שלום לכם

shokolate

New member
שלום לכם

חדשה אצלכם. אפשר כבר לשאול שאלות? 1. יש לי מתכון לחזה עוף ממולא שכתוב 600 גר', כמה חתיכות חזה עוף זה נראה לכם? 2. מעולם לא הכנתי עוגה או עוגיות ונורא בא לי להכין עוגה פשוטה וקלה לשבת, בלי מצרכים מפוצצים, אלא משהו סטנדטי, בלי הקצפות וקיפולי חלבון וחלמון וכד' (זה נשמע לי ממש מלחיץ). דרך אגב יש לי רק מקסר יד.
 

שחמטית

New member
ראשית ברוכה הבאה, שנית עוגת כושי מהירה וקלה:

4 ביצים 2 וחצי כוסות סוכר 1 כפית תמצית וניל 1 כוס שמן 1 כף דבש 1 כוס קקאו 3 כוסות קמח 2 כפיות סודה לשתיה 1/2 כפית מלח לערבב הכל יחד- אם את עושה זאת ביד תערבבי נפרד את התערובות היבש והרטוב ואח"כ תחברי בינהם- למניעת גושים. לשפוך לתבנית לאפות 10 דק' על חום גבוה ולהוריד את החום לעוד כ-15-20 דק' או עד שהקיסם יוצא יבש מהעוגה. בהצלחה לגבי החזה עוף עדיף לעשות לפי כמות האנשים כך כמות השניצלים.
 

שחמטית

New member
אוי ואבוי, אני מקווה שעדיין לא הכנת את העוגה

אני שוכבת לי עכשיו במיטה ונזכרת שכתבתי לך את המתכון ופתאום נזכרתי שלא כתבתי שצריך להוסיף 2 כפיות קפה נמס מעורבבות ב-2 כוסות מים פושרים. איתך הסליחה.. ובהצלחה
 

הרברונן

New member
מתכון: עוגת שוקולד קלי קלות

בקערה מערבבים היטב: 1 כוס קמח תופח 1 כוס אבקת שוקולית 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 4 ביצים חצי קרטון ריץ' להקצפה, כמו שהוא, לא מוקצף כשהבלילה אחידה, יוצקים לתבנית משומנת ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות עד שקיסם הננעץ באמצע יוצא יבש. בערך 45-50 דקות ולעתים קצת יותר. כשהיא בטמפרטורת החדר, יוצקים מעל רוטב שוקולד אותו מכינים כך: את חצי הריץ' מחממים עד שמתחילות בועות מהצד שמים חפיסת שוקולד מריר שבורה מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס והמרקם חלק יוצקים מעל וממתינים להתקרשות קערה, מטרפה, תבנית משומנת, סיר קטן. זה כל מה שהשתמשנו בו, ללא הקצפות מצוין כעוגת יומולדת כל טוב ושבת שלום, רונן
 

יוכי68

New member
ברוכה הבאה ובכיף נענה.....

עוגת מייפל פשוטה וטעימה/ אפשר להחליף את המייפל בסילאן. עוגת מייפל (הביאה - איילת) מרכיבים: 3 ביצים 3 סוכר וניל 1 שמנת חמוצה (לפרווה - אני, יוכי - מחליפה בכוס מיץ תפוזים) 1.25 כוס קמח תופח 1.25 כוס סוכר חצי כוס שמן סירופ מייפל ציפוי: קינמון פקאו קצוץ אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים, לשפוך את התערובת לתבניות משומנות. לפזר קינמון ואגוזי פקאן קצוצים. בתנור חום בינוני 30 דקות או עד שקיסם ננעץ יוצא נקי. בעודה רותחת לשפוך בנדיבות סירופ מייפל. חשוב לא לבחוש יותר מידי ולא לאפות יותר מידי.......בהצלחה, יוכי
 

shokolate

New member
שאלה לגבי סילאן

הבנתי שזה דבש תמרים, נכון? איך קונים את זה, בצנצנת? איפה אני מוצאת בסופר, ליד הריבות? אף פעם לא נתקלתי
 
סילאן=דבש תמרים

אפשר למצוא בקלות לייד צנצנות הדבש, שוקולד קיבות כו'... בהצלחה:)
 
עוגה שחבל על הזמן

מוצרים: תבנית מלבנית תחתית- 1 כוס פירורי פטיבר 4 כפות מרגרינה מומסת מילוי- 2 חבילות גבינה לבנה 5% או 9% 1 כוס שמנת 9% (לא מתוקה) 2\1 כוס סוכר 2 ביצים 1כפית וניל 2 כפות קמח ציפוי- 1 כוס שמנת 9% (לא מתוקה) 1 כף סוכר 1 כפית וניל 1 כפית הוראות הכנה: 1)לערבב את חומרי התחתית ולהניח אותם בתבנית 2) לערבב את חומרי המילוי ולהניח מעל התחתית 3)לאפות בחום של 180º ל20 דקות 4)לערבב את חומרי הציפוי ולמרוח על העוגה 5)לאפות בחום של 250º ל5 דקות 6) להניח במקרר ולחכות שהעוגה תתקרר בתיאבון
 
למעלה