שלום לכם

שלום לכם../images/Emo13.gif

החלה ההרשמה אצלנו בבית ספר למסע לפולין.. אני לא בא לפגוע או משהו אבל עושים שם עוד משהו חוץ מלבכות כל היום? יש גם זמן חופשי וכל זה? אמרו לנו שזה עולה בין 650$ ל-1050$.. סביר להניח שזה יהיה יותר לכיוון ה1000$.. כסף זה לא הבעיה אין לי בעיה כספית, ומבחינתי ההורים מרשים לי אבל אני זה שמתלבט.. אז מה אתם אומרים לצאת? לא לצאת? תודה מראש
ושוב אני לא בא לפגוע או משהו..

ה י י ל ה

New member
אין מה להתלבט.....

קודם כל אתה בתור עצמך מחליט לבכות או לבכות ולא בוכה כי כולם עושים את זה.

לבכות זה היה סתם בשביל להדגים..

הרי זה לא נחשב טיול, זה נחשב יותר למסע לא? והמסע מיועד אך ורק למה שהיה בשואה ולא שום דבר חוץ מזה?

טיפקסית

New member
על המסע

ראשית תן לי להעמיד אותך על טעותך-המסע אינו מיועד רק למה שהיה בשואה,ישנו גם זמן חופשי [שם שווקים,פה מסעדה או שתיים,קצת הופעות פולקלור באמצע] המסע אינו נחשב לטיול,והוא אכן מסע,הן פיזי והן מנטאלי-נפשי. באם אתה מרגיש שיש לך את הכוחות,ומעניין אותך נושא ספציפי זה או אחר ניתן לעסוק בו גם בתהליך ההכנה, וגם כחלק מהמסע עצמו. לבכות או לא לבכות זו הרגשה אישית של כל אחד ,והתמודדות אישית של כל אחד ואחת שבוחרים לצאת למסע הזה,כל אחד מתחבר למקום אחר ולמשהו אחר,כל אחד לוקח איתו משהו אחר. יש כאלה שיותר מתחברים למקומות,ויש כאלה שפחות,ואתה לא צריך להתבייש לבכות,להיפך. המסע נעשה במשלחת והרבה מזה מיועד גם כדי לשמור על הסדר אבל בעיקר כדי שתוכלו להתמודד גם ביחד,באופן אישי והן כקבוצה,באופן קבוצתי,שתהוו תמיכה אחד לשני. במסע מבחינתי איך שאני רואה אותו היום בחשיבה של שנה וחצי לאחור,יש משהו מאוד מרגש ומעצים,ומצד שני הוא לא פשוט,אבל לדעתי כל אחד שמרגיש את עצמו מתאים לעמוד בחוויה הזו [עד כמה שניתן לקרוא לזה חוויה]-שייצא.

לדעתי

כדי לך לצאת. מה שעושים כל היום לפי מה שאמרת "לבכות כל היום" זה בכלל לא נכון כי יש את הצחוקים באוטובוס ,את הצחוקים עם החברה במלון,הזמנים החופשיים לטייל עם החברה מדי פעם בחנויות,בקניון,אתה מכיר חברים חדשים ממשלחות שונות כאשר אתם נמצאים באותו מלון וכדומה. ולגבי מה שטיפקסית אמרה היא צודקת בכל מילה

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif וולקאם ../images/Emo9.gif../images/Emo218.gif../images/Emo221.gif

כן, לצאת. אין המון זמן חופשי, אבל יש..קצת. קח בחשבון בעיה של אבטחה והמון שב"כניקים

זהו.. שמעתי על זה שיש אבטחה כבדה,

ושאם עושים משהו לא במקום גם חוטפים על זה.. אז מה זה אומר בדיוק, אל הבנתי? ותודה רבה לכולכם יקח לי קצת זמן להגיע להחלטה..

לבכות? ../images/Emo194.gif

תראה, מאוד קשה לבכות שם, לבכות ברמות ממש קשות כי אתה נמצא בתוך זה, והראש עדיין לא מבין כ"כ את מה שהולך מסביב. אני זוכרת את המסע לפולין מעבר למסע מאוד מאוד משמעותי בחיים שלי, כזכרון טוב גם, מעבר לדברים הפחות נעימים שראינו, לי אישית היה מסע ממש מדהים, עם חברים נהדרים ורוב הזמן צחקנו ונהננו ובאמת הצלחנו לאזן בין העצב והדברים הקשים שראינו במשך כל היום לבין ההומור אח"כ בלילה.

onix 88

New member
טוב תשמע

קצת קשה לי לשמוע אותך מדבר ככה, "מה רק בוכים שם? יש זמן חופשי". תראה, העקרון של המסע הזה הוא לא רק לבכות כל היום, המטרה של המסע היא לבקר באותם מקומות שהתבצעה בהם השואה ביהודים, לראות, לחוות את זה, להרגיש, ואני יודע שמה שאני אומר נשמע קיטשי אבל זה באמת ככה. זאת חוויה של פעם בחיים, ספק אם יצא לך לחוות את זה שוב אי פעם. וכן, יש זמן חופשי, לפחות פעמיים- שלוש במהלך המסע, אם זה בכיכר בקרקוב, בעיר העתיקה בוארשה או בקניון כלשהו. אני מבין שעכשיו אתה לא ממש מבין, אבל אני בטוח שתבין את מה שאני אומר כשתחזור. ואל תדאג, במסע הזה יש המוון כיף והמון צחוק למרות שכן, זה גם עצוב.

למעלה