שלום לכם - ציוד לפולין...

יעל י

New member
שלום לכם - ציוד לפולין...

הטיסה ב 28.2 מה לקחת?עד כמה מחמם?גינס מספיק או צריך גם גקטקס?כמה שכבות בחולצה? מה כדאי לקחת בכללי?(ממתקים,אוכל וכו') איך הכי כדאי להתקשר? איזה נעלים הכי טוב? כל מה שתרשמו יעזור תודה

ציוד

ממש קר שם בתקופה הזו... לא מספיק רק ג'ינס.. לקחת גרביונים עבים.. או לקניות מכנסיים וחולצה טרמיות.. זה עוזר... אני יצאתי באוקטובר שזה עוד לא חורף והלכנו עם 3 שכבות לא עבות ולא דקות... אז בתקופה שאת נוסעת לקחת מספיק בגדים.. אני לקחתי כמה מנות חמות, ותה.. לדעתי לא צריך יותר.. אולי לקחת קצת חטיפים.. אבל אחר כך זה מעצבן לסחוב אותם כל היום בתיק... לקחת נעליים עמידות במים... ושיהיו נוחות הכי חשוב... בנוגע לתקשורת: הכי זול לדעתי.. וזה גם מה שאני עשיתי... מתקשרים דרך המלון הביתה.. אומרים להורים להתקשר למלון ולבקש חדר... XXX לנו הייתה רשימה של הבתי מלון והטלפונים אני מניחה שגם לכם יחלקו... להודיע ק שאתם בחדר ושיתקשרו... באמת שלא יצא הרבה.. ודיברתי עם ההורים פעמיים ביום... יצא לי לשלם בערך כל הטיול 40-50 זלוטי...

ד פ י

New member
אנחנו היינו בסוף חודש מרץ

הג'ינס.ממש קופא...אז עדיף טרניניגים. לקחת בתיק זוג גרביים נוספות או מן גרבי נעלי בית כאלו שאפשר לחלוץ נעליים באוטובוס ולנעול אותם. אל תגזימו עם הביגוד....באוטובוס יש חימום ונמצאים בו יותר מאשר בחוץ. חשוב כפפות, צעיף טוב/או חם צואר מפליזף כובע צמר/פליז, גופיה ארוכה על זה סוודר/חולצה ומעיל..זה בהחלט מספיק. הכי חכם להתלבש בשיטת הבצל: שאפשר להוריד/להוסיף כשצריך.

=>

חשוב לקחת בגדים חמים כי באמת קר שם עכשיו כמו שכבר אמרו לך.. בנוגע לאוכל אני לקחתי המון אוכל ולא היה לי תיאבון אבל רוב המשלחת תמיד הייתה רעבה חח. האוכל שם לא מי יודע מה טעים <בלשון המעטה> אז כדאי לך להצטייד במנות חמות, עוגיות ולמיניהן וכו.. מומלץ לקחת טרמוס או כף חשמלית. בקשר לטלפונים לארץ אני התקשרתי דרך המרכזייה הבינלאומית של ברק. המדריך המליץ לנו על זה, תתקשרי לברק ותבררי בקשר לטלפונים לארץ מחו"ל עלי ידי קוד משתמש וכ'ו.

אזירפאל

New member
אני נסעתי בתחילת מרץ

שזה בערך כמוך, והיה ממש קר. הכל היה מכוסה בשלג וכדו'. בגדים - הכי חם שאפשר; לקנות גופיות פליז וטרמיות, גטקס חובה, גרביים מחממים וטרמיים אם אפשר, לגוב כל יום אפילו שני זוגות. מעיל ממש עבה, חם צוואר או צעיף (חם צוואר יותר נוח, מחמם ופחות מסורבל), כובע גרב נוח (חשוב שיהיה נוח, כי תצטכי לחבוש אותו הרבה שעות), ולא פחות חשוב, נעליים. אטומות למים - חובה, אחרת הרגליים שלך יירטבו תוך חמש דקות (הכל מכוסה שלג, והוא גם גבוה). אם אפשר אז יש גם נעליים ששומרות על החום בפנים. זה נשמע קצת מפחיד אבל זה באמת ככה, מאוד קר, אבל זו גם חוויה. אני אוהב מאוד חורף, אז נהניתי מזה. אוכל - אפשר ממתקים וחטיפים, אבל לא יותר מדי, את לא תאכלי את הכל. אני הכי ממליץ, במיוחד במזג האוויר הזה, לקחת הרבה מנות חמות ותרמוס עם מים חמים (יהיה אפשר למלא בכל בוקר במלון). גם לפעמים האוכל בערב לא משהו, וגם בצהריים, כשאתם בחוץ וקר ורעבים, הרבה יותר נחמד לאכול משהו חם וטעים (יחסית) מאשר לאכול לחמנייה עם ריבה. מים אין צורך להביא, נותנים חופשי. להתקשר - אני לא יודע אם זה הפיתרון הכי טוב, אבל כשאני נסעתי לקחתי את הסלולרי שלי (אורנג') ואמא שלי סידרה משהו עם אורנג', לא יודע בדיוק מה, ומדי פעם התקשרו אלי. מה שטוב זה שאפשר לשלוח SMS-ים וזה במחיר רגיל (מאורנג' לאורנג'). מסע מוצלח!

אזירפאל

New member
וכמובן ששכחתי

פקסים! זה נשמע קצת מבאס אבל אין יותר כיף מאשר לבוא בסוף יום עמוס וקר למלון ולגלות פקס מאמא ואבא. :)

נכון

וואי לקבל פקסים מההורים... בטלפון מדברים איתם על מה אנחנו עשינו באותו יום... ובפקסים הם מעדכנים מה קרה בבית/בארץ... אני גם כשהיה לנו זמן חופשי לארוחת צהריים ו/או לקניות.. הלכתי לאינטרנט קפה.. עלה 2 זלוטי ל20 דקות... וכתבתי איי מייל.. ודיברתי עם חברות שלא נסעו... מומלץ להשקיע זמן בשביל זה...

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif יעל../images/Emo70.gif

מסע מוצלח
וקחי גם קצת מוזיקה שאת הכי אוהבת ומחברת\יומן לרשום חוויות.

למעלה