שלום לכם..

nofaritrit

New member
שלום לכם..

שלום לכם אני מתאמנת בחדר כושר כבר 7 חודשים הורדתי 24 קילו ממשקל גופי . כעת אני 162 במשקל 54 , האזור ה"בעייתי " אצלי הוא הבטן. בחמישה חודשים הראשונים התאמנתי רק על מכשיר ההקרוס אימוני אינטרוולים ועשיתי קצת כפיפות בטן בחודשיים האחרונים הוספתי אימון אנאירובי בחדר כושר עם המכשירים. השאלות שלי: 1 איזה שיפור אני אמורה להרגיש כתוצאה מהעבודה על המכשירים בחדר כושר? אני עובדת כבר חודשיים 3 פעמים בשבוע ואני לא משתפרת במשקלים שאני מרימה בכלל למרות שאני כנראה עושה את זה כמו שצריך כי בקשתי מאחד המאמנים שיסתכל על הצורה שאני עובדת. 2 האם נשים בכלל אמורות להשתפר כתוצאה מהאימונים האלו? אני תמיד רואה את הגברים בחדר כושר משתפרים ונראה שהנשים תמיד נשארות על אותם משקלים. אני תמיד יודעת אם ישב גבר לפני על המכשיר או אישה לפי כמות המשקל וגובה הכסא. 3 האם יש יתרונות ספציפים לעבודה אנאירובית על מכשירים בחדר כושר או שאולי עדיף להחליף את האימונים לשיעורי עיצוב יוגה וכו'.. אולי זה מתאים רק לגברים? 4 האם אני אמורה לאכול יותר? אני עדיין במשטר דיאטטי ומפחיד אותי לשנות אותו כי אני לא רוצה להעלות במשקל. 5 כרגע אני די סובלת מהאימונים האלו, הם מתישים אותי, לא נעימים לי בגוף, לפעמים נתפסים לי שרירים כי אני מנסה להעלות עומסים (אך ללא הצלחה) הסיבה היחידה שאני ממשיכה איתם כי זאת דרך לשרוף קלוריות . אשמח לשמוע את דעתכם.
 

oridoron77

New member
שלום לך

כל הכבוד דבר ראשון. 1. אימון נכון במכשירי התנגדות לאורך תקופה (בגיבוי תזונה נכונה לאימונים הללו) יתנו לך: א. העלאת קצב חילוף החומרים בזמן מנוחה (משמע תשרפי יותר קלוריות). ב. העלאת טונוס (נוקשות) שרירי בכל קבוצות השרירים עליהם את עובדת. ג. שינוי אסטתי חזותי בגוף אשר יהיה חזק יותר, בעל יציבה נכונה יותר. ד. התחזקות, עלייה במשקלי עבודה. *האם קיבלת תוכנית אימונים מסודרת? אם לא, פני למדריך שיבנה לך. אם כן, נסי מדריך אחר. 2. נשים אמורות להשתפר בצורה יחסית כמו גברים. כמובן שהמשקלים שגבר יגיע אליו יהיו יותר גדולים, וזה תודות למבנה גנטי, ורקע הורמונלי. לעומת זאת, ההשתפרות קיימת אצל שתי המינים, והיא כן צריכה להיות מורגשת. לא מעט נשים שמתאמנות, אינן אוהבות לאתגר את עצמן בתרגילי ההתנגדות, מה שמסביר את זה שהן לא מתקדמות (נסי להשוות זאת לגבר שלא כ"כ אוהב אירובי ועולה לתת 15 דק' עבודה על מכשיר הקרוס בסוף האימון. הוא תמיד יראה כאחד שלא עושה יותר מידי, לעומת בחורה אקטיבית לידו שבאה לעבוד). גובה הכיסא אגב זה רק התאמה למבנה גוף. 3. חד וחלק לא, ראי יתרונות שרשמתי. וזה מתאים ל2 המינים באותה מידה, יש היגידו שאפילו נשים זקוקות לזה יותר. 4. העניין התזונתי הוא בעיה נפוצה אצל הרבה אנשים שאיבדו מהמשקל וחוששים לעלות ממנו חזרה. מה עושים? פועלים לפי הספר, ועובדים עם תזונאי\ת ספורט. איש מקצוע כזה יודע להעריך בצורה מאוד טובה את טיב העבודה שלך, כמה אנרגיה את מוציאה, ומה הדרישות שלך להתאוששות אחרי אימונים ותהליכי בנייה (כאלה שיאפשרו לך להשיג את היתרונות שרשמתי לך). 5. מקווה שתבחרי ללכת בדרך הקצרה והבטוחה יותר. בהצלחה אורי
 

nofaritrit

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת והמקצועית

אולי באמת במקומות שאני נתקעת אני צריכה עזרה מקצועית והשקעה בבריאות היא השקעה משתלמת בכל מובן ואופן. תודה רבה עזרת לי להגיע להחלטה.
 

alfi7

New member
רק תיקון קל...

