שלום לכם

Motty1

New member
שלום לכם

לפני כשנה הפקתי מספר דיסקים למחשב. ההסכם עם חברת ההפצה היה שהזכויות שייכות להם במשך שנה. את התשלום הם העבירו לי מידי חודש ע"י תלוש משכורת. כעת, הזכויות שייכות לי ואני יכול למכור את הדיסקים לבד לרשתות וכדו´. השאלה שלי איך הכי ישתלם לי לעבוד עם מס הכנסה? עוסק זעיר? עוסק מורשה? תודה!

mp1

New member
שלום לכם

יש לבדוק מה היקף ההכנסות הצפוי, ההוצאות וסוגן אופי המכירה ונפח עסקא ממוצע (אם ניתן הדבר). בהיקפים קטנים אין טעם להיכנס למעגל הנישומים העצמאים כי יש יותר כאב ראש שהוא הכרחי. בהיקפים גדולים יותר (והכל יחסי) יהיה כדאי להרשם כעוסק (להירשם כעוסק מורשה יש צורך בהיקף פעילות מינימלי שמשתנה מענף לענף אבל יש גם יתרונות). אם העסק צפוי להכניס הכנסות קטנות כדאי לנסות את "החשבונית של השכיר". מכל מקום, הייתי פונה ליועץ מס/רו"ח ומבקש יעוץ מפורט. בהצלחה משה

Motty1

New member
אני לא מעונין לעבוד בזה

רק לסגור עסקה עם שתיים שלוש רשתות שישווקו את הדיסקים שלי. הבעיה שאני צריך לתת להם חשבונית ולהפריש מס... וזהו. מה עושים?

mp1

New member
אני לא מעונין לעבוד בזה

לא ניתן לאכול עוגה ושגם תשאר שלמה. גש לרואה חשבון או יועץ מס ותקבל את העצה הטובה ביותר. ממש פשוט!

kerenor

New member
החשבונית של השכיר

מושג מאוד מעניין, מה זה? אני חשבונאית במקצועי, ומעולם לא שמעתי את המושג הזה? אז אשמח לקבל הסבר, תודה.

למעלה