שלום לכם

מורן2345

New member
שלום לכם

הגעתי לכאן במקרה ויש לי שאלה- אני צימחונית מזה שנים (מטעמי מצפון) וחיה בעיקר על שניצלים של טבעול כתחליף לבשר לצד האורז/ פתיתים וכ'ו. אני מעדיפה שלא לאכול הרבה טבעול כי זה משומר מאוד (למרות שזה ממש טעים) יש למישהו פתרונות אלרנטיביים? שמעתי שיש משהו דומה לטבעול רק יותר בריא? אמא שלי תזונאית כך שהאוכל מלא בדברים בריאים (אורז מלא וכ'ו) אבל במה אני יכולה להחליף את השניצל טבעול שלי? תודה מראש.. :)
 

d a p h n a

New member
כמו אנשים רבים שנעשים צמחונים

יש לך בעיה בתפיסה של איך נראית ארוחה. אנשים רבים שמגיעים מבתים אוכלי בשר רגילים לחשוב על ארוחה כ"בשר ותוספת", ואז כשהם נהיים צמחונים במקרה הרע הם פשוט מוותרים על הבשר ואז לא מקבלים מספיק חלבון, או במקרה היותר טוב עושים מה שאת אומרת "טבעול כתחליף לבשר לצד האורז". אבל הפתרון לתזונה צמחונית טובה הוא אחר לגמרי. נסי לחשוב מחוץ למסגרת של ארוחה של "תחליף בשר + תוספת". לא שמדי פעם אי אפשר לאכול שניצל טבעול עם פתיתים. זה בסדר, אבל זה לא הבסיס הנכון לתזונה צמחונית מגוונת לאורז זמן. במקום זה, נסי לחשוב על כל התבשילים והמאכלים שאפשר להכין מכל המזונות שיש בעולם מלבד בשר, ובמיוחד נסי לחשוב על תבשילים שמשלבים בתוכם את החלבון והתוספת. דברים כמו מגד'רה, אורז עם גרגירי חומוס או שעועית, מוקפץ עם טופו, פשטידות (אם את אוכלת ביצים/מוצרי חלב), וכו' וכו'. במקום לבנות את הארוחה שלך כל הזמן על תוספת פחממתית וטבעול, נסי לבנות את הארוחה שלך על מאכל צמחוני שכולל בתוכו מקור חלבון (קטניות, סויה, או אם את אוכלת אותם אז ביצים ו/או מוצרי חלב), ירקות, ואפשר גם משהו פחמימתי (אורז, אטריות, תירס, תפוח אדמה וכו'). שימי לידו סלט ירקות ויש לך ארוחה צמחונית מלאה, שלא מבוססת על העקרון של "בשר + תוספת".
 

מורן2345

New member
היי :)

תודה על ההתייחסות. בכול אופן הבית שלי לא ממש בית של אכלני בשר.. אמא ואחות צימחוניות, אבא אוכל פעם בשנה בשר וגם אחי ככה. העניין הוא שאני רגילה לאכול בצורה כזו מלבד זאת, שמעתי שיש משהו בסגנון הטבעול רק טבעי יותר. אמא שלי מכינה המון מג'דרה, מרקים, ירקות מאודים, מוקפץ עם טופו, שעועית, פשטידות וכ'ו. יש 2 בעיות- אני בדרך לטבעונות כך שמוצרים עם חלב פחות באים בחשבון ובנוסף ממש ממש ממש קשה לי לוותר על הטבעול :/
 

d a p h n a

New member
תראי, אני לא חושבת שצריך לגמרי לוותר

על הטבעול. גם אני אוכלת לא מעט מוצרים דמויי טבעול. אבל הרעיון הוא פשוט לגוון את האכילה. לא רק בגלל שטבעול הוא מאוד מעובד, אלא כדי לתת לגוף ולנפש חלבון מכל מיני מקומות ולא רק מסויה. כלומר לא שכל ארוחה או כמעט כל ארוחה תהיה מבוססת על טבעול + תוספת פחממתית, אלא רק חלק מהארוחות. לגבי הטבעונות, אכן היעדר מוצרי החלב והביצים מגביל קצת את המבחר שלך, אבל כל הקטניות למינהן עדיין יוכלו להמשיך לשמש אותך.
 

לקשמי

New member
אגב, לגבי טבעול וטבעונות

מוצרי טבעול (לפחות ברובם) מכילים ביצים. כך שאם את שוקלת טבעונות סביר להניח שתרצי לוותר גם על הטבעול, ולו מהסיבה הזאת. בכל אופן, כפי שכבר נאמר, תזונה צמחונית או טבעונית לא חייבת להיות מבוססת על טבעול. אני למעשה לא זוכרת מתי הייתה הפעם האחרונה שאכלתי טבעול... שילוב של דגן עם קטניה (למשל מג'דרה) ומנה של ירקות מספקים בהחלט את מה שהגוף צריך ויכולים להיקרא ארוחה מלאה גם אם אין בה איזה "גוש" של שניצל או וואטאבר. ובכלל, כשעושים שינוי בתזונה שווה גם ללמוד לבשל ולהשקיע.
 

mm130

New member
"סוליות" סויה, פתיתי סויה ו"שווארמת סויה"

באים יבשים, אבל בתוספת מים חמים ותבלינים יכולים לצאת משהו-משהו. סייטן - ממש כמו בשר. מצוי במקררים בחנויות טבע. עשוי מחלבון חיטה.
 
למעלה