שלום לכם

שלום לכם ../images/Emo140.gif

סבתא שלי בת 70 פלוס סובלת מבעיות בזכרון, ומצבה מחמיר בזמן האחרון. היא מטופלת ע"י פסיכיאטר שלא קבע בוודאות שמדובר באלצהיימר אבל היא מוגדרת כחולה באלצהיימר מבחינת קופ"ח. היא ואנחנו מחפשים עבורה מקום דיור (דיור מוגן/בית אבות) ברמה גבוהה רצוי באיזור השרון. שאלתי היא: רוב המקומות ברמה גבוהה מוגדרים כדיור מוגן ומיועדים רק לעצמאיים לחלוטין, ולכן זה לא מתאים עבורה ומן הסתם גם לא תתקבל בשל ההגדרה של קופ"ח. האם יש מקום שמתאים לאנשים חצי-עצמאיים (לא יודעת איך להגדיר את זה בדיוק) עם השגחה צמודה - מקום ברמה גבוהה ? תודה מראש.

אירילה

New member
ברוכה הבאה לפורום דניאל ../images/Emo140.gif

הרשי לי נא לפתוח בשאלה, האם סבתך עברה אבחון במרפאת זיכרון לשם קביעה שאכן היא חולה באלצהיימר? לדבריך, הפסיכיאטר המטפל לא קבע בוודאות ובקופ"ח היא מוגדרת כחולת אלצהיימר ,פשר הדברים לא מובן לי. ישנה מרפאת אבחון מצויינת בבי"ח איכילוב ,אולי כדאי שתפנו לשם לצורך אבחון מדוייק. בנושא מקום דיור ,עליך לדעת שהמקום שבו סבתך צריך להיות בו, הוא לא בית אבות רגיל אלא מוסד לתשושי נפש המותאם בצרכיו לחולי אלצהיימר כולל הטיפול המקצועי מצוות המיומן לכך. כאן בפורום תוכלי להעזר בניסיונם הרב של הגולשים בטיפול בחולה. שיהיה לכם רק טוב גרשון

מני בר

New member
דניאל

לדיור מוגן לא תתקבל רק עם עובד זר. כן יש אפשרות כזאת וזו עלות די גבוהה. יש היום דיור תומך בחלק מבתי הדיור המוגן ושם יש אכן השגחה. המקומות האלה מותאמים יותר לתשושים ולא לתשושי נפש יותר בגלל הקושי להשגיח על אדם שבורח(ו"דימנטים מתהלכים" עושים זאת). אין מקום עדין למוסד לתשושי נפש כי אני מבין שהיר בשלב התחלתי וכדאי "לשמור אותה למעלה". יש דיור מוגן בעד 120 עם דיור תומך ופרותאה בכפר

תודה מני

עזרת לי מאד. לא ידעתי שיש אפשרות להתקבל לדיור מוגן עם עובד זר/דיור תומך. כסף זו לא הבעיה כרגע, אנחנו מחפשים את הפתרון הטוב ביותר, ומוסד לתשושי נפש הוא ממש לא המקום המתאים לסבתי כרגע. אנחנו נבדוק את הנושא, תודה.

מני בר

New member
היי דניאל

שמח שעזרתי. לא כל דיור מוגן ארוך לכך. המקומות שציינתי הם כן. לדעתי בקרוב בכל דיור מוגן תוקם מחלקה של דיור תומך לאנשים שמתקשים לגמרי לבד אם בגלל ליקוי בזכרון ואם בגלל קושי בהליכה וכו. מותר לשאול למה לא חשבתם על פתרון של עובדת זרה בבית?

דווקא שקלנו מאד בחיוב את הפתרון

אבל סבתא שלי לא מעוניינת, היא רוצה לעבור למקום מגורים עם חוגים, פעילויות ואנשים בגילה.

מני בר

New member
אוקיי

יש שם הפעלה אכן גם בבוקר וגם אחר הצהרים. מצד שני להשאר בבית עם מטפלת ולשלב מועדון יום לקשיש זו גם גישה. בת כמה סבתא?

מני בר

New member
הבנתי

בגילאים יחסית מבוגרים המחלה מתפתחת לאט יותר..מאשר בגיל60-70 למשל... את קשורה אליה,נשמע כך. עד עכשיו היא היתה עצמאית ולבד? ממתי החלו בעיות הזכרון?

היא עדיין עצמאית ולבד

אבל בגלל שבזמן האחרון מצבה הדרדר אנחנו מעדיפים לשנות זאת כך שלא תהיה יותר לבד. בעיות הזכרון התחילו לא מאתמול או שלשום, אבל רק בזמן האחרון זה החמיר. הבעיה היא שהיא רגילה להיות עצמאית ולא רוצה להיות תלויה באף אחד.

מני בר

New member
אז תלכו עם הרצון שלה

השאלה אם השיפוט שלה עדין תקין. לפעמים בתוך המשפחה קשה לנו לראות את השינוי.להרבה קשישים קשה לקבל את המצב שהם כבר לא עצמאים.

תודה גרשון

אז אני מתקנת את דברי: סבתי אכן הוגדרה ע"י פסיכיאטר כסובלת מאלצהיימר, אך מדובר בשלב התחלתי ולא מתקדם של המחלה. היא ממש לא נכנסת (נכון לעכשיו) לקטגוריה של "תשושי נפש".

למעלה