שלום לכם פורום יקר, חדשה פה...

שלום לכם פורום יקר, חדשה פה...

שלום לכם פורום יקר ווואאאווווו מאיפה מתחילים? אספר לכם קצת על עצמי, אני ורוניקה (שם פורום), כותבת, בימאית ושחקנית יוצרת נכנסתי לאחרונה לעולם הבובות ואני מרגישה שזה העולם שלי! כל כך אוהבת את התחום... כבר כמה שנים שאני מעבירה חוגי דרמה לילדים, והשנה אני מעבירה חוג תיאטרון בובות יש לי כבר לא מעט בובות, את חלקן ירשתי מסבתא של בעלי ואת חלקן יצרתי אני. השנה הזאת מעט חלשה מבחינת עבודה, כיוון שבשנה האחרונה לא ממש עבדתי התחתנתי (השבוע אני חוגגת יום נישואים ראשון) וטסתי לטיול של כמה חודשים... אני מאוד אוהבת לכתוב, לשחק ולעבוד עם ילדים, אני לומדת מהם המון... כיוון שהשנה כבר התחילה, ויש לי כרגע רק חוג אחד, החלטתי להקדיש את השנה הזאת לכתיבת סיפורים לבובות שלי וברצוני בשנה הבאה להתחיל להיכנס לגני ילדים עם הצגה עם בובה והפעלה אני חושבת שאולי גם אתחיל ללמוד משהו השנה, עדיין מתלבטת אם ללמוד תיאטרון בובות ככלי טיפולי או ללכת לכיוון של תעודת הוראה. יש לי תואר ראשון בתיאטרון קהילתי וכאן אשמח לעזרתכם, איך נכנסים לגני ילדים? משווקים מול הגננות? האם אני חייבת תעודת הוראה כדי לעשות הפעלות שבועיות קבועות בגנים? כמה כסף גובים על הצגה והפעלה מסוג זה? שמעתי שיש בית ספר לתיאטרון בובות בחולון ובסמינר הקיבוצים, אתם יכולים להמליץ לי? האם יש גם באיזור הצפון מקום ללמוד תיאטרון בובות ככלי טיפולי? טוב, נכנסתי באו-הה גדול עם המוןןןן שאלות אשמח להיות שותפה בפורום זה ללמוד מכם, ולתת מעצמי תודה לכל מי שיכול לעזור לי לפתוח את הדלת הזאת בחיי שכבר מתחננת לא מעט זמן שאפתח אותה והפורום הזה מהווה מבחינתי את הצעד הראשון לילה טוב לכם בינתיים ורוניקה

שלום רב גם לך ורוניקה ונעים להכיר ../images/Emo45.gif

קראתי בעניין רב את הודעתך שאכן הצליחה להעביר במילים את אהבתך ותשוקתך לעולם הבובות המופלא והקסום
גם שאלותייך ותהיותייך טיבעיות, ברורות ומוכרות היטב לכל אחד מתחילת דרכו אני מבטיח לך שבפורום שלנו תוכלי לקבל תשובות, יעוץ והדרכה בנושאים שהעלת ובאלו שיגיעו בהמשך הדרך- גם ממני וגם משאר החברים\ות המיוחדים שתמיד נכונים לתרום מניסיונם ברצון רב לצערי כרגע אינני יכול להגיב לך בצורה הראוייה כהרגלי מאחר ואני מוכרח לצאת להצגה אבל מבטיח להתייחס לכל נקודה שהעלת במשך שעות הלילה המאוחרות או מקסימום מחר - אז אנא התאזרי בסבלנות
בנתיים היה חשוב לי לברך אותך בברכת ברוכה הבאה למשפחתנו שאין לי ספק שבמהרה גם את תרגישי חלק בילתי נפרד ממנה כפי שקורה לכל מי שמצטרף
כמו כן ברצוני להזמין אותך בשם כולנו לקחת חלק במפגש הפורום הקרוב שפרטים על המועד והמיקום תוכלי למצוא בראש עמוד זה ופרטים על התוכנית תוכלי למצוא כאן כך שכבר מצאתי לך עיסוק עד לתגובה שתבוא בהמשך
שמחים שאת איתנו ונעים מאווווווד להכיר יום טוב

