שלום לכם פורום חביב

שלום לכם פורום חביב

לא יודעת איך זה קרה, אבל שוב מרגישה כאילו מצצו ממני את החיים.
כמו אדם ריק מתוכן, עובדת על אוטומט.

לא מבינה מה קרה, לא מבינה איך הכל השתבש.. איך זה שרק לפני שלושה שבועות הייתי בגג העולם, הרגשתי יפה, מושכת, נחשקת, בעלת חיות.. ועכשיו כלום.. כאילו נגמר הדלק.

למה זה קורה כל פעם? איך זה מכה בי כל פעם מחדש ללא הבחנה? אצלנו בבית אסור לדבר על דברים עצובים אז אני לא יודעת להתמודד. מודה.
לא יודעת איך להתמודד עם צרות של אחרים. כתבה על סרטן - תעבירי, כתבה על מישהו שמת (מכל סיבה שהיא) - תעבירי..
ועכשיו חברה שלי בדיכאון על כי חבר שלה נפרד ממנה אחרי שנתיים של קשר שבסופו היא רצתה להתחתן אבל הוא לא רצה.

אני צריכה להיות שם בשבילה, היא החברה הכי טובה שלי.
באותו הזמן אני שוקעת בעצמי. שוב לא רוצה לצאת החוצה, מרגישה שמנה ומכוערת, לא רוצה לצאת החוצה ולחוות את העולם.
זה כמו להיות בתוך כלוב, עד שמישהו יבוא וישחרר אותי אני כאן.

שנים הייתי משחררת את עצמי, בקושי רב אבל זה היה מצליח. אבל נמאס לי, נגמר לי הכוח.
נמאס לי להציל את עצמי, אף אחד לא עוזר לי. בעצם כן, הרבה אנשים שאני משלמת להם כסף אבל זה לא אותו הדבר, להם לא איכפת.

למה לי להציל את עצמי שוב ואז לחזור לריקנות הזו? למה החיים כל כך קשים לי? למה יש מיליון דברים שאני רוצה לעשות, רוצה לשמוח, לרקוד, להתאהב, לחיות אבל לא יכולה? למה? למה האכזריות הזו? לשים הכל מול הפנים שלי אבל לא לתת לי לגעת ולהרגיש.

אף אחד כבר לא יאהב אותי. אף אחד גם ככה לא רוצה אותי.. אין לי חבר, אין לי זוגיות, אין לי אהבה.. אין לי כלום.
שוב כמו רובוט.. לכי תסבירי לכל האנשים שמסביבך שאת לא עצובה את פשוט אפתית.. לא איכפת לי מכלום. לסיים לעבוד, לחזור הביתה, לצלוח את הסופש במשרד וחוזר חלילה..

ככה עד שאני אמות.

Lady Stark

New member
היי

נשמע שאת במצב רגיש מאוד עכשיו.
עם זאת, שמתי לב לסממן אופטימי אצלך - את רוצה לשמוח ולעשות דברים, לרקוד ולהתאהב. זה סימן מעולה בגלל שהוא מראה שיש בך כח חיים מאוד גבוה. יש אנשים מדוכאים רבים שאין להם את הכח הזה. עכשיו מה שיש לעבוד עליו זה להבין איך לפרק את המחסומים שלך.
אני מבינה ממה שאת מספרת שאת הולכת / הלכת לטיפול?
האם יכול להיות שהטיפול לא עזר כי המטפל לא התאים לך? זה קורה המון פעמים שהמטופל לא מתפתח ונשאר מתוסכל ובסוף מתברר ששיטת הטיפול או המטפל ההספציפי פשוט לא היו מתאימים למצב שלו.
אם את רוצה קצת מידע על סוגי טיפולים את מוזמנת לבקש ואוכל לתת לך קצת מהידע שלי.

