שלום לכם פורום סאטלן..!

icy rain drop

New member
שלום לכם פורום סאטלן..!

חבל שאין פה אייקון של גראס... למרות שפעם היה שתיל בטו בשבט וזה היה יכול להתאים. :) כבר כמה ימים אני קוראת פה הודעות והחלטתי היום לכתוב משו קטן, אולי קצת להציג את עצמי, אולי, אפילו, אם יקבלו אותי כאן, להצטרף.
אז אני בת 16 מאזור המרכז, לא נגעתי בצמח מימיי או באף סם קל אחר. הסם היחיד שהשתמשתי בו הוא אלכוהול המוגדר, אגב, כסם קשה, אני לא ממש אוהבת לשתות בכל מקרה... (למרות שsmirnoff ice נורא נורא טעים!) למה דווקא לכאן באתי? אחלה פורום יש לכם כאן ואתרים של אנשים סטלנים זה כמעט תמיד מצחיק.. :) הבנתי שגראס לא ממכר פיזית, זה נכון? מממ, מה עוד יש לומר... אני לא אשאל אם שווה לנסות כי התשובה דיי צפויה, אני קצת מתלבטת, טוב נו אולי פעם.. אז זהו, שיהיהלכם המשך ערב ממסטל להת´ בנתיים

זהר פלד

New member
לא כדאי לך לנסות. לפחות לא כרגע.

בגיל 16 הגוף שלך עדיין מתפתח, ולמיטב ידיעתי, לא יודעים מספיק על גראס כדי להחליט שהוא לא משפיע על ההתבגרות הביולוגית שלך. מעבר לזה, גראס לא ממכר פיזית, אלא נפשית - אם יש לך נטיה נפשית להתמכרות (ומעטים האנשים שיודעים את זה על עצמם בגיל 16), עדיף לך לעצור את עצמך לפני שאת חוצה את גבול החוק. זה יותר קל (נפשית) להתמודד עם גבול כזה מאשר עם גבול שהצבת לעצמך (אלא אם כן את חזקה מספיק, ושוב, מעטים האנשים שיודעים מראש - בעיקר בגילאי ההתבגרות.) אלכוהול, אגב, הוא אכן סם קשה מאוד, והסטטיסטיקה של ההרוגים מעמידה אותו במקום הראשון - אפילו מעל הרואין(!). בקיצור, במקום שאני אזיין לך ת´מוח על מה טוב ומה רע, כנסי לקישורי הפורום ותתחילי ללמוד לבד...

dod_basim

New member
בנות מסיימות את רוב ההפתחות

שלהן עד גיל 16....בכל אופן חשבתי שיש לציין זאת, בניגוד לבנות שההתבגרות שלהם מתמשכת עד לגיל 20

זהר פלד

New member
זה קטנוניות לשמה;

הרי ברור שבנות זה לא בניגוד לבנות, אלא אם כן שמים אותן באותו חדר עם בחור חתיך מספיק

זהר פלד

New member
מילת המפתח היא "רוב"...

ההתבגרות הביולוגית נמשכת ונמתחת לה, באופן מפתיע, עד גילאי 20-22, אצל בנים כמו אצל בנות. אצל רוב הבנות, ה "שוונג" הראשוני מגיע מוקדם יותר מאשר אצל רוב הבנים, אבל זה לא אומר שההתפתחות מסתיימת אחריו. אגב, עוד משהו שלא הרבה יודעים - בסביבות גיל 17, המוח שלנו הוא בשיאו הביולוגי. אח"כ מתחילה ירידה בכושר הלימוד, ועוד רעות חולות שכאלה. הפרספקטיבה המבוגרת מגיעה, באופן מפתיע, אצל רובנו קצת אחרי זה. (בסביבות קצת אחרי שיוצאים מהשוק של הטירונות, בארץ. זה ממש אכזריות להכריח ילד בן 19 לירות באדם אחר, לדעתי, ולא תוכלו לשכנע אותי אחרת.)

icy rain drop

New member
הסכמתי עם המשפט האחרון...

אההממ ההתפתחות נמשכת עד סביבות גיל 20 אתה אומר? הדעות בנושא חלוקות אני רואה... בכל מקרה אני יודעת שאני נוטה להתמכר, זו לא ממש בעיה להבין את זה, גם בגיל 16.. ואני באמת לא חושבת שאני אנסה בקרוב, בכל מקרה אני לא חושבת שאני מתכוונת למות בלי לנסות. יום קריר שיהיה לכם

icy rain drop

New member
אבל הוא לא קצת יותר נפוץ מהרואין?

מה שקצת עוזר לו להגיע למקום הראשון והמפוקפק? בכל מקרה כמו שאמרתי אני לא שותה כמעט בכלל, רק לעיתים רחוקות. ועכשיו כשאני חושבת על זה התנסיתי בסמים קלים, כמו שאומרים כאן חברי הפורום: קפאין (תאופילין נחשב?), אקמול ותרופות, טבק, רדבול אם זה נחשב.. לא דברים שאנשים רואים אותם כסמים וכשהם שומעים את שמם לדוגמה, נרגילה או קפה, הם ישר חושבים סמים (אלא אם כן זה קפה אירי או נרגילה ´מחוזקת´ בגראס ו/או אלכוהול
) וזה לא שאני באה עם אלה במגע לעיתים קרובות... אולי תה (וקצת תרופות) בחורף, אבל לא מעבר לזה. לא דבר שישפיע לי על ההתפתחות בצורה דרסטית :)

למעלה