שלום לכם,שאלה...

שלום לכם,שאלה...

אני חיילת מילואים חדשה ויש לי שתי שאלות: האם מותר ליחידת המילואים לזמן אותי ללא צו לשירות מילואים של 19 יום בהתראה של שבועיים,זאת בטענה שבמילואים הנוכחיים נפקדתי?? חשוב לי לציין שלא נפקדתי.שלחתי להם את כל האישורים הרפואיים בפקס,וידאתי שהגיעו ואף קיבלתי אישור בעל-פה שלא להתייצב. מדובר בעשרה ימי מחלה.בוודאות הם איבדו את אחד המסמכים, של יום אחד מתוך העשרה (למזלי הרב שמרתי את המקור!!!)ואין לי שום דרך להוכיח ששלחתי... השאלה היא האם עפ"י חוק (על אף שכביכול נפקדתי)ישפטו אותי על כך שלא אגיע למילואים בעוד פחות משבועיים (ל 19 יום) שהודיעו לי טלפונית עליהם רק היום? שאלה נוספת:האם ימי מחלה בימים הראשונים של המילואים נחשבים לי למניין ימי המילואים? אודה לכם מאוד אם תענו לי!!!!

נשמע כמו מתיחה

על נפקדות מזמנים למשפט, לא לשירות מילואים בהתראה של שבועיים, ואם מזמנים בהתראה של 14 יום אז יש מספיק זמן לשלוח את הצו בדואר. התקשרי למשרד הקישור לברר.

זה העניין...

אני בקשר רציף איתם ונאמר לי בפרוש שבגלל שביום הראשון נחשבתי לנפקדת (מה שמ מ ש לא נכון,שלחתי את כל האישורים וגם דיברתי איתם), זה חוקי מבחינתם לזמן אותי למילואים באורך כזה ,בהתראה כ"כ קצרה וללא צו(שאלתי אותם בפרוש אם זה חוקי). מה גם,שבאותו יום,אמורים להסתיים לי המילואים הנוכחיים ,שעליהם לא קיבלתי צו ביטול, אך נאמר לי בע"פ ע"י משקי"ת הקישור שלא להגיע,כי נשארו כ"כ מעט ימים מתום ימי המחלה עד סוף המילואים. בקיצור, הבלאגן שם חוגג וזה רק גורם לי לשנוא יותר את המערכת הזו. נראה לי שבכל מקרה,אני לא אתייצב.זה נשמע לי ממש לא חוקי...

Section

New member
אני לא שמעתי על חוק מוזר זה

יש לציין שאני, בתור מש"קית קישור, לא שמעתי על החוק הזה. שאלה- האישורים שלך, מרופא אזרחי או מרופא צבאי? כי אם קבלת גימלים ממרפאה אזורית זה משהו אחד ואם רק שלחת אישורים מרופא אזרחי אז זה משהו אחר. למרות שאם אמרה לך המש"קית שלא להגיע אז את בהחלט צודקת. תנסי לדבר עם הקצינה. חוץ מזה שיש תהליכים מאוד מסודרים כשמישהו נחמש לנפקד, אם משרד הקישור פספס אפילו באחד מהסעיפים את לא נחשבת לנפקדת. חוץ מזה, בקשר לצו הקרוב, את יכולה לבקש שיפקססו לך העתק ידני. זה אחד. שתיים, עקב העובדה שאני על החוק המוזר הזה לא שמעתי, הוא תקף רק אם חתמת על טופס 58 (בקשה אישית). אז בהנחה שלא שלחת להם בקשה (שלא קשורה לנושא רפואי) הצו לא חוקי. על תקופה של 4 ימים ומעלה צריך להדיע לפחות 60 יום מראש. אם כן שלחת להם מתישהו בקשה לדחות, נגיד כי את סטודנטית או משהו כזה, אז הם יכולים להשתמש בבקשה כטופס 58 ולהוציא צו ללא התראה. למרות, שאם את רוצה להיות קטנונית, אסור להם לדחות לך מילואים על בעיה סטודנטיאלית. בשביל זה יש את ולת"ם (למרות שבדר"כ אם אפשר להתחשב עושים את זה גם בלי ולת"ם). בהצלחה בכל מקרה.

voguemaster

New member
יש לי שאלה קטנה

איפה אפשר להחכים בנושא וללמוד את החוקים ?

למעלה