אני רוצה לומר משהו על הפסקה האחרונה שכתבת, יקירתי. "אף אחד לא יאהב אותי". זה משפט מאוד נחרץ ועקשן לגבי המצב שלך. זה משפט דיכאוני קלאסי שמבטא סוג של התעללות עצמית. הדברים שאנחנו אומרים לעצמנו בדיכאון - אני מגעילה / אני טיפשה / אני בחיים לא אצליח / אף אחד לא יאהב אותי - הם משפטים נוראיים שאם היית שומעת מישהו אומר אותם לאדם אחר היית מאשימה אותו בהתעללות.
תנסי להבין שהמשפט הזה לא יכול להיות נכון והגיוני. אנשים יאהבו אותך, כמו שהצלחת עד לפני כמה שבועות לאהוב את עצמך. וכמו שאת מצליחה לאהוב אחרים. למעשה, את בכלל לא יכולה לשלוט בכמה שאנשים אוהבים אותך. אם מישהו יאהב אותך הוא לא יתייעץ איתך על זה לפני.
את גם כל כך צעירה והכל יכול להשתנות. וגם אם היית בת 50 הייתי חושבת את אותו הדבר.

לסיום, מהניסיון שלי - חייבים לטפל בתחושות האלה מא' ועד ת'. לשלב טיפול פסיכולוגי עם פסיכיאטרי, לדאוג לשמור על תזונה נכונה ובריאה ולישון מספיק שעות. אם את אוהבת לעשות ספורט אז בכלל מומלץ.
עם הטיפול הנכון - ואני יודעת שזה דורש יצירת מוטיבציה ומאמץ בתור התחלה - אין שום סיבה שלא תרגיש טוב יותר מהר מאוד, וקר תלכי ותתפתחי עם הזמן, ואולי אפילו תוכלי למצוא דרכים לתעל את הדיכאון לטובתך יום אחד.

תרגישי טוב!

תודה רבה על התגובה, נותן לי הרבה כוח לדעת שיש משהו שמבין על מה אני מדברת.

אני עדיין נמצאת אצל הפסיכולוגית, כבר קרוב לשנתיים.
איך אוכל לדעת שהיא לא מתאימה לי?

ובנוגע לפגיעה העצמית, כן, זה נכון.
הרבה שנים הייתי עושה את זה פיסית בצורה של חתכים שיש לי בערך בכל מקום (נסתר כמובן, אסור שאנשים יראו), מקיאה, מונעת מעצמי אוכל..

זה דפוס שקשה לי לשחרר..

Lady Stark

New member
הי שוב (טריגר מעלי)

לגבי הטיפול שלך -
האינדיקציה הראשונית היא: האם את מרגישה שהטיפול עוזר לך? את מרגישה שלמדת דברים חדשים בשנתיים האלה? שהתחזקת ושלמדת להתמודד טוב יותר עם קשיים? את מרגישה שאת מבינה יותר טוב את המקור לדיכאון שלך? שאת יוצאת יותר מהר מהתקפים?

האינדיקציה השנייה היא: איזה סוג טיפול זה? במידה וזה טיפול דינאמי (פרוידיאני) אז יש סיכוי טוב שהוא פחות מתאים לך כי בדרך כלל טיפולים כאלה הם לא למצבים אקוטיים של דיכאון וחרדה. הטיפול הכי מומלץ למצב שלך הוא קוגנטיבי - התנהגותי (נקרא CBT), שמחפש את השורשים של הדיכאון בעברך ואיך האירועים מהעבר השפיעו על דפוסי החשיבה שלך, ואז כמובן - שינוי דפוסי חשיבה.

האינדיקציה השלישית: יש לך כימיה עם הפסיכולוגית? את מרגישה שהיא מצליחה להבין אותך, ועם זאת להראות לך את הדברים בצורה ברורה?

אני כמובן לא אומרת פה להפסיק את הטיפול שלך, אלא מציעה שתעשי הערכת מצב כדי להבין אם הוא מועיל לך או לא.

אני הלכתי לפני שנים במשך תקופה של שנה לפסיכולוגית דינאמית שלא הייתה לי איתה טיפת כימיה ולקח זמן עד שהבנתי שזה לא מתאים לי.
כשמצאתי מטפל שמתאים לי ידעתי את זה מאוד מהר.

למעלה