודה על תשומת הלב , אשר.

asher40

New member
לטל ,תקווה ושאר חברי הפורום....

שלום לכם שוב , אתם לא יכולים לתאר לעצמכם כמה אני עיקבי בטיפול בעיניין. רק היום קיבלתי את המכתבים במסירה אישית ביד ,אך הייתי חייב כמה שעות להירגע ולאסוף כוחות בכדי להחליט מה לעשות עם מחשבה שקולה ואחראית. אחרי שפניתי לפורום (דבר ראשון בכדי לפרוק את מה שהיה לי בפנים) ,מיד יצרתי קשר עם פקיד הסעד הראשי של משרד הרווחה ופיקססתי לו את מה שקיבלתי. לאחר מכן הייתי חייב ללכת לראות מה קורה עם אחי (לצערי הוא נשלח לבדיקה שנעשתה בהרדמה ,כך שלא יכולתי לתקשר או לראות אותו). לאחר מכן מיד נסעתי לתחנת המשטרה באיזור מגורי וסיפרתי לקצין בכיר ,את כל הסיפור. הוא ציין בפנייי שלאור הנתונים הרשומים במכתבים אני חייב להפגש עם גורם המטפל בהתעללויות בחסרי ישע במשטרה (כן ,יש דבר כזה) ומחר על הבוקר אני אמור להפגש איתה. אני חושש רק כי "התפוצצות הסיפור" לא תזיק בדרך כלשהי לאחי או לחוסים אחרים שצויין שמם במכתבים ,שעברו התעללויות קשות. טל ותקווה ,אני מסוג האנשים שמשתדל להאמין במערכת ,כי אם לא אז.....מה אחשוב שקורה שם כשאני לא עם אחי??? אם נכונים הנתונים שקיבלתי ,אזי עדיין מדובר ב"עשבים שוטים".איני רוצה להאמין כי המערכת כולה נגועה. אני גם עבדתי עם חוסים עם פיגור ונכויות וגם אישתי ,אנחנו חיים את זה כל חיינו. אסור שלא להאמין במערכת!!! תודה על האמפטיה וההתיחסות , אשר.

asher40

New member
לשחר ,שלום רב...

תודה על ההזדהות ,לידיעתך אחי עד לפני כארבעה חודשים היה עצמאי לחלוטין ודיבורו היה לא שוטף במאת האחוזים ,אך יכלתי לנהל איתו שיחות קצרות ,כמו "מה עשית היום בתעסוקה?..." והוא היה מספר לי הכל עם חיוך והנאה והתלהבות ועוד נושאים על דה ועל הא. היום הוא במצוקה נפשית וכנראה גם עבר אירוע ניאורולוגי כלשהו שגרם לדיבורו להפגע. שחר ,מילה אחת אומר לך ,שב עם אחותך ,תחזיק בידה תחבק אותה ,בלי מילים ,הם מרגישים ונותנים. סיפרתי כאן באחת מהודעותיי כי מאוד רציתי בעבר שיהיה לי אח רגי שאוכל לדבר איתו ,אך אחרי פעם אחת בודדה שישבתי עם אחי ופתאום הוא הושיט את ידו וליטף אותי ,כשארשת פניו הייתה רצינית ,מצאתי את האח שרציתי. אשר.

