שלום לכם
שאלה קטנה בקשר לדרור

קרןPUNCH

New member
שלום לכם../images/Emo13.gif שאלה קטנה בקשר לדרור

אני לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון לשאול את השאלה שלי-אבל בגלל שזה פורום "ציפורים" אנסה בכל זאת
יש לכם אולי מידע לגבי הדרור ביחס לטמפ' וללחות אויר? כלומר, האם הדרור אוהב/פעיל יותר בטמפ נמוכה או גבוהה ,ובלחות אויר נמוכה או גבוהה. מקווה שתבינו את השאלה שלי..כי הניסוח לא משהו
בכל מקרה אני מקווה גם שתוכלו לעזור לי כי לא מצאתי מידע בשום מקום אחר
בתודה

insomni

New member
מיותרזה להגיב בפדגוגיות...ובכל זאת.

דרו הבית היא ציפור סתגלנית, שבחרה בנישה אקולוגית סמוכה למגורי אדם, להבדיל מציפורים רבות ששעות פעילותן די קבועות וניתן בפירוש להגיד עליהן שבשעות הבוקר המוקדמות, ובשעות אחה"צ המאוחרות פעילותן רבה יותר מבשעות החום, דרורי בית פעילים לאורך כל שעות האור, ללא הבדל ניכר אלא במקרים קיצוניים (עומס חום ניכר או ימים של קור קיצוני). רבים מהם אף גילו את הקסם של מתחמים סגורים אנושיים ובתי עסק גדולים סובלים רבות מבעיה של דרורים (בעיקר סופרים, קניונים ובתי מלון) לא ידוע לי על ציפורים המושפעות מרמות לחות שונות (שוב ללא התייחסות למיקרי קצה).

קרןPUNCH

New member
מה זאת אומרת לא?../images/Emo10.gif

איזה תנאים היצור הזה אוהב לכל הרוחות?

בעלי דם חם

צפורים ויונקים מושפעים פחות מהטמפרטורה החיצונית. בקיץ כל הצפורים פעילות יותר בשעות הקרירות: בוקר וערב, בחורף הן פעילות פחות כשיש טמפרטורה קיצונית, כשיש שלג הן יצטפו בנוצות כדי להתחמם (ממש כמונו, אבל צפור חייבת לחפש אוכל מדי יום). לגבי הלחות, זה מקום מעניין למחקר. לא ידוע לי על מחקר שעסק בהשפעה של הלחות היחסית באוויר על צפורים.

למעלה