שלום לכם! שאלה

יעלי ס

New member
שלום לכם! שאלה

אני אחות מוסמכ(לומדת כרגע BA). הבנתי שניתן להגיש בקשה לרשיון עבודה .לעבור את כל המבחנים ורק אז למצוא את המעסיק באופן עצמאי. מה שלא הבנת זה ההמשך.תאיך מגישים את הבקשה לויזה,איזה סוג של ויזה מקבלים,תוך כמה זמן ולכמה זמן ומה קורה עם המשפחה. אשמח לתגובתכם ומידע בנושא.חיפשתי בפורום ולא מצאתי .אשמח להפנייה למקור מידע. תודה ! אגב אני יודעת שבטורונטו חייבים תואר לכן כרגע מתלבטת בין מניטובה ,אלברטה או בריטיש קולומביה שם אין צורך בתואר.

כדי לשמור על גמישות אני הייתי ממליץ לסיים את

התואר. ל BA בסיעוד יש ערך רב. האם את רק בתחילת הלימודים? בכל מקרה ברגע שסיימת את תהליך קבלת הרישיון הפרובינציאלי ומבחינת הקולג' את RN בפרובינציה, את יכולה לפנות לכל משרה פנויה של אחות שמתפרסמת בפרובינציה. מקום העבודה שיקבל אותך למרות שעדיין אינך תושבת קבע, יפנה ל HRSDC יקבל משם חוות דעת, ויעביר אותה אלייך יחד עם מכתב העסקה וחוזה עבודה. זה לוקח בדרך כלל פחות מחודש. את תפני אם הניירת הזו לשגרירות, ותבקשי רשיון עבודה זמני עבורך, שהוא "סגור" לטובת המעסיק המסויים, רישיון עבודה פתוח לבעלך, ורישיונות מבקר שזכאי ללמוד במערכת החינוך לילדים. את תקבלי במקום או תוך ימים ספורים טופס לבדיקות רפואיות מכיון שעובדי חינוך ובריאות חייבים בבדיקה רפואית, ותוך כ 8 שבועות תקבלו אישור מהשגרירות שבקשתכם עומדת בדרישות. אתם תקחו את כל הניירת הזו אתכם לקנדה, ותקבלו רשיונות של תושב זמני מקצין ההגירה בנקודת הכניסה.

יעלי ס

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת!

אני אכן בתחילת התואר .אבל לא בסיעוד אלא במנהל מערכות בריאות. בארץ הוא מוכר לאחיות. אני לא יודעת מה לגבי קנדה,אבל בכל מקרה זה התואר שאני רוצה לעשות ולא בסיעוד.אני מקווה להספיק לסיים אותו לקראת קבלת רשיון עבודה בקנדה. איך אני יכולה לברר האם התואר הזה מוכר לאחיות בקנדה? הרי יש גם אחיות שעוברות הסבה מBA אחר לגמרי ונחשבות עם תואר ראשון. אז הבנתי מההסבר שלך שאנחנו מתקבלים כתושבים זמניים -איך אחרי זה עוברים לתושבי קבע? ועוד שאלה : מבחינת איכות החיים ואפשרות העסקה למהנדסי אלקטרוניקה באיזו פרובינציה כדאי לבחור:מניטובה ,אלברטה או בריטיש קולומביה? תודה!

למעלה