שלום לכם רבותי

Effoliation

New member
שלום לכם רבותי../images/Emo210.gif

ובכן, אמנם אני איני בת למשפחה שעברה את השואה, אב ואם סבתי הצליחו לברוח מפולין בזמן. בכל מקרה, אני מכינה עבודה שמטרתה להנציח את השואה. אני כרגע מחפשת (כמעט נואשות) מידע על הסיבות למלחמה. אני עומדת כרגע בפרק הראשון שעוסק בגרמנים, ובסיבות שלהם ושל היטלר בפרט לפרוץ במלחמה ולהשמיד ת העם היהודי. הכנתי הקדמה לפרק, אני אכתוב אותה בהמשך. מדובר בה קצת על השואה עצמה, ככה שמי שרגיש שלא יקרא, אני לא רוצה לפגוע באף אחד. שיסגור את ההודעה. הנה: האם עצרתם פעם, ותהיתם מדוע החלה מלחמת העולם השניה? ובכן, רבותי, שאלה זו הרהרה בליבינו לא פחות מכם. התאוריה הידועה ביותר, לנו לכל הפחות, היא שהגרמנים היו מבועתים ומאויימים ע"י היהודים. יש האומרים, גם, שבאותה התקופה גרמניה הייתה שרויה בכשל כלכלי קשה, והמפלגה, שבראשה היטלר, טענה שהיהודים הם האחראים על הדבר. בהמשך הפרק הבא תחשפו לחיים ש"מעל", כביכול, הסבל שעברו היהודים, ההשמדות, המחנות והעינויים. הפרק הזה מדבר על התהליך שעברו הגרמנים, לפני שהוכרזה מלחמת העולם השניה. הפרק הזה מדבר על התהליך שעבר שלטון גרמניה ובו הגיע להחלטה הנוראית מכל- להשמיד את העם היהודי. לתמיד. כרגע הבעיה שלי היא שאני לא מוצאת איך להמשיך את העבודה. אני לא מצאתי שום דבר בנושא המסויים הזה. אם מישהו יודע משהו שהוא יכול לספר לי, אפילו במסר, או מכיר קישורים או מקומות או ספרים שאפשר למצוא בהם מידע בנושא הזה, אני מחפשת.. אני מאוד מודה לכם שהשקעתם מזמנכם, לילה טוב, דניאל.

דניאל

הנה חומר לקריאה, אם תרצי נוכל לשוחח על כך מחר. בהצלחה וכל טוב.

SensaiToro

New member
עבודה באיזה היקף?

בעקרון הסיבות והגורמים למלחמה הם קצת יותר מורכבים מ"כשל כלכלי" שהיהודים אחראים לו או הרגשת איום מפני היהודים. הנושא נרחב ומתחיל עוד ב"מיין קאמפף", ממשיך לאידיאולוגיה הנאצית, עקרונות המפלגה הנאצית, בחירת המפלגה הנאצית לשלטון, פעולות שהיטלר ביצע, הפלישה לאוסטריה, כיבוש שטחים במדינות בחבל הסודטים ועד לפלישה לפולין והפרות הסכמים. עבודה בנושא יכולה להתפרס על גבי כרכים שלמים אך גם יכולה להסתכם בשני עמודים. תלוי ברמת הפירוט ובמספר הנושאים בהם נוגעים. לילה טוב.

Effoliation

New member
אני מודעת לכך../images/Emo210.gif

ולכן אני מחפשת את הסיבות המדוייקות. וכאן אני פונה אליכם. אני צריכה בערך חמישה עמודים בנושא הזה. העבודה עוסקת במלחמת העולם השניה אך אני מדברת כרגע ספציפית על הפרק הזה..

masorti

New member
איך להגיד בעדינות...

ההקדמה שלך מאוד מאוד לא מדויקת. הסיבות למלחמת העולם השנייה אינן קשורות ביהודים דווקא. וערב המלחמה גרמניה לא היתה בכשל כלכלי. אני מציע שתעשה הפרדה ברורה בין מלחמת העולם לבין השואה. הסיבות למלחמה הן ענין אחד, והסיבות להשמדת היהודים הן ענין אחר.

Effoliation

New member
אני יודעת שהיא לא מדוייקת../images/Emo210.gif

הצגתי רק כמה היבטים שאני שמעתי עליהם. בהמשך העבודה אני צריכה להציג את הסיבות המדויקות. אני בת.

talia olav

New member
"מען לא ידוע" -

ממליצה לך לקרוא את הספר הקצר מאד והמרתק הזה, אשר נכתב ע"י קרסמן טיילור (שם עט). הספר לא יעזור לך בניתוח מכלול הגורמים שהביאו לפרוץ המלחמה - אבל הוא מציג בצורה מאד בהירה את הלוך הרוחות בגרמניה עם עליית הנאצים לשלטון. הספר מומלץ מאד גם ללא קשר לעבודה - והמעניין הוא שהוא יצא לאור עוד ב-1939.

זה מאוד פשוט

מלחמת העולם השנייה פרצה בגלל השלום במלחמת העולם הראשונה. העולם מתנהל לפי פעולה ותגובה. השמדת היהודים נבחרה ע"י היטלר כי היא הייתה הסכמה עולמית.

תותח9

New member
המלחמה לא פרצה בגלל היהודים

בביוגרפיה של היטלר יש מידע רב (בכרך השני, "נמסיס") יש חומר עצום ברמה אקדמית, בכל ספריה אוניברסיטאית השאלה היא גם מה רמת העבודה (תיכון? אוניברסיטה?)

נימבו

New member
ממליץ לך לעיין בפתיחה של כתבי צרציל

ממש בהתחלה הוא מציין שמלחמת העולם השניה נפתחה בגלל הצורה שהסתיימה הראשונה, בחתימת הסכם ורסאי שהשפיל מאוד את הגרמנים. אאל"ט, זה מופיע בהקדמה או בשני העמודים הראשונים של ספרי הזכרונות שלו, לא, אין צורך לקרוא את כל ששת הכרכים

למעלה