שלום לכם

שלום לכם

שמי עידן, בן 22 וחצי השתחררתי לפני יותר משנה מהצבא לאחר 3 שנים מלאות כלוחם.. השירות הצבאי היה קשה מנשוא וגרם לי סבל עצום... מחיר שבהחלט לא היה שווה לשלם בשביל הגאווה והכבוד שבשרות קרבי.. כיום, הפצעים כבר התאחו להם ולא נותר להם כל סימן.. עם זאת, מתוך תובנה וראייה בוגרת הגעתי למסקנה שהצבא אינו היה (ועודנו) מקום בשבילי.. כנראה מבנה האישיות שלי לא תואם את המסגרת הצבאית, לצערי אני כיום אינו צריך עוד להוכיח את עצמי לסביבה ואינני צריך עוד לצאת הביתה בגאווה שבתוכי אני מתייסר בכאב.. לכן אינני צריך לחזור למסגרת הצבאית כמילואימניק.. ה"בעיה" היא שאני אדם עובד,מתפקד ומקווה ללמוד שנה בהבאה באונ' בנוסף גם הכרתי כמה חברים מאז.. אנני צריך חוויה מתקנת ( כי מבחינתי הצבא לא יכול להיות חוויה מתקנת) ואינני מטופל בשום גורם לבריאות הנפש (כי אין לי צורך בכך..) לכן הצבא עלול לראות בי "מתחזה" כלומר-מחפש תירוצים בשביל לצאת מהצבא מה גם שכל גורם אזרחי דורש ממני אלפי שקלים בשביל חוות דעת-מדוע אני צריך להוציא אלפי שקלים מכספי שנצבר בעמל רב? מדוע הצבא מתקשה להבין שיש אנשים ("נורמלים" ו "רגילים") שפשוט אינם מתאימים לצבא??? מדוע אני צריך לעשות הצגות בשביל כך?? אשמח אם תפתרו לי את בעייתי

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שלום עידן

הבעיות שאתה מחלק איתנו מורכבות ומתסכלות . אנחנו מבינים שאתה מאוד רוצה להתמודד ולקבל עזרה שמתאימה למצבך ומסים לחשוב במה אפשר לנסות להושיט לך יד בחיפוש הזה.. בשלב הראשון אנחנו כאן כדי שתוכל להוסיף ולכתוב על הכול מה שמעיק עליך ממקום מקבל ובטוח אנחנו וחברי הפורום מקשיבים לך ומעונינים לנסות לשלוח לך קישורים לפורום מתאים שאולי יכול לסייע לך בזרמים שאולי נמצאים מתחת לפני השטח.... . מחכים לך פה ורוצים לשמוע עוד ....

Awolf

New member
תשובות לשאלות

מדוע אתה צריך להוציא אלפיי שקלים בשביל חוות דעת? מהסיבה הפשוטה שאתה לא מעוניין לעשות מילואים. אתה כבר לא ילד ואני מאמין שאם הזמן הבנת שהעולם הוא לא אידאלי, יש בו הרבה בעיות ואני מניח שגם הספקת להבין שכסף יכול לפתור הרבה מן הבעיות הללו. מדוע הצבא מתקשה להבין שיש אנשים ("נורמלים" ו "רגילים") שפשוט אינם מתאימים לצבא??? מה זאת אומרת לא מתאימים? בעצם כל מי שלא רוצה להיות בצבא הוא לא מתאים בצורה מסוימת, אם זה היה תלוי באנשים אם ללכת לצבא או לא סביר להניח שאולי 1 מ10 אשכרא היה עושה שירות צבאי מלא. על כן המערכת משתמשת בכפייה, זאת שיטה יעילה למדיי שמעדיפה את צרכיי המערכת על הפרט. וכן מי שסובל בסופו של דבר הוא הפרט. מדוע אני צריך לעשות הצגות בשביל כך?? לצערך הרב בין אתה רוצה או לא אתה מחויב לשירות מילואים, זהו החוק ואם אתה עובר עליו אתה מוגדר כסוג של עבריין. עכשיו הסיבה שצריך לעשות הצגות הוא כדיי להוכיח למערכת שאת בלתי מועיל ולא מסוגל לתרום. מה שהופך אותך לנטל וכזה למערכת אין צורך בך והם פוטרים אותך מן השירות. האמת אולי לא כל כך נעימה אך זה המצב, אפשר לקבל אותו כמו שהוא או לבכות שזה לא פייר.

הבהרות

1. בקשר לחוות דעת- הפסיכאטר אמר שאני נדרש לשלם 10,000 שקל בשביל חוות דעת אבל כ"שוחד חוקי" במקום ישר לשלם לו 10,000 שקלים ולקבל חוות דעת הוא עושה לי סדרת "בדיקות" שאין כל קשר בניהם לבין המקרה שלי (בפועל הוא לא צריך יותר מ3-4 פגישות ואולי מבדק או שניים) במילים אחרות גניבה לאור היום. אנני מתכוון לשלם שוחד לפסיכיאטר בשביל לצאת מהצבא. לגטימי? 2. מה זה לא מתאים לצבא? אז בוא אני אגיד לך- בצבא עברתי התעללות נפשית קשה מחיילים (רובם ממעד סוציו אקונומי נמוך) התעללות מסיבית ובלתי פוסקת אני התסדרתי איתם דווקא אבל הם לא הסתדרו איתי!!. היות והצבא הינו "כור היתוך" וגם במילואים יהיו איתי אנשים כאלו -המסקנה היא אחת-אנני מתאים למסגרת הצבאית. נכון גם באזרחות ישנם כאלו אנשים- אך אף אחד לא יכריח אותך לישון, לאכול ואף לסכן את חייך איתם!! אתם לא מסתדרים? כל אחד יחייה את חיו בנפרד עם חבריו ומכריו.. 3. נכון ישנם הרבה אנשים שעושים הצגות לקב"ן בשביל לצאת מהצבא. אם זאת ישנם אנשים רבים ובניהם אני (מהסיבות שהזכרו לעיל) שבאמת ובתמים אינם מתאימים למסגרת הצבאית. ולכן אין סיבה שישארו יום אחד בצבא האם הדברים הנ"ל נהירים לך?

תקשיב טוב

הפסיכיאטר הזה שהלכת אליו הוא שקרן בן שקרן ואני לא רוצה להשתמש במילים קשות אבל אל תחזור אליו. ברוך השם יש מספיק פסיכיאטרים דרך קופת החולים שתוכל ללכת אליהם, לספר את הסיפור האמיתי ולקבל המלצות גם לגבי הצבא.

אל תהייה בטוח שזה באמת המצב

היום כל רופא ידרוש על חוות דעת כמה אלפי שקלים...

למעלה