שלום לכם

shiRa A a A

New member
שלום לכם ../images/Emo9.gif

כבר ביקרתי בזמנו בפורום זכויות ו... ואני חייבת לחלוק את תסכולי, במחילה מכם
אני משלימה בגרויות עכשיו שפספסתי בגלל בעיה בריאותית. כבר שלוש שנים וחצי בערך שלא למדתי. הצלחתי לעבור את הבחינה בחיבור כי אין מה ללמוד. את הבחינה בספרות אני חושבת שעברתי ואפילו יפה בזכות כשרון בלבול השכל שניחנתי בו. את הבחינה בהיסטוריה.... לא הצלחתי ללמוד בכלל. ומה שכן למדתי לא נקלט להוציא כמה עמודים ראשונים מהחומר. לצערי בניתי על כך שחלק מסויים לא יופיע ושגיתי... אבל הצלחתי לאלתר, המצב פוסט מלחמה בכל מדינה הוא די דומה
בכל אופן כל השבוע האחרון הייתי מעט לחוצה ועדיין לא הצלחתי להתיישב ללמוד ואכלתי כמו משיגענה, ממש כאילו חשבתי את הרעב של היהודים במחנות... וגם בבוקר הבחינה (אתמול) הייתי מאוד לחוצה. ההורים שלי המליצו על טיפות הומאופטיות להרגיעני ושתיתי מעט מהן. עודי לחוצה שוקלת לותר על חווית הבחינה. כשדף השאלון היה מונח לפניי עדיין חשבתי להחזיר את המחברת ריקה ולטוס משם. נשארתי וכתבתי את הבחינה, ויתרתי על הקראת השאלון שאני זכאית לו ו"סיימתי" חצי שעה לפני הזמן שנקבע לסוף הבחינה (אפילו בתוספת הזמן לא השתמשתי). כשתיי דקות לאחר מכן בבית מעבר לכביש אצל סבתא סיפרתי לה על השאלות ועל השאלה האחת שידעתי את התשובה בע"פ (אולי השאלה היחידה למרות שהצלחתי להנדס תשובות לא רעות בכלל) ואז אני מבינה שאני לא זוכרת את עצמי רושמת את התשובה... פפפאאאף... הלכו 25 נקודות והמבחן מוגדר מבחינתי ככשלון ואאלץ לעבור אותו בשנית. אגב יש לי ADD ובעיית ארגון בעיקר במרחב הזמן. סליחה שאני באה ו...
אבל לא נורא אני בטוחה שתסלחו לי? זהו פרקתי מעליי את התסכול, פני אל העתיד! נכון?
נ.ב. סופ"ש נהדר לכול שוכני ומבקרי הפורום!

יונה שו

New member
פפפאאאף....

כל כך מובן התסכול אליו הגעת, במיוחד כשאת יודעת את הקושי להצליח בבחינות, ונראה לך שהנה, משהו כבר הצלחת.... פפפאאאף... לא עשית אותו. אפילו מובן שירגיז, ויגרום לדמעות... האופטימיות שלך כל כך רבה, ההרגשה שאת משדרת : למרות הקושי נוע תנוע... מעוררת התפעלות... ופניך אל השמש הזורחת כל בוקר מחדש. הגעת לכאן, פרקת את התסכול, נראה לי מקום הולם לעשות זאת, ותוכלי להמשיך, לטעמי לפחות. אני מוכנה להקשיב גם לשמחות גם לבכי, גם להתלבטות, וגם אם יש צורך לעזור באסטרטגיות מתאימות. שיהיה בהצלחה לך בהמשך...

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

גם אני התרשמתי שהאופטימיות שלך ומהיכולת שלך לא להכנע ללחצים. למרות שלא ידעת את כל החומר לבחינה ניגשת ועשית כמיטב יכולתך. עצה קטנה שאני יכולה לעוץ לך - למבחן הבא - שתסמני מראש את השאלות שאת חושבת שתוכלי לענות עליהן ואז תתחילי לענות, בסוף המבחן תבדקי אם אכן ענית על כולן. את פשוט נגת בפזיזות (מה שמאפיין add/ADHD ) וכדי להתגבר על המכשלה הזו עלייך ליצור לעצמך כמה "פטנטים". ושיהיה בהצלחה להבא!

נחמד שבאת, אל תתנצלי. נסיבות בואך

פחות משמחות אבל בשביל זה אנחנו כאן. בעולם מושלם לא היה לנו מקום. עצתי הראשונה לך היא להמתין לתוצאות הבחינה הרישמיות ולא לתכנן תוכניות על פי תוצאות משוארות. נראה לי שהייתה לך עונת בחינות בכלל לא רעה בהתחשב בעובדה שלא למדת שנים אחדות. במקרה הכי גרוע, תשלימי בגרויות. יתכן שלא תצטרכי לעשות זאת. תלוי מה את מתכננת לעשות עם הבגרות. אף אחד לא אוהב להפסיד נקודות במבחן בלא הצדקה, או לחשוד שהפסדת. זה מאוד לא נעים. אבל יש מקום לאופטימיות.

למעלה