בוקר טוב לכולכם
רגע למה בוקר טוב? כי כמו שאמרתי מקודם, אני כאן למטה. באוסטרליה. ואצלנו עכשיו בוקר בהחלט. הקשר שלי לפינק פלויד? הממ... כמו רובכם אני חושב. מעריך מוסיקה טובה, בייחוד סוף ה-60 ותחילת ה-70. מיותר לציין שהפלויד כלהקה מיוחדים במינם. ידוע שאנגליה זה כור היתוך לגאונות. מכיר אותם.... WYWH היה הראשון שקניתי לפני בערך 12 שנים, לאחר שנחשפתי לדארק סייד אצל חבר בצבא. ומאז כמעט כל הדיסקים שלהם איתי. מה אני אוהב.... שאלה לא פשוטה. זה השתנה לאורך השנים, אני חושב בהתאם לתקופות שעברתי בחיים. מוסיקה, לטעמי, זה כמו פסקול לחיים. מבחינת אלבומים נטו, Atom Heart Mother Meddle Dark Side Of The Moon Wish You Were Here Animals The Wall The Final Cut מבחינת קטעים ספציפיים, "Storm Signal" (חלק 3) ו- "Celestial Voices" (חלק 4) מתוך הביצוע ל-"A Saucerful of Secrets" באלבום Ummagumma. Set the Controls for the Heart of the Sun בפומפי או כל מקום כמעט Atom Heart Mother מתוך אותו אלבום כמובן. Echoes אלבום או בפומפי Welcome to the Machine Dogs In The Flesh Hey You Nobody Home Comfortably Numb The Fletcher Memorial Home The Final Cut ויש עוד כמה. את הדארק סייד אני לא יכול להפריד לבודדים למשל. את הפייפר משום מה, ויסלחו לי מכובדי הפורום, אני בקושי מסוגל לסבול. אם כבר אני בהחלט מעדיף את הסרג'נט פפר שעולה עליו בכמויות כבדות. מה עוד אומר? טוב בטח בכלל תסקלו אותי באבנים על זה, אבל שני האלבומים של הפלויד בלי ווטרס זה ממש לא פינק פלויד. טוב שהגעתי עד אוסטרליה, אהה? לא תיתפסו אותי
לטעמי, ווטרס כבר הספיק לשכוח את מה שגילמור לא ידע לעולם. אבל זה רק אני. אחד האלבומים הכי מרתקים ואיכותיים, לטעמי, שנעשו מאז ה-23 למרץ 1983 זה האלבום המדהים Amused to Death של ווטרס. זה אלבום רציני בקליבר של הפלויד. גם האחרון של גילמור (אלבום טוב, נטו) לא מתקרב אפילו חצי דרך לווטרס. אגב, אני בטוח שלא הרשתם לעצמכם לפספס את ההופעה בישראל שנה שעברה. אני לא הייתי בארץ. חשבתי שפיספסתי בגדול. אבל בתחילת ינואר הגיע הסיבוב לאוסטרליה, וראיתי את אותו כאן בסידני. אין לי מה לומר על ההופעה כאן. המילים לא יתארו כלום. היכל סגור (לא פתוח כמו שהבנתי בנווה שלום), סאונד שאתם לא יכולים לדמיין אפילו, חשכה מוחלטת. ואז הירח מופיע בענק. חוויה אינטימית ממדרגה ראשונה. תאמינו לי, אתם לא רוצים לדעת כמה שילמתי כרטיס. אני אחפש ואעלה כאן קצת תמונות בהמשך. לילה טוב מסידני לבינתיים.