שלום לכם. שאלה לי..

23ענבלית

New member
שלום לכם. שאלה לי..

בשבוע הבא אני חוגגת יומולדת והזמנתי חברים בסביבות ה20 איש . אני רוצה שיהיה אלכוהול אבל לא ממש מבינה בזה אז פה השאלה שלי.. איזה אלכוהול כדאי שיהיה שם וכמה?ולמה אני אמורה לדאוג שיהיה עוד לייד האלכוהול? ידוע לי שצריך קרח כתוש. מה עוד אתם ממליצים? אשמח לכל הצעה והמלצה
תודה לעונים!

טוב...

לפי דעתי, אם זה הולך להיות משהו צנוע כזה רק ל-20 איש, אז כדאי שיהיה וודקות, רד-בולים, בירות, ושמפנייה...

d s d s

New member
אני הייתי מחליפה את השמפנייה

בוויסקי זול יחסית כמו גראנט או וולנטיין ומשאירה את הבירות וודקה רד בול (למרות שאני אישית חושבת שזה דוחה)

אני הייתי מחליף את העצה...

בלי להעליב את רעות, כמובן. וודקה רד-בול לדעתי זה משקה רע, בד"כ של ילדים, שרוצים לדפוק את הראש בזול במועדון (ועכשיו בטח יקפצו עלי קלאברים או משהו). לא רואה שום סיבה להגיש את זה - אלא אם יש לך חשק מיוחד לאסוף אנשים משלוליות קיא על הרצפה בבית שלך (ואם לא שותים את זה בשביל להשתכר, אני כבר ב-א-מ-ת לא יכול להבין למה לשתות את זה). שמפנייה זה יין נתזים לבן שמיוצר במחוז שמפיין בצרפת, ועונה על אילו ואילו קריטריונים נוספים. אם התכוונת ל"צ'מפניה" בעשר שקל - שוב הייתי מוותר על התענוג וקונה משהו אחר במקום. אז מה כן? בירות זה תמיד טוב. יש 'חבית' של גולדסטאר שאפשר לקנות, יוצא די משתלם (לא יודע לגבי הטעם, לא נראה לי יכול להיות אסון). יש בקבוק גדול של הייניקן - אבל זה לדעתי משתלם פחות ויותר מוצלח בתור גימיק (תלוי מה התקציב שלך). אפשר להשיג מחירים מוזלים על שישיות, או על ארגזים של בירה, כשקונים בכמות ל-20 איש. אם האוכלוסיה מתאימה - יין. במחיר של פחות משישיית בירה אפשר לקנות בקבוק יין נחמד. כמה בקבוקי יין פשוטים, מסדר גודל מחיר של חרמון אדום (ירדן), שיאון אדום (רמה"ג), גאטו נגרו וכו' (כמה שקלים מתחת ל-30 לכל אחד מהם) יכול ללכת סבבה (שוב, אם מדובר באנשים שאוהבים. אפשר לעשות ערבובים פשוטים בכמויות, למשל: קערת פונצ', סיר של סיידר אלכוהולי חם, כמות של מרגריטה, וכו' (מתכונים - בפורום יין ואלכוהול). כאן יש לך בחירה באיכות המרכיבים, וככה את יכולה לשלוט על המחיר. אפשר לקנות בקבוק ספירט החל מ-15-20 ש"ח (מומלץ שלא), ואפשר להגיע ל-50-60 ש"ח לבקבוק באיכות לא רעה בכלל (אבסולוט למשל). תלוי בכיס. אם יש תקציב, ויש קהל - בקבוק ויסקי פשוט לא עולה יותר מידי, אפשר לארגן (אפילו ברשתות שיווק) בלנטיינ'ס (סקוטלנד) ב~110 ש"ח פלוס מינוס, ג'יימסון (אירלנד) ב-~130 ש"ח (זה כבר לא ברשתות שיווק), ויש דברים קצת יותר זולים (שאני פחות אוהב) כמו גראנט'ס, או ג'וני ווקר אדום, שיכולים לרדת אפילו מ-100 לבקבוק. זה רעיונות על קצה המזלג. אם פותחת השרשור תיתן פרטים נוספים, אפשר יהיה לתת רעיונות נוספים.