Tal 100

New member
אשר, לא הייתי ממתין

אשר, קשה להאמין שמפלצות אדם פוגעות בחסרי ישע, אבל בדיוק בגלל זה יש לטפל באופן יסודי. אני במקומך לא הייתי ממתין ומגיש תלונה במשטרה היום ולא מחר גם אם הצעד הראשון שלהם הוא פנייה לפקיד בסעד. לא הייתי משאיר לאף אחד את האפשרות לטאטא את העניין מתחת לשטיח, אני מקנא בך על האמון שיש לך ב"מערכת" אחרי שנוכחת שהיא לא כל כך עובדת... עוד אני מקנא בך על אורך הרוח, מה זאת אומרת "אם יהיה צורך", דיווחת על חשד לארוע פלילי חמור והתשובה שקיבלת היא שיפנו למשטרה "אם יהיה צורך", שוב אני מקנא בך שיש בך די אמון בבבני אדם כדי להאמין שהמקרה יטופל כשורה, לי זה מריח כמו התחלה של טיוח. סלח לי על הפסימיות אבל לדעתי אם תשאיר את העניין ל"מערכת" ה"מערכת" תסחב את העניין חודש חודשיים שלושה תביא למצב דעיכה ותכבה. אם לא תתערב באופן פעיל בחקירת המשטרה (שטרם החלה ואולי גם לא תתחיל) לא יקרה כלום. אשר, אני כואב אתך את כאבך וכאב אחיך, אבל מתפקידנו לדאוג ליקירנו שאינם יכולים לדאוג לעצמם ולעזור ל"מערכת" כשהיא חורקת. אשר, אתך הסליחה אם תקפתי קצת, שוב זה מתוך דאגה שמקרים כאלה יטופלו באופן יסודי בשבילך בשביל אחיך ובשביל כולנו, ברור שתעשה מה שתמצא לנכון אך מצאתי אני לנכון להביע את השקפתי. שלא נדע עוד ממקרים כאלה, טל

asher40

New member
שלום לכם ,עיצה מניסיונכם...

אני אח לחוסה במוסד כלשהו... לאחרונה מזה 3 חודשים חלה התדרדרות במצבו. ההתדרדרות גרמה לו להתאשפז בביח חולים תקופה מסוימת ולאחר חזרתו ביום אחד לאשפוז נוסף. האשפוז האחרון ,קרה עקב שבירת צוור הירך. באתי בשאלות נוקבות לגבי ,איך ומה קרה? וכולם מילאו פיהם מים. לפני מספר ימים פנה אלי אחד העובדים במוסד ,טלפונית ללא שם והודיע לי כי מדריך שבר לאחי את הרגל ובנוסף לכך מדריכה אחרת היכתה אותו בחוט חשמל. נשמע מפחיד ,תמוה ,לא סביר לאנשים רגילים כמונו. לשאלתי אם הוא יכול לחשוף את עצמו ,נעניתי בשלילה. אבקש את עצתכם הרצינית ,האם לא אגרום נזק אם אתלונן בלי כל אסמכתא ביד. בתודה ,אשר.

tamar13

New member
מצפה לתשובה

בעודני מצפה לתשובה לפניתי קראתי את פניתו הכואבת של אשר שספר על אחיו הנמצא במוסד .פניה כואבת ומתסכלת.האם תועבר הפניה לאחראים על הפיקוח? האם תועבר לאקים שמתיימר להיות גוף העוזר למשפחות?או תשאר כקול קורא במדבר.לצד פניות כל כך כואבות אין מקום לבדיחות וצחוקים וכל מיני חילופי מחמאות וליקוקים שעולים בפורום.

שלום למצפה לתשובה

קודם כל לגבי הנושא של אשר ופנייתו הכואבת - אני חושבת שאת צריכה להיות קצת יותר אופטימית ולתת יותר אמון במערכת ואין צורך להסיק מיד שפנייתו תישאר כקול קורא במדבר ובמיוחד לאור העובדה שקריאתו עוד לא הגיעה בצורה רשמית לגופים המטפלים באנשים עם פיגור אלא רק לכאן לפורום וחוץ מזה אם התכוונת אליי כשהתייחסת לליקוקים ולחילופי מחמאות, אני רוצה שתדעי שאני לא זקוקה למחנכת ואת בית הספר סיימתי מזמן, ואם היית מתבוננת בתאריך "הליקוק שלי", היית רואה שהוא נרשם לפני תגובתו של אשר, אבל בכל זאת אני רוצה שתדעי שהפורום הזה פתוח לכל סוג של דעה, מסר, צחוק או עצב וכל אחד כטוב בעיניו יעשה. כל טוב סיגל

asher40

New member
לסיגל שלום רב....

