שלום לכם. שאלה לי אלכם בבקשה

שלום לכם. שאלה לי אלכם בבקשה

יש לי מספר שאלות ואשמח לקבל מענה או הפניה לגורמים המתאימים. אני מסיימת השנה תואר ראשון בחינוך, ולחץ המבחנים , העבודות והסימנריון שיבשו לי מעט את יכולת הקשב והריכוז. חבר ללימודים הציע לי לקחת רטלין ולקחתי על דעת עצמי.(עד כמה זה לא אחראי? זה נושא בפנה עצמו)או שזה השפיעה עלי כפי שזה אמור היה או שהייתה יותר השפעה פסיכולוגית אבל הצלחתי להתרכז במבחן מאוד קשה. משהתקשרתי לרופא על לברר את תהליך קבלת הרטלין. הופנתי למכון להתפתחות הילד על מנת לנהל שיחה עם הרופא . לאחר הסבר קצר ובקשתי לעבור אבחון, נעתי בסירוב מוחלט שאין עורכים אבחונים בגיל שלי ועלי לגשת לניאורולוג לייעוץ. משנגשתי גם כאן נענתי בסירוב מוחלט כי אין כל יכולת לקבלת רטלין מאחר "ואני לא עומדת בקרטריונים" השאלות שלי הן: מה הן הקרטריונים? היש גיל לאיבחון? רופא משפחה רשאי לרשום רטלין? ואם הדבר עוזר מדוע לא לקחת אותו אם אין לו השפעות לתווך ארוך? אודה לכן באם תוכלו לענות לי. תודה - הדס

virlomi

New member
מאבחנים גם מבוגרים

הריטילין אמנם לא מסובסד למבוגרים. אבל אפשר וכדאי להתאבחן וגם לקחת תרופות. רק לאחר איבחון מסודר רצוי אצל פסיכיטר מומחה בנושא ראשי רופא המשפחה לתת לך מרשם. אנה היכנסי לפורם הפרעות קשב ADHD ולפורום תמיכה למבוגרים - AD(H)D - היכנסי למאמרים וקיראי.

../images/Emo39.gifתודה לכם

תודה לכם על תשומת ליבכם וההפניה הנכונה. תודה וברכת חג שמח לכן. הדס

tmaz

New member
דווקא רטלין? נשמע לי מופרך

האם עד עכשיו היו לך קשיים בקשב וריכוז? אם זה נסיבתי, ונגרם בגלל מצב ספציפי של לחץ בלימודים, נראה לי הרבה יותר נבון ללכת על טכניקות שיעזרו לך להתרכז, כמו מדיטציה. לא שאני נגד רטלין, אבל אם הסתדרת עד עכשיו בלעדיו, קשה לי להאמין שיש לך הפרעה נוירולוגית שמחייבת אותך לקחת. לכי על שימוש מודע בקוגניציה, תשפרי את היכולת האמיתית שלך לחשוב ולהתרכז. מדיטציה זה כיף! וזה עוזר. חוץ מזה, אולי את פשוט מנסה ללמוד יותר מדי בבת אחת? שמעתי נוירוביולוג ממכון וייצמן טוען בתוקף שאחרי 20 דקות לימוד המוח צריך 10-20 דקות הפסקה, כדי להטמיע בזיכרון לטווח ארוך את מה שהוא למד.

למעלה