לא רוצה לבאס.אך אם זאת,העלייה בקצב חילוף החומרים במנוחה (B.M,R) היא זניחה עד לא מהותית מבחינת ההוצאה הקלוריות היומית,אצל נשים יותר מגברים,בדגש על אלו שעברו את תקופת ההתבגרות (או שלא נוטלות משפרי ביצועים למיניהם)
 

nofaritrit

New member
תודה, אם כך הרשה לי להקשות

אני עדיין קצת מתלבטת..מכיוון שאין לי צורך להרגיש חטובה ושרירית יותר (להוריד קצת בבטן לא היה מזיק )יותר חשובה לי ההרגשה שלי בתוך הגוף, ואת זה נתנו לי בגדול בזמנו שיעורי יוגה פילאטיס , רקודי בטן . אז האם לדעתך בחירה לעבור לאלו במקום המכשירים תהייה נכונה? איכשהו על המכשירים האלו אני רק סובלת חודשיים ואחרי שיעור יוגה אחד אני כבר מרגישה טוב יותר, זקופה יותר, מתוחה יותר ונושמת טוב יותר.
 

johnniewalker20

New member
תעשי את מה שאת נהנת ממנו

בסופו של דבר ההתמדה היא המפתח. ואם לא תהני ,לא תתמידי. אני הייתי ממליץ לשלב את הכל יחד. גם פילאטיס ויוגה וגם מכשירים.
 

nofaritrit

New member
תודה שוב, אתה צודק לגבי ההנאה

ריקודי בטן אני רוקדת בלי להרגיש בכלל שאני מתעמלת ולכן זה מחזיק אצלי שנים. העניין הוא שהזמן קצר ואני אוהבת לעשות דברים טוב..ככה שאם אמשיך עם המכשירים בחדר כושר אני ארצה לעשות את זה כמו שצריך(3 פעמים בשבוע תזונאי ספורט...) ולא יהייה לי זמן לעוד ועוד שיעורים... ככה שנראה לי שאני אצטרך לבחור .. תודה על התגובה.
 

oridoron77

New member
רק מוסיף

עניין החדר כושר לנשים הוא לא תחום נישה, אלא משהו מעבר לזה. אימוני התנגדות חשובים גם מבחינת צפיפות מאסת עצם לכל העצמות הארוכות שבגוף (עקב הגירוי שכל הזמן עולה), בשונה מנישות אחרות שציינת. בהצלחה אורי
 

oridoron77

New member
ברוך הבא, אתה בארץ?

אם לא, אז יש הפתעה מאוד נחמדה בחדר כושר.... אגב לגבי העלייה בBMR, יש לך איזה מחקר בנושא? לי זכור אחרת. אגב, ההנחה שחילוף החומרים יעלה, זה במצב כמובן שאישה תעלה מאסת שריר (אולי אפילו בתקופת מאזן חיובי קל לאורך תקופה), ולא כמו רוב המתאמנות שנכנסות מהיום הראשון לגירעון קלורי שלילי או מצב ניטרלי בלבד. אורי
 

alfi7

New member
...

כן אני יחפש רפרנסים ואעלה לפורום. העלייה בהוצאה הקלוריות במנוחה אמנם לא משמעותית (ברמה כזאת שהיא תשפיע על ירידה עקבית באחוזי שומן). אם זאת חשוב לזכור שאימון גופני עצים (בין אם מדובר על אימון התנגדות ו\או אינטרוולים למיניהם) יוצר אפקט EPOC גדול יותר (כמובן שזה זניח אם נתייחס לאימון אחד אך לאורך טווח,ייתכן שיש לזה משמעות לגרעון קלורי). אני חוזר שבוע הבא.. עכשיו אני ממש מסוקרן אתה חייב לספר (שלח לי בפייסבוק..)!!
 