ושוב שלום לבובה ורוניקה ../images/Emo13.gif

לאחר שברכתי אותך על בואך לפורום אני מוסיף ברכות ואיחולים גם לרגל נישואייך ( אומנם באיחור של שנה אבל לא הכרנו אז ) וגם לחגיגות יום הנישואים הראשון ולאחל עוד הרבה שנים של חגיגות ימי נישואים מאושרים
כמו שכבר ציינתי מהכתב עולה תחושה חזקה של אהבה ותשוקה לעבודה עם בובות וילדים וההרגשה המלווה אותך שזה העולם שלך מחזקת עוד יותר את הדברים. השנה התחילה די חלש גם עבור רבים מאיתנו ונכון שאומרים: צרת רבים - נחמת טיפשים...אבל זו עובדה שזה מצב התחום כרגע. יופי של החלטה לקחת כדי לנצל את הזמן הפנוי שנוצר לך להתכונן, להתארגן ואולי ללמוד כדי להגשים את מטרותייך
איך נכנסים לגני ילדים
לאחר שתדעי מה בדיוק את הולכת לעשות ומה הרפרטואר שאת מתכוונת להעלות, הכיני לעצמך פרוספקט ( בתור התחלה גם משהו שתעצבי בעצמך במחשב יהווה התחלה טובה ), כרטיסי ביקור אם את יכולה להרשות לעצמך -דבר שאינו יקר בקשי מסביבתך הקרובה: משפחה, חברים, מכרים, שכנים וכל מי שיכול להועיל לספר על כך לגנים, גננות, בתי ספר, סיפריות, מתנ"סים וכ'ו באיזורם, ציידי אותם בחומר הפירסומי ובקשי שיפיצו ויחלקו במקומות המתאימים. כן, גם שיווק שלך באופן אישי מול הגננות יכול להוסיף המון... גם אם הן אינן זקוקות באותו רגע להצגה או כבר עובדות עם מישהו אחר אין טוב ממפגש פנים אל פנים התחילי במקום מגורייך, עיברי גן, גן, איפה שניתן שווקי בשיחה עם הגננת והשאירי את הפרוספקט, אם נפלת על גננת עסוקה \ יום הולדת השאירי את הפירסום. לא יודע אם ימי הולדת מענינים אותך אבל גם הם אופצייה להופעות. בימים אלו אתר אינטרנט יכול לעזור - אינך חייבת משהו מושקע ויקר, אם יש לך מעט הבנה בכך או בעזרת חבר\ה שמתמצאים תוכלי להקים לך אתר יפה גם ללא רכישת דומיין אלא דרך חברות רבות הנותנות פלטפורמה זו בחינם. ולא, אינך חייבת בתעודת הוראה על מנת לעשות בגנים הפעלות קבועות חשובה הרמה, האיכות, השפה, המשחק, הבובות והפעלתן, ההשקעה והיחס הרציני בהכנה ובביצוע באופן תמידי וקבוע. כמה גובים??? יש הבדל בין מפגשים קבועים אחת לשבוע לבין שעת סיפור עם בובות, תיאטרון - סיפור, הצגת תיאטרון בובות, הצגת שחקן\נית בשילוב בובות, כל אחת היא קטגורייה בפני עצמה ולכל אחת מחיר שונה לכן עליך להגדיר לעצמך מה בדיוק את עושה ולאיזה קטגורייה את משתייכת לאחר שתדעי זאת אשמח לייעץ לך לגבי תימחור. כדי לא לחזור על דברים שכבר העלתי אני מצרף לך קישורים להודעות בנושאים דומים וקרובים שנשאלתי לאחרונה מאמין שגם הודעות אלו יתנו לך נקודות למחשבה ומושג נוסף תשובה לקסם - את שאלתה תמצאי בהודעה הראשונה בשירשור תשובה לחגית - כנ"ל. כמובן שלא אוכל להחליט עבורך מה תלמדי אבל מאחר ושמחתי לקרוא שתצטרפי אלינו למפגש
תוכלי על הדרך לבקר ולהכיר את המרכז לתיאטרון בובות המקסים בחולון אותו הזכרת ושבו יתקיים המפגש. לעת עתה נראה לי שנתתי לך מספיק חומר להתחלה נשמח להמשיך ולפתוח יותר את הדלת לעולם הבובות עבורך ולסיום שאלה וגם בקשה: סיפרת שחלק מהבובות הן בירושה מסבתו של בעלך, האם גם היא עסקה בתיאטרון בובות? כיוצרת בובות? בעלת תיאטרון? נשמח לראות תמונות של בובותיה ושל הבובות מעשה ידייך.

וולקאם וולקאם !!

נעים להכיר, דודי כמובן השקיע בתשובה שאין כמעט מה להוסיף עליה
אבל אם תפתחי את השאלות שלך לעוד נושאים ותהיות אני מבטיחה לנסות לעזור
ואת מוזמנת להצטרף לשירשור "השבוע שהיה" ולספר קצת יותר עלייך ועל העבודה !!

המווווווווון תודה!!!

היה שווה לחכות דודי תודה רבה על תשובתך המפורטת והתשובות הנוספות שצירפת לי בקישור עזרת לי מאוד כל כך כיף להגיע למקום וירטואלי שכזה ולקבל כזאת קבלת פנים חמה ונעימה! סבתא של בעלי ביתה בעצמה מורה לתיאטרון ושיחקה פה ושם, אחרי זה למדה בלוינסקי תיאטרון בובות ויצרה בובות חגית, אשמח להעלות בקרוב תמונות של הבובות שלה ושלי... זהו, אני חושבת שהחלטתי להרשם לבית הספר לבובות בחולון אני תמיד בעד להעשיר את עולמי כמה שאפשר ולאחר מכן לצאת עם זה החוצה... אעדכן בהמשך שוב תודה והרבה, וניפגש בקרוב במפגש! ורוניקה

שמחתי לעזור ../images/Emo13.gif

ואם לא רק שעזרתי אלא שגם את מרגישה שקבלת הפנים היתה חמה אז שימחת אותי עוד יותר
אנחנו נמתין בסקרנות וסבלנות לתמונות הבובות. אני משוכנע שההחלטה להרשם לביה"ס תברר כנכונה, מועילה ומהנה ודוגמית קלה תוכלי לקבל מהמקום ביום המפגש. מחכה לפגישתנו ואם אפשר רק בקשה קטנה כדי שנוכל להערך נכון ואולי גם לעזור בנושאים שיכולים להועיל לך אנא מלאי את השאלון בהודעה הנ"ל - שימי לב לתיקון סעיף 4 בהודעה מתחת. להתראות בקרוב דודי

למעלה