שלום לכם, פעם ראשונה שאני בפורום...

hilalev

New member
שלום לכם, פעם ראשונה שאני בפורום...

יש לי ילד בן שנתיים (נולד ב- 10/7/2004) כשהיה בערך בגיל שנה וחצי התחילו לשאול אותי (בטיפת חלב ובמרפאה) כמה מילים הוא אומר? האם הוא כבר מדבר?... הוא לא דיבר, אמר מילים בודדות מאוד ולא הבנתי על מה הלחץ, כי הוא היה עדיין קטן מבחינתי בשביל לדבר. למרות זאת לקחתי אותו לרופא א.א.ג שאמר שיש לו מעט מים באוזניים ושלח אותנו לבדיקת שמיעה. שם הבודקת אמרה שכנראה יש לו מים באוזניים ולפי דעתה זה לא משהו שיפריע לו לדבר. הייתי צריכה לחזור עם תוצאות הבדיקה לרופא ולא עשיתי זאת , כי מבחינתי לא רציתי לעשות לו ניתוח כפתורים בכל מקרה.. עכשיו הוא גדול יותר , אומר יותר מילים (כן, לא , אש, אבא ,אמא, תירס, נחש, בואי, אופנוע, עוד-פעם, -- לא בצורה ברורה כמו שזה כתוב) , ובכל זאת ניתן לקלוט שהוא רוצה לדבר ולא מצליח, יש הרבה מילים שהוא משתמש רק בהברה אחת ולא מצליחים להבין מה הואו אומר. השאלה שלי היא האם יש מקום לדאגה ? האם לתת לו הזדמנות ולחכות עד שיגיע לגיל שנתיים וארבעה חודשים בערך ? (חברות סיפרו לי שהבנים שלהם התחילו פתאום לדבר בגיל זה), האם למהר ולפנות לקלינאית תקשורת ? תודה מראש על כל תשובה

סליחה ששאלתך לא נענתה...

אז שלום לך, בגיל שנתיים ילד אמור להביע צירופים של 2 מילים. יכול להיות שהבן שלך קצת מאחר, עדיין לא מדובר על איחור רציני, אבל אם את רוצה להיות שקטה, את יכולה לקבוע תור להדרכה חד פעמית אצל קלינאי תקשורת. הדבר לא הכרחי- אפשר לחכות כמה חודשים אם את מרגישה שזה בסדר. לגבי הגיית המילים, עדיין "מותר לו" לדבר בצורה משובשת, זה תקין לגילו. משמעותי גם לציין, האם הילד נמצא במסגרת חינוכית כלשהי. ??

hilalev

New member
תודה על תשובתך, כן הילד במסגרת מעון

אני אמתין כחודשיים ואם לא יהיה שיפור / התקדמות אעשה כהמלצתך תודה

למעלה