שלום לכם... שאלה לגבי החוג לבלשנות.

Rumplestiltskin

New member
שלום לכם... שאלה לגבי החוג לבלשנות.

אני נמצא כעת על סף כניסה לאוניברסיטה (ככל הנראה העברית) בשנת הלימודים הבאה, וההתלבטויות הורגות אותי. אחת האופציות שאני שוקל ברצינות היא החוג לבלשנות. אני קורא כאן בקביעות בשבועיים האחרונים וגם הרצתי חיפוש ומצאתי מידע יקר ערך על החוג לבלשנות באוניברסיטה העברית, בייחוד בהודעות של Odar שממש נתנה מידע מפורט על החוג. יחד עם זאת, אשמח לכל פיסת מידע נוספת שתוכלו להשליך לכיווני, על מנת שאוכל להמשיך להרוג את עצמי (ברכות) עם ההתלבטויות, רק עם קצת יותר מידע בידיי. כדי להיות קצת יותר ספציצי: 1. מאז שאני זוכר את עצמי אני מוקסם משפות שונות. יחד עם זאת, לא עשיתי עם זה הרבה עד כה, מלבד התעמקות באנגלית וקצת לימוד עצמי של צרפתית. האם דרוש הרבה ידע מוקדם על מנת להצליח ולהגיע להישגים טובים בחוג? העיסוק בהישגים בשלב מוקדם כזה נשמע קטנוני, אני יודע - אבל זה מעניין אותי משום שמסיבות שונות אני חייב להגיע להישגים בשנה הראשונה. האם אין יתרון משמעותי מאוד למי שכבר דובר שפות זרות "מהבית"? 2. העניין שלי בשפות מתרכז בעיקר באלמנט התקשורתי והפילוסופי, ואני חייב להודות שאין לי עניין גדול בדקדוק ותחביר למשל, זה של שיעורי לשון מביה"ס... האם אוכל לשרוד בחוג ללא עניין כזה? באטימולוגיה וסמנטיקה למשל אני כן מתעניין. האם לומדים שפות בחוג לבלשנות - גם במובן הפשוט של לרכוש שפה נוספת בה אוכל לתקשר? אם יש לי חלום למשל לקרוא את "פאוסט" בשפת המקור, אם החוג יוביל אותי למטרה זו? תודה רבה.

john1987

New member
אוקיי

לא צריך ידע מוקדם ולא צריך לדעת שפות מראש, אבל יכולת ללמידת שפות יעזור לך בהחלט. אני יכול להבטיח לך (מלימודים עמצאיים עד כה) שלבלשנות ולשיעור לשון נוסח המורה ציפי יש קשר דק מאוד בינהם. איך אומרים, בבית ספר מלמדים לתת תשובות ובאוניברסיטה מלמדים לשאול שאלות. אם אתה אוהב אטימולוגיה, שזה יותר "בלשנות להמונים" כי כל אחד נהנה מזה - אתה תאהב את השנה השניה בירושליים בה תלמד בלשנות היסטורית - מקצוע מקסים. לך כמה עמודים אחורה ותראה דיון ארוך שמתאר בפרטי פרטים לימודי בלשנות.

למעלה