../images/Emo6.gif

אנחנו מדברים על אנשים שלא מומחים במשקאות (ולהשיג או להכין פונצ'ים למיניהם זה לא קל). וודקה, רדבול, בירות זה הכי נמכר ובגלל זה חשבתי שהכי נכון להציע לה משקאות כאלה. אין אישית לא אוהבת יין, אבל זה רעיון מאוד נחמד. ושמפנייה זה סתם להתחלה כזה בשביל לעשות שמח, ו...
(ליכלוך)

פונצ'ים זה ממש לא קשה

שאלתי את גוגל וזה מה שהוא סיפר לי(כמובן שפונץ' זה שם כללי ויש לו מספר גרסאות כמספר האנשים שניסו להכין אותו)בחיפוש באנגלית מצאתי מעל 2 מליון תוצאות. יש מתכונים הרבה פחות מסובכים.ואגב - אף אחד לא אמר (עדיין) שהם לא מומחים במשקאות.

23ענבלית

New member
היי ותודה על התגובות.

קודם כל אני עונה על מה ששאלת, לגביי אוכלוסיה- כל מיניי בגילאים 20+ יש כאלו שאוהבים לשתות והרבה ויש שפחות , יש שאוהבים לדפוק את הראש מאוד ויש כאלו שרדבול מספיק להם ולכן רדבול חייב להיות.בקשר לתקציב אין בדיוק הגבלה אבל. ברור שאני מעדיפה שלא ייצא יותר מידיי יקר.אהבתי את הרעיונות שלך ואני גם יותר מבטוחה שאאמץ את מרביתם. מה שבמיוחד אהבתי זה את ענין הפונץ, זה יכול גם לחסוך הרבה גם מבחינת כסף אבל.. עשיתי חיפוש בגוגל ונכון יש המון מתכונים אבל חשוב לי שיהיה מתכון שנוסה והוא מוצלח במיוחד . יש לכם בשבילי? אומנם אני לא אלופה בעניני אלכוהול אבל אני בשלנית מעולה ובקשר לפונץ נראה לי שזה קטן עליי כי זה רק לערבב דברים בכמויות הנכונות. השאלה שלי היא במה שמים את הפונץ? אני יודעת שאת הפונץ מוזגים בעזרת כף מרק אבל הקערה עצמה צריכה להיות גדולה במיוחד לא? היכן משיגים כזו? ועוד דבר, אני מהקריות אשמח אם תוכלו לכוון אותי לחנות שמוכרת משקאות ולא במחירים מוגזמים. ממש ממש תודה על העזרה הגדולה!

תשובות

את הפונץ' מוזגים מקערה גדולה. אם את הולכת על הגרסה החמה שלו (ו/או סיידר אלכוהול חם), את יכולה להשאיר את זה בסיר, ולשים אותו על מעמד נרות או משהו לשמור על זה חמים. לגבי מקומות לקנות משקאות: יצא לי להיות במגה בתל-חנן (בין הצ'קפוסט לצומת יגור) - יחסית לסופרמרקט יש להם מבחר יפה, והמחירים סבירים עד כמה שאני מכיר. דוגמאות: אבסולוט - 55. בקרדי זהב או לבן - 86. מחזיקים שם מבחר יפה של שנאפסים מחברות מכובדות, מבחינת ויסקי ראיתי שם גרנט'ס, ונדמה לי שבלנטיינ'ס (יש איזה 4 סוגים). מבחר סביר של יינות. מצד שני, זה לא חנות אלכוהול, ובחנויות אלכוהול תמצאי יותר מבחר (לא יודע איך המחירים בהשוואה, נראה לי שלא שונים במיוחד). יצא לי להכנס פעם לחנות באזור הנמל, בכניסה לרחוב של החורבה, לא זוכר את השם, אבל נדמה לי שהוא מוכר בסיטונאות ויש לו מחירים לא רעים. אם את באה מהקריות (מצפון), כשאת פונה ימינה משדרות העצמאות, לכיוון החורבה, פונים ישר שמאלה, וזה מצד שמאל שלך אחרי כמה עשרות מטרים. לא מבטיח כלום על המחירים. אפשר גם לבדוק בטיב טעם (יש מאחורי קריית חיים אם אני לא טועה). תעשי חיים.

למעלה