ראשית אני חייב לאמר שהייתי בטוח כי ברגע שאעלה את הודעתי בפורום הזה ,התגובות יגיעו בכמויות ,אבל כנראה אני תמים. לידיעתך ולידיעת שאר חברי הפורום ,אני חבר בפורום כלשהו שגם נמצא ב"תפוז" ולפעמים הודעות טרוויליות ככל שיהיו זוכות לתגובות ואפילו מפתחות דיון.והנה כאן ,פורום שמאגד נושאים כה רגישים מקבל הודעה כה מזעזעת ו.....כלום. אני בטוח שאם זה יגיע לעיתונות ,המדינה תרעש ,שיחות הטלפון אלי לא יפסיקו ,מאנשים הרוצים להביע תמיכתם. אבקש לאמר ,כי איני מחפש אצלכם סימפטיה ועידוד אלא מעט מניסיונכם. אם תגיבו אשמח ואם לא ,לא אכעס. מי כמוני יודע כמה אתם ומן הסתם גם אני צריכים להקדיש ליקירכם ,לכן באמת לא אכעס. איחולי בריאות לכולם. אשר.

עמיקםרז

New member
אשר, ידידי

(תרשה לי לקרוא לך כך). בפורום כמו שלנו, שבו האמוציות עולות על גדותיהן, צריך לעיתים להתאזר בסבלנות עד שאנשים מתגבשים עם עצמם כדי להגיב... ב ב ר כ ה , עמיקם

tamar13

New member
לסיגל שלום

אני מאד מצטערת על שפניתי עוררה בך כעס.אם תקראי בהמשך הפורום תוכלי להבין למי היתה כוונתי.בכוונה לא ציינתי שמות כי אינני מכירה איש מהכותבים ואינני רוצה לדרוך על מוקשים.לענין אמוני במערכת הדברים אינם מגיעים משום מקום ויש אחריהם הרבה שעות של כאב תסכול ואכזבה.לפי שמך את עדין צעירה ואופטימית איננייודעת את תפקידך במערכת אם אינך הורה יהיה לך מאוד קשה להבין במה דברים אמורים.והלוואי ואתבדא. אגב,אני מקווה שפניתי לא תשאר ללא מענה כיון שאני עדין זקוקה לסידור מגורים לבתי.אז,. אגב,קראתי שוב את הפורום ולא הבנתי מדוע את הגבת.בכל אופן קבלי התנצלותי .שבת שלום. תמר

שלום tamar13

נכון שאני צעירה ואני לא הורה, אבל מכיוון שאימי נפטרה לפני חמש שנים וחצי אני מטפלת בשני אחים עם פיגור. אני לא הורה אבל אני צריכה לקחת החלטות מאוד קשות לגבי העתיד שלהם. גם אנחנו היינו בתהליך למציאת מקום לאחי הגדול זה לקח לנו 5 שנים עד שמצאו לו מקום ובימים אילו ממש אחי אמור להיכנס לשם, מקווה בשבילך ובשביל הבת שלך שתמצאו לה מקום טוב בשבילה.
בהמשך שבוע טוב סיגל

דורון צ

New member
והתשובה אכן הגיעה

עמיקם רז מנהל הפורום אכן התעכב בתשובתו בגלל בעיה אוביקטיבית כלשהיא אבל התשובה הראויה והמפורטת הגיעה. חבל שהתנסחת כפי שהתנסחת כי לאור התגובות אותן קיבל אשר וגם את לא היה מקום לכך.

דורון צ

New member
בעיות עובדים במוסדות

קראתי את פנייתך וגם את התגובות שנילוו אליה וצר לי לומר כי לא הופתעתי מהסיפור. ידוע זה מכבר על עובדים אשר פוגעים בחוסים הנתונים להשגחתם ודי אם נזכיר כמה פעמים מקרים שהיו בבתי אבות ומוסדות סיעודיים שונים. ולאחר גילוי המקרים האלו הארץ רעשה בערך ל10 דקות ותשקוט שוב. לגופו של עניין אין לי ספק שצריך להפוך עולמות ע"מ לבדוק מה קרה בדיוק ובמידת הצורך לבער את הנגע הרע הזה מקירבנו. חבל לי על התיחסותך לפורום הנוכחי אשר ללא כל ספק עוזר לא מעט לאנשים הפונים או כותבים בו גם אם לטעמך לא מספיק מהר. אל תרפה מבירור הבעיה וטיפול רציני בה גם בעזרת גורמים רשמיים. בהצלחה דורון, אקים חולון

asher40

New member
ראשית ,תודה על התגובה...