Itay Ziv

New member
בטן

שלום נופר! השינויים עקב אימוני כוח ואימונים אירוביים המתבצעים בעצימות ונפח מתאימים הם רבים: עלייה במסת גוף רזה, ירידה במסת הגוף השמן, חיזוק הרקמות הרכות והעצמות, עלייה במטבוליזם, שיפור ניכר בהופעה האסתטית, שיפור בהרכב הדם לרבות כולסטרול, סוכר ועוד. כל השינויים המוזכרים תלויים רבות כמובן בתזונה מתאימה. במידה ולא חל שיפור מש ישנם כנראה דבר אחד או יותר שלא מתבצעים כהלכה לרבות: עצימות אימון נמוכה מדי (בחלק האירובי או בחלק האנאירובי), תוכנית האימון לא השתנתה והגוף נמצא במצב של פלטו ואולי אף סטגנציה, סוג האימון אינו מתאים במיוחד, התזונה לוקה בחסר ועוד. בפועל, מדי מספר אימונים ישנו שיפור ועלייה ביכולת הגופנית. נשים אמורות להשתפר ולהעלות במשקלים לא פחות מאשר גברים (באופן היחסי כמובן). לפיכך, חשוב להעלות העומס מדי מספר אימונים ולא לבצע את אותו אימון באותו עומס למשך זמן. לגבי שיעורי עיצוב ויוגה. חשוב לדעת במדויק מטרת האימון. במידה ומטרת האימון הנה העלאת הטונוס השרירי, הגברת חילוף החומרים, שיפור ההופעה החיצונית באופן ממשי, שינוי הרכב הגוף הרי שיש לבצע אימונים אנאירוביים באמצעות משקולות ומכונות. גם ביוגה ותרגילי עיצוב שונים ניתן להשיג מטרות אלו אך הדבר תלוי רבות במשתנים מסוימים כגון: סוג היוגה – לא כל סוג יוגה תורם באופן זהה לעומס המופעל על מערכות שלד-שריר, כמו כן גם העומס המופעל בשיעורי העיצוב השונים. הדבר תלוי רבות גם במדריך. מומלץ לשלב במקרה זה בין אימוני הכוח ובין שיעורי סטודיו במידת הצורך. תלוי כמובן במטרת האימון העיקרית. כאמור, נשים יכולות להעלות משקלים באופן ממשי וניתן להבחין במקרים מסוימים בהם אף נשים מאומנות מרימות משקלים גבוהים יותר מגברים! תזונה חשובה מאוד על מנת למקסם תוצאות. ללא צריכה מספקת של חלבון איכותי ופחמימות גם אימונים איכותיים לא ישיגו את התוצאה. עלייה במשקל לא אמורה להדאיג כלל כול עוד מדובר במסת גוף רזה – מסת שריר. נשים במרבית המקרים חרדות למשקל גופן לכן חשוב להבהיר ולהסביר שחשוב הרכב הגוף ופחות משקל הגוף הכולל. חשוב לזכור שאימון ממוצע למתאמן מן השורה לא מצריך שימוש ניכר בקלוריות. לכן ללא תזונה מאוזנת ניתן בנקל להתאמן ואף להעלות במסה השומנית. לכן חשוב להעלות את מסת השריר ווחילוף החומרים ובד בבד להקפיד על התזונה המתאימה כזו שתשפיע על הרכב הגוף באופן חיובי. כאבי שרירים מאוחרים עלולים להתרחש לאחר אימונים בהם בוצעו תרגילים לא מוכרים, מאמצים קשים במיוחד (אימוני אינטרוולים וכדומה). לאחר כ- 72 שעות בממוצע כאבים אלה אמורים לחלוף. חשוב לציין שאצל אדם לא מאומן לא מומלץ כלל להגיע למצב בו הוא חווה כאבי שרירים מאוחרים. בהצלחה! איתי
 

nofaritrit

New member
תודה גם לך על התשובה המפורטת

והמקצועית, קראתי בעיון. לא נראה לי שאוכל לעשות את זה בלי הדרכה. מכיוון שיש סיכוי סביר שאני לא אוכלת כמו שצריך ואני לא יכולה לחשב בעצמי מהי מסת גוף רזה ומהי מסת שומן אצלי.כך שזאת אעשה. תודה רבה לכולכם!
 
למעלה