שלום לכם, שמחה שיש פורום כזה ,שאלה?

שלום לכם, שמחה שיש פורום כזה ,שאלה?

אני מדריכה לתאטרון בובות, מלמדת טכניקות וגם מספרת לילדים עם בובות שאני מכינה המחומרים ממחוזרים. אני עובדת בחינוך מיוחד וגם עם מבוגרים, הייתי רוצה לדעת עם איזה בובות ניתן להם להתנסות? הבובות כפפה הרגילות לא נכנסות להם ליד, ניתי לעשות מגלילים של נייר טואלט, יצא יופי רק התנועה שלהם מוגבלת.

תודה על הברכה, אבקר קבוע

לא ניסיתי בובות מוט, צריך להכין ולבדוק. ועוד שאלה? יש לי הרבה בובות מריונטה , פשוטות, בסיסיות, האם ניתן לספר עאימם סיפור ואיזה סוג סיפור?

ומה אם תעשי את אותן בובות כפפה רק

הרבה יותר גדולות ואז הן יעלו על ידיים גדולות? האם הבעיה היא הגודל או בעיה של מוטוריקה עדינה אצל תלמידים עם קשיי למידה?

תודה לך תפוז קפוא, בובות..

הבעיה היא גם וגם, הם מבוגרים ובעלי מוגבלות מוטוריות והתפתחותיות . לא ממש בעיותץ מוטוריות. השאלה איז בובות ככפה יתאימו? והאם ניסית לעבוד עם בובות מוט? תודה על ההתיחסות.

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

הנני מפעילה בובות מוט וכפפה ועובדת עם חינוך מיוחד ואנשים בעלי מוגבלויות התפתחותיות. לא הבנתי את שאלתך......... דבוש

בובות כפפה? מתאימות לכל גודל יד?

ובובות מוט? מה את עושה איתם? איך מעבירים סיפור עם בובות מוט? האם את עובדת עם מבוגרים ממש? אודה על כל עזרה.

אני אישית לא ניסיתי לעבוד בהפעלת

בובות- לא לבד ולא עם ילדים/אנשים עם או בלי מוגבלויות. אני רק מעצבת ובונה בובות. לכן קשה לי לענות על שאלתך. הידע היחיד שיש לי בתחום הוא בעקבות זה שאמא שלי היתה מורה לחינוך מיוחד שנים רבות והמושגים האלה של מוטוריקה עדינה/גסה והדרך לפתח אותה עלו הרבה בבית. יש לשער שבובת פה (מכניסים את היד לפה שנפתח ונסגר)תהיה נוחה יותר להפעלה מאשר בובת כפפה (בה היד מפעילה את הראש והידיים). ובובת מוט מהסוג הפרימיטיבי (מופעלת מלמטה ע"י אחיזת מוט עליו "מולבשת" הבובה, ועוד מוט מפעיל יד אחת או שתיים. בלי חלקי פנים זזים) תהיה עוד יותר נוחה להפעלה. רק שלא תהיה כבדה מדי.

תפוז קפוא ולכולם המון תודה

אני מספרת הרבה עם בובות כפפה ואצבע לילדים , הייתי רוצה לשלב גם מבוגרים, ושלא יראה ילדותי.

שחרזדה ערב טוב.......

אני עובדת עם בובת מקל הכוונה למקל נעוץ מאחורי ראש הבובה .ביד ימין אני מניעה את הראש וביד שמאל מניעה את היד... לפרפר אני לרוב מחברת טבעת בגחון ואני מניעה אותו בעזרת היד......אני מפעילה תאטרוני סיפור והצגות שחקן עם בובות בפני מבוגרים [עם פיגור קל ]. הם מאוד אוהבים לצפות בבובות גדולות פחות מלל ומוסיקה קצבית דרבוקות ועוד... כמובן שאני נגשת לכל אחד ואחד כדי שיוכלו ללטף ולמשש את הבובה .. ברגע שאת מפעילה בפני מבוגרים את היא הקובעת אם הבובה ילדותית או שהיא כאן כדי להעביר מסר מסוים. ערב טוב דבוש

דבי, ראשית תודה לך ושאלה?

את מחברת מקלות לילדיים , ואז ביד אחד מחזיקה את המקל שנעוץ בראש, וביד שניה את הידיים? צריכה לנסות, עשינו זאת כשלמדתי , ת. בובות, אבל זה היה לפני 16 שנים. שולחת לך מסר..

אני לא מחברת לידיים מוטות אבל...

משתמשת במוט שנעוץ בראש .לדוגמא : זוהיא ג'ירפה משעת סיפור. יש לי בובות לשעות סיפור ובובות מושקעות יותר וגדולות יותר להצגת שחקן [תאטרון שולחן] ישנן גם בובות כפפה לתאטרון פרגוד ...עם תפאורה ומסך נפתח ופונפונים
.... כמובן שלכל סיפור או הצגה יש את הבובות הספציפיות לעולםאין לערבב בובות בהצגות!! לכל בובה שאני מכינה יש את האופי שלה והקול שמותאם לה לפי צורתה. [בתחילת דרכי בתחום הייתי מכינה ליין של בובות ומעבירה מסיפור לסיפור ומה שקרה מדיי פעם התבלבלתי בשם הבובה או שיותר גרוע הקול השתנה כמה פעמים
איך אמר אילן? מניסיון לומדים......צודק!! לא תנסי לא תלמדי מה נוח ומה לא! תעשי חזרות מול מראה ....לי זה עוזר גם לצלם בוידאו ולהביט על עצמך מזוית שונה. בהצלחה דבוש

למעלה