לדורון שלום רב , לגבי התייחסותי לפורום הנ"ל , איני ממש מכיר אותו ,עיינתי בשירשורים קודמים וקראתי מס' תגובות ע"מ להבין את הלך הרוחות ומכיון שהפורום נראה לי רציני סיפרתי את אשר סיפרתי. אם שמת לב אני חשוף לחלוטין בכרטיסי האישי ולא הייתי חושף את הסיפור האישי שלי אם לא הייתי סומך ולו במעט על רצינות הנוכחים. פשוט ,אני בסערת רגשות כרגע ,עקב שיחת הטלפון האנונימית שקיבלתי וסיפרתי עליה ,כאן ומשום מה חשבתי שהסיפור יעורר רגשות חזקים. יתכן שאתם עברתם מסכות יסורים כמוני וכבר "פיתחתם עור של פיל" ע"מ להתמודד עם אירועים שכאלה ,אבל אני לראשונה מזה 40 שנה שאחי מאושפז במוסד לא חוויתי אירוע מזוויע כזה ואני רגיש יתר על המידה. מצטער אם פגעתי באיזושהיא צורה באחד מכם ,אני מעריך כל איש ובמיוחד הורים לאנשים כדוגמת אחי ,שמן הסתם החמלה בליבם ובטח רוצים לעזור. עלי להדגיש כי אני מקווה לקבל מכם יעוץ יותר קונקרטי ,האם בעצם פנייתי לרשויות אסכן ולו במעט את אחי והאם הייתם מייעצים לי לפנות ישירות למשטרה. תודה על התייחסותכם ושבת שלום. אשר.

דורון צ

New member
חשיבה

אני מבין את המצוקה שעליה אתה מדבר ובהחלט ננסה לעזור אעביר את הנושא כולו לבדיקה במסגרת שלנו ומקווה לחזור אליך בהקדם בנושא. שתהיה שבת של שלווה ושקט דורון

דורון צ

New member
חשיבה נוספת

ראיתי את תגובתו של עמיקם רז לפנייתך כך שהמערכת אכן מסייעת. כל טוב. דורון

עמיקםרז

New member
לאשר

אינך צריך להרגיש צורך להתנצל. אפשר להבין את סערת הרוחות שלך, ואני, לפחות, לא מרגיש נפגע. אוי לו לאותו הורה או בן משפחה ש"פיתח עור של פיל" לגבי נושא כזה, והתופעה, למרבה המזל, אינה נפוצה... אסור שנאבד פרופורציות לגבי כלל המערכת, עם כל ההזדעזעות שלנו מהמקרה הספציפי שקרה לאחיך. עמיקם

עמיקםרז

New member
דורון שלום

מה שלומך? אני מסכים עם כל מילה שלך, אבל כפי שכתבתי לפונה, חשוב גם לזכור דבר נוסף: יש מידי פעם מקרים של חבלות והתעללויות של מטפלים באנשים עם פיגור וחסרי ישע אחרים, שלעיתים מכפישים את שמו של כלל ציבור המטפלים בצורה בלתי הוגנת. בקרב הציבור הזה יש בהחלט רבים שעושים את עבודתם במסירות נפש ומשקיעים מעל ומעבר כדי להיטיב עם אנשים כאלה. מטפלים כאלה הם רבים יותר, ואסור שהחריגים, שמטבע הדברים מקבלים הרבה יותר פרסום, יגרמו להכפשת שמו של כל ציבור המטפלים. זאת, כמובן, מבלי להפחית מחומרת העניין שמחייבת טיפול בכל חומר הדין. שבת שלום, עמיקם